پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00009:53 - 1396/03/03

چهره های مطرح برای تصدی شهرداری تهران+سوابق

چند ماه دیگر، همزمان با ورود منتخبان مردم تهران به خیابان بهشت و رسمیت یافتن شورای شهر پنجم، به‌طور رسمی ماموریت محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران نیز به پایان می‌رسد و پس از ۱۲ سال، کلیددار تهران تغییر خواهد کرد.

به گزارش کارگرآنلاین، 14 مرداد امسال همزمان با آغاز به کار شورای شهر پنجم، به احتمال بسیار زیاد، ۱۲ سال مدیریت محمدباقر قالیباف بر شهرداری تهران به پایان می‌رسد. با تغییر ترکیب شورای شهر تهران نخستین و مهم‌ترین تکلیف شورای شهر جدید، انتخاب شهردار جدید پایتخت است.


از این رو، از حالا گمانه‌زنی‌ها در این رابطه آغاز شده است و به نظر می‌آید محسن هاشمی گزینه اصلی لیست برنده انتخابات برای شهرداری باشد. اما مطرح شدن گزینه‌های متفاوت از سوی اصلاح‌طلبان نشان می‌دهد در این خصوص هنوز تصمیم‌گیری نهایی نشده است.
 
شاید به همین دلیل باشد که محسن هاشمی چندان با مطرح شدن موضوع انتخاب شهردار موافق نیست. او در گفت‌وگویی که با یکی از روزنامه‌های صبح کشور داشته، مطرح کردن انتخاب شهردار آینده تهران را موضوعی انحرافی و زدورس دانسته و گفته که این صحبت‌ها را برخی افراد با هدف اختلاف‌افکنی و رسیدن به اهداف جناح خود مطرح می‌کنند تا شیرینی این پیروزی و اقبال بی‌نظیر مردم را خراب کنند. جز او، گفته می‌شود الویری منتخب دیگر شورای پنجم نیز بی‌رغبت نیست که مدیریت پایتخت را بر دست گیرد. در این میان، برخی صاحب‌نظران عرصه سیاست بر این باورند که هر یک از منتخبان لیست امید باید به رایی که با زحمت و همت مردم به دست آمده، احترام گذاشته و هیچ پستی را نپذیرند. به گزارش مهر، در عین حال، نام‌های مطرح شده برای کلیدداری بهشت ۱۰ نام بیش از گزینه‌های دیگر به گوش می‌رسد.
 
1- عباس آخوندی: متولد ۱۳۳۶ است و ۶۰ ساله، وزیر راه و شهرسازی فعلی است که سابقه تصدی پست وزارت مسکن در دوره دوم دولت اکبر هاشمی و معاونت سیاسی وزارت کشور را هم داشته است. در وزارت راه و شهرسازی با وجود انتقاداتی که به واسطه رکود صنعت مسکن و به سرانجام نرسیدن پروژه مسکن مهر به او می‌شود؛ با دو اقدام توسعه ریلی و نیز خرید هواپیما کارنامه خوبی از خود ارائه داده و البته توانسته از دو استیضاح مجالس نهم و دهم هم عبور کند.
 
2- محسن صفایی‌فراهانی: متولد سال ۱۳۲۷ است و ۶۹ ساله که او را با ریاست بر فدراسیون فوتبال می‌شناسند. معاونت طرح و برنامه وزارت صنایع سنگین، معاون و قائم‌مقام وزارت صنایع سنگین، مدیریت عامل شرکت‌های فراب و مپنا، نمایندگی مردم تهران در مجلس ششم و قائم‌مقامی وزارت امور اقتصاد و دارایی از سوابق اوست.
 
3- محسن مهرعلیزاده: متولد ۱۳۳۵ است و ۶۱ ساله، او را هم با ریاست بر ورزش کشور می‌شناسند اما حالا رییس فدراسیون بین‌المللی ورزش‌های زورخانه‌یی و عضو هیات‌مدیره سازمان منطقه آزاد کیش است. قبلا در دولت اول اصلاحات استاندار خراسان بوده و در دولت دوم، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان تربیت‌بدنی. از او به عنوان یکی از گزینه‌های شهرداری مشهد هم نام برده می‌شود.
 
4- الیاس حضرتی: نماینده 55 ساله مردم تهران، شمیرانات و ری در دهمین مجلس شورای اسلامی است. وی نمایندگی مردم رشت در مجلس طی دوره‌های سوم تا پنجم و نماینده تهران در مجلس ششم را نیز در کارنامه خود دارد. او که در زمره موسسان سپاه پاسداران گیلان به‌شمار می‌رود، فرماندهی سپاه گیلان و ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی را نیز در سوابق کاری خود دارد. حضرتی مدیرمسوولی روزنامه‌ اصلاح‌طلب اعتماد و روزنامه اقتصادی تعادل را نیز برعهده دارد.
 
5- حبیب‌الله بی‌طرف: متولد ۱۳۳۵ است و ۶۱ ساله. در حال حاضر معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت و رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران است. پیش‌تر استاندار یزد، در دولت هاشمی‌رفسنجانی معاون وزیر نیرو و در دو دولت اصلاحات، وزیر نیرو بوده است.
 
6- پیروز حناچی: متولد ۱۳۴۲ است و ۵۴ ساله. در حال حاضر معاون شهرسازی و معماری مسکن وزارت راه و شهرسازی است و در دوران وزارت عبدالعلی‌زاده در وزارت مسکن نیز در همین سمت بوده است. وی در سال‌های گذشته از منتقدان شهرداری تهران بوده است.
 
7- سیدحسین مرعشی: متولد ۱۳۳۷، کشکوئیه رفسنجان است. او نماینده دوره‌های پنجم و ششم مجلس شورای اسلامی بوده و دایره مسوولیت‌های او از جهاد سازندگی شروع و به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ختم شده است. مرعشی در کارنامه فعالیت‌های خود، استانداری کرمان، ریاست دفتر هاشمی‌رفسنجانی در دوره ریاست‌جمهوری و ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را نیز دارد.
 
8-مرتضی حاجی: متولد ۱۳۲۷ تهران است، دو دوره حضور در وزارتخانه تعاون و آموزش و پرورش را در کارنامه کاری خود دارد. استانداری مازندران، قائم‌مقام وزیر صنایع سنگین، معاون وزیر ارشاد، ریاست سازمان قندوشکر و مدیرعامل روزنامه همشهری برخی مسوولیت‌های وی بوده است.
 
9- محسن هاشمی‌رفسنجانی: متولد ۱۳۴۰ در قم است. عضو منتخب شورای شهر تهران در دوره پنجم و مدیرعامل مترو تهران با حکم محمدباقر قالبیاف بود. او در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۳۸۹ از سمت ریاست هیات‌مدیره و مدیرعامل شرکت مترو تهران کناره‌گیری کرد و شهردار وقت تهران هم با استعفایش موافقت کرد و او را به سمت مشاور شهردار و عضو هیات‌مدیره منصوب کرد. او در چهارمین دوره شورای شهر، گزینه اصلاح‌طلبان برای شهرداری تهران بود که درنهایت با یک رای کمتر انتخاب نشد و به دانشگاه آزاد رفت تا معاون عمرانی شود. محسن هاشمی در حال حاضر منتخب اول مردم تهران در شورای شهر است.
 
 10-مرتضی الویری: متولد آذر ۱۳۲۷ در دماوند است. او نماینده سه دوره اول مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان مناطق آزاد تجاری، شهردار سابق تهران و سفیر ایران در اسپانیا بوده‌ است. او نیز همانند محسن هاشمی، یکی از منتخبان شورای شهر پنجم است.

شریان نیوز

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین