پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00006:39 - 1400/12/19

انتقاد از روند واگذاری چند شرکت ورشکسته به تامین اجتماعی

کارگر آنلاین | تسویه مطالبات انباشته سازمان تامین اجتماعی از سوی دولت طی سال‌های گذشته به یکی از مطالبات و دغدغه‌های مهم مسئولان این سازمان و همچنین بازنشستگانش تبدیل شده است؛ همزمان با اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان در اواخر سال ۹۹، مجلس در قالب بودجه سال ۱۴۰۰ تصویب کرد که ۸۹ هزار میلیارد تومان از بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی در سال جاری تادیه شود.

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال همچنان روند واگذاری سهام چندشرکت به تامین اجتماعی نهایی نشده است؛ ضمن آنکه گلایه‌هایی نیز پیرامون نحوه این واگذاری‌ها وجود دارد. روز گذشته، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواستار تسریع در تسویه دیون در قالب امور واگذاری شرکت‌ها و حل برخی مشکلات پیش آمده در این فرایند شده و گفته بود که «متاسفانه در دولت قبل، برخی تصمیمات غلط باعث شد تا شرکت هایی در قالب تأدیه بدهی و بالاتر از قیمت واقعی به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود که عملاً زیان‌ده بوده و نه تنها کمکی به سازمان نکردند بلکه مشکلات و هزینه‌هایی نیز ایجاد شد.»

در همین راستا، علی دهقان‌کیا، رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران نیز در گفت‌وگو با ایسنا، از روند واگذاری شرکت‌هایی به تامین اجتماعی در راستای تادیه بدهی‌های دولت گلایه کرد و گفت: شرکت‌هایی در حال واگذاری به تامین اجتماعی است که زیان‌ده هستند و بالاتر از قیمت کارشناسی، ارزش‌گذاری شده‌اند. 

وی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی در قالب قانون بودجه ۱۴۰۰ تصویب کرد که مبلغ ۸۹ هزار میلیارد تومان به عنوان بخشی از بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی پرداخت و بخشی از آن هم برای متناسب سازی حقوق‌ها هزینه شود افزود: بیش از  ۱۱ ماه گذشته و چیزی به پایان سال باقی نمانده ولی هنوز اتفاق قابل توجهی رخ نداده است.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران با بیان اینکه یکسری شرکت‌ها را واگذار کرده‌اند، ولی هنوز سند قطعی نخورده مدعی شد: برخی شرکت‌ها با قیمت کارشناسی بالاتر واگذار شده‌اند. به عنوان مثال قرار است ۳۸ درصد سهام مجتمع صنعتی اسفراین را که ۶۵۰۰ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است به تامین اجتماعی واگذار کنند اما برای واگذاری ۹۵۰۰ میلیارد تومان ارزش‌گذاری کرده‌اند. همچنین قرار شده ۴۰ درصد سهام لوله گستر اسفراین را به ما واگذار کنند که قیمت کارشناسی آن ۱۶۰۰ میلیارد تومان است، منتها ارزش واگذاری را ۳۷۷۰ میلیارد تومان نوشته‌اند. اوپال هم شرکت دیگری است که وضعیت بهتری دارد و ۱۵ درصد سهامش را ۶۰۰۰ میلیارد تومان کارشناسی کرده‌اند اما قیمت واگذاری را ۹۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده‌اند. در همین سه مورد، ۸۰۰۰ میلیارد تومان بالاتر از قیمت کارشناسی تعیین و واگذاری کرده‌اند که مخالف آن هستیم.

دهقان‌کیا تاکید کرد که تامین اجتماعی یک سازمان بین النسلی است که سهامش مربوط به بازنشستگان و شاغلین است و بین النسلی اداره می‌شود و اموالش حق‌الناس است و قرار نیست کسری بودجه‌ها از محلی تامین شود که  ۸۰ درصد بازنشستگانش حداقلی بگیر هستند.

وی با تصریح این مطلب که «شرکت‌های ورشکسته به درد ما نمی خورد؛ قرار بود شرکت‌ها سودده باشند که از محل سود آنها منابع پایداری برای متناسب سازی ایجاد شود» ادعا کرد که بودجه متناسب سازی پیش خور شده و حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان از بانک رفاه وام گرفته‌اند که باید برگردانده شود.

رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در ادامه افزود: پیشنهاد ما جایگزینی این سهام با سهام شرکت‌های پربازده است. ما با واگذاری آن سه شرکت مخالف هستیم و انتظار هم داریم که کار  هرچه سریعتر انجام شود. پنج شش شرکت دیگر هم در برنامه واگذاری‌ها هست که فعلا مشکلی درباره آنها نداریم اما این سه شرکت بورسی هم نیستند و ورشکسته‌اند. انتظار داریم رئیس جمهور به این موضوع ورود کند و هرچه سریعتر دستور حل مشکل را بدهد. ما توقع نداشتیم سازمان خصوصی سازی شرکت‌های ورشکسته را به سازمان تامین اجتماعی واگذار کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین