پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00011:08 - 1399/06/25

ضرورت حذف دلالان از چرخه تامین مواد اولیه

تامین مواد اولیه در زنجیره فولاد طی سال‌های گذشته بحث‌آفرین شده، تاجایی که کمبود مواد بالادستی فعالیت بسیاری از تولیدکنندگان را در حلقه‌های بالادستی متاثر کرده است.

به گزارش کارگر آنلاین، بر همین اساس، شرکت‌های بزرگ فولادساز کشور در امسال کوشیده‌اند با ارائه بهترین راهکارها، زمینه رفع چالش‌های موجود را برطرف کنند. مدیر خرید مواد اولیه و انرژی شرکت فولاد مبارکه مدیریت کسری مواد اولیه، استخراج حداکثری از همه واحدهای معدنی به‌اندازه ماهانه ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و حذف دلالان از چرخه مواد اولیه را بهترین راهکارهای جبران کسری کنسانتره و گندله عنوان کرد و افزود: در همین راستا شناسایی و اکتشاف معادن سنگ‌آهن در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفته است. 
 

رضا حیدری، مدیر خرید مواد اولیه و انرژی فولاد مبارکه گفت: این شرکت در سال ۹۹، سال جهش تولید را به معنای واقعی با جهش تولید آغاز کرد. باوجود همه مشکلاتی که در تأمین مواد اولیه تولید فولاد از جمله کسری کنسانتره و گندله گریبانگیر این شرکت بود، خوشبختانه از ابتدای سال تاکنون رکوردهای خوبی در تولید کسب کرده است.


اختلاف در قیمت‌گذاری زنجیره فولاد 

حیدری در ادامه با اشاره به این نکته که از ابتدای امسال اختلافات بسیاری درباره قیمت‌گذاری کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی میان کارشناسان و فعالان این زنجیره وجود داشت، افزود: شرکت‌های معدنی انتظار داشتند در امسال ضرایب مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی افزایش پیدا کند. در همین حال فولادسازان مدعی بودند که با توجه به استخراج ضرایب براساس تحلیل‌ها و نظرات کارشناسی و افزایش قابل‌توجه قیمت شمش، نیازی به افزایش ضرایب وجود ندارد. خوشبختانه با توجه به فرصتی که وزارت صنعت، معدن و تجارت برای کارشناسان فراهم کرد، فعلا افزایش ضرایب از دستور کار این وزارتخانه خارج شده است. 
وی تاکید کرد: در امسال باید هریک از واحدهای تولیدی تنها محصولات خود را به زنجیره فولاد عرضه کند تا از ورود مجدد دلال‌ها به خرید کنسانتره و گندله جلوگیری شود و قیمت صادراتی واحدهای معدنی بعد از کسر هزینه‌های حمل‌ونقل داخلی، هزینه‌های انباری و پِرت، قطعا با قیمت کنسانتره و گندله با مدل سرمایه‌گذاری انطباق خواهد داشت.


حضور فولادی‌ها در بالادست 

مدیر خرید مواد اولیه و انرژی فولاد مبارکه همچنین به رویکرد شرکت‌های معدنی در چند سال گذشته و سرمایه‌گذاری آنها در حوزه پایین‌دستی اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه در سال‌های اخیر شرکت‌های معدنی به‌جای اکتشاف بیشتر و توسعه معادن خود به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های پایین دستی روی آوردند، فولاد مبارکه ناچار شد از سال گذشته وارد حوزه معدن شود. درحال‌حاضر، همکاران ما در معاونت معدنی فولاد مبارکه در حال بررسی پهنه‌های موجود در کشور هستند تا بتوانند با شناسایی و اکتشاف معادن سنگ‌آهن بخشی از کسری مواد اولیه فولاد مبارکه را تأمین کنند.


 مدیریت کسری مواد اولیه 

وی در ادامه راهکار مدیریت کسری مواد اولیه، استخراج تولید همه واحدهای معدنی ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت دانست و افزود: پیشنهاد ما برای مدیریت کسری مواد اولیه شرکت‌های فولادساز این است که تولید همه واحدهای معدنی ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و به‌صورت ماهانه برآورد شود. خریداران واحدهای معدنی نیز به‌صورت شفاف معرفی شوند.
مدیر خرید مواد اولیه و انرژی فولاد مبارکه تصریح کرد: اگر این‌گونه شود، به‌طور قطع تولیدکنندگان کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی محصولات خود را فقط به فولادسازها خواهند فروخت و دست دلال‌ها و واسطه‌ها از این بازار کوتاه می‌شود. با این اتفاق قطعا کسری مواد در داخل کشور جبران می‌شود و کنترل قیمت‌ها ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز میسر خواهد شد.

حیدری درباره راهکار مدیریت هزینه در شرکت‌های فولادسازی اظهارکرد: اگر شرکت‌های فولادساز بتوانند در خرید کالاهای اساسی با یکدیگر هماهنگ شوند، به‌طور قطع هزینه و زمان تأمین کالا کاهش زیادی پیدا می‌کند. درباره بومی‌سازی و تأمین داخلی اقلام وارداتی باید تجارب به اشتراک گذاشته شود. به‌عنوان‌مثال، تجارب فولاد مبارکه در بومی‌سازی وایرهای مغزدار و ساخت «کافی و کازی» موردنیاز خط تولید که پیش از این از خارج از کشور تأمین می‌شد، به اشتراک گذاشته شود. 
حیدری در بخش پایانی سخنان خود با تأکید بر اینکه همچنان مشکل کسری مواد اولیه شامل کنسانتره و گندله پابرجاست، اظهارکرد: باوجود همه مشکلات در سال جدید هر روز رکوردهای بیشتری در عرصه تولید در این شرکت به ثبت رسیده است.


سخن پایانی

حضور دلالان در زنجیره فولاد به‌عنوان علت اصلی بر هم خوردن تعادل در این زنجیره مطرح می‌شود؛ بنابراین از سیاست‌گذاران به‌ویژه در وزارت صنعت، معدن و تجارت انتظار می‌رود با شناخت شرایط موجود در مسیر تامین درست مواد اولیه صنایع فولاد کشور گام بردارند. تا بدین ترتیب از یک‌سو دست دلالان و واسطه‌ها از این بازار کوتاه شود و از سوی دیگر، شرکت‌های فولادی در راستای رسالت واقعی خود در امر تولید گام بردارند.

منبع: روزنامه صمت
لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
لینکستان
طرح افق بانک رفاه کارگران
تریبون کارگر آنلاین