علم پزشکی ثابت کرده است که بیش از هفت هزار عصب در پای انسان وجود دارد که با کل بدن در تماس هستند. به همین دلیل قرار دادن پیاز در جوراب قبل از خواب می تواند معجزه کند؛ چرا که در واقع کل بدن را تمیز می کند.
همچنین ظاهراً قرار دادن پیاز در جوراب قبل از خواب می تواند به انسان کمک کند تا سریعتر از شر سرماخوردگی خلاص شود. پیاز به دلیل داشتن خواص درمانی شگفت انگیز به انسان کمک می کند تا احساس بهتری داشته باشد.
پیاز به دلیل جذب بو و بهبود کیفیت هوا نیز معروف است. با قرار دادن یک پیاز در جوراب قبل از خواب، باکتری ها جذب پیاز می شوند و خون انسان پاک می شود. برای این منظور استفاده از پیازهای ارگانیک که در معرض مواد شیمیایی قرار نگرفته اند، بسیار مهم است.
برای استفاده از خاصیت پاکسازی بدن با استفاده از خواص تمیزکنندگی پیاز باید حتما از پیازهای ارگانیک و بیولوژیک استفاده کنید؛ زیرا چنانچه از پیازی استفاده کنید که در معرض مواد شیمیایی قرار گرفته باشد، مواد شیمیایی مضر وارد خون می شود و این دقیقا برعکس خواص پاکسازی کننده بدن توسط پیاز است.
دکتر «لورن فدر» پزشک طب سنتی در لس آنجلس با تایید عملکرد دارویی پیاز می گوید: استفاده از ترفند قرار دادن پیاز در جوراب در برابر سرماخوردگی، عفونت مثانه، گوش درد و دندان درد و سایر موارد مفید است. استفاده از پیاز به ویژه در چین در پزشکی برای مدت طولانی بسیار محبوب بوده است.
کاهش خطر بروز سرطان
پیاز حاوی ترکیبات آلی گوگرد یا ترکیبات اورگانوسولفور ( Organosulfur compounds) است که بوی خاص پیاز از این ماده ناشی میشود، اما این ترکیبات همچنین موجب سم زدایی مواد سرطانزایی میشوند که هر روز مصرف میکنیم. این بدان معنی است که مصرف روزانه پیاز خطر ابتلا به سرطان را در طول زندگی کاهش میدهد.
تحقیقات نشان میدهد تأثیر سم زدایی پیاز با مصرف بیشتر این ماده غذایی افزایش مییابد.
همچنین مصرف پیاز با زردچوبه تأثیر هم افزایی دارد. بنابراین برای افزایش تأثیر پیاز میتوان آن را با زردچوبه مصرف کرد.
نتایج بررسی ۲۶ مطالعه نشان داده است افرادی که بیشترین میزان مصرف پیاز را داشته اند، نسبت به آنهایی که کمترین میزان مصرف داشتند، ۲۲ درصد کمتر احتمال داشت به سرطان معده مبتلا شوند.
افزون بر این، بررسی دیگری که شامل ۱۶ مطالعه و ۱۳,۳۳۳ نفر می شد، نشان داد افرادی که بیشترین میزان مصرف پیاز را داشتند در مقایسه با آنهایی که کمترین میزان مصرف پیاز را داشتند، با ۱۵ درصد خطر کمتر برای ابتلا به سرطان روده بزرگ مواجه بودند.
خواص ضد سرطانی پیاز با ترکیبهای گوگردی و آنتی اکسیدانهای فلاونوئیدی موجود در سبزیهای خانواده سیر پیوند خورده است.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
مصرف پیاز همچنین موجب کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو میشود. این نوع دیابت زمانی بروز میکند که انسولین در پردازش گلوکز بیتأثیر میشود. دیابت نوع دو معمولاً بر اثر مصرف یک رژم غذایی پر شکر ایجاد میشود.
مصرف پیاز موجب افزایش انسولین موجود در بدن انسان میشود. آلیل پروپیل دیسولفید موجود در پیاز برخی نقاط را در کبد که در آنجا انسولین غیرفعال میشود، فعال کرده و بنابراین انسولین بیشتری برای پردازش گلوکز در جریان خون آزاد میشود.
مطالعهای با حضور ۴۲ شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد که مصرف ۳.۵ اونس (۱۰۰ گرم) پیاز قرمز تازه، سطح قند خون ناشتا را پس از گذشت چهار ساعت حدود ۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر کاهش داد. افزون بر این، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که مصرف پیاز برای کنترل قند خون مفید است.
یک مطالعه نشان داد موشهای مبتلا به دیابت که برای ۲۸ روز با غذایی حاوی ۵ درصد عصاره پیاز تغذیه شدند، کاهش قند خون ناشتا را تجربه کرده و چربی بدن آنها نیز نسبت به گروه کنترل کاهش قابل توجهی داشت.
سلامت بهتر قلب و عروق
پیاز مملو از یک آنتی اکسیدان به نام کوئرستین ( Quercetin) است که مانند تمام آنتی اکسیدانها با خنثی سازی رادیکالهای آزاد که باعث آسیب سلولی میشود به سلامت بدن کمک میکنند. اما کوئرستین دارای خاصیت ویژه ای است که شریانها را نرم و الاستیک نگه میدارد.
همچنین مطالعهای با حضور ۵۴ زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک نشان داد مصرف مقدار زیادی پیاز خام (روزانه ۴۰ تا ۵۰ گرم در صورت اضافه وزن و ۵۰ تا ۶۰ گرم در صورت چاقی) برای هشت هفته به کاهش سطوح کلسترول کلی و کلسترول بد (LDL) در مقایسه با گروه کنترل منجر شده است.
افزون بر این، مطالعات با حضور سوژههای حیوانی نشان داده اند که مصرف پیاز ممکن است عوامل خطرآفرین برای بیماری قلبی از جمله التهاب، سطوح تری گلیسرید بالا و تشکیل لخته خون را کاهش دهد.
تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن
تسکین حساسیت فصلی
حساسیتهای فصلی موجب خارش چشم، آبریزش بینی و خارش گلو میشوند. این علائم واقعاً آزار دهنده هستند و باعث میشود که بسیاری از مردم برای تسکین خود به مصرف داروهای ضدحساسیت روی آورند، اما مصرف این داروها عوارض جانبی نیز به دنبال دارد و میتواند به نوبه خود مشکل زا نیز باشد.
اما با مصرف پیاز میتوان تا حدود زیادی علائم حساسیت را کاهش داد. کوئرستین موجود در پیاز ترکیبات حساسیت زا و التهابی را مسدود و بنابراین میتواند کاهش قابل توجهی در علائم حساسیت ایجاد کند.
کاهش خطر مسمومیت غذایی
کاهش خطر لخته شدن خون
لخته شدن خون یکی از عملکردهای مهم خون است؛ زیرا موجب بسته شدن جراحتها میشود و از خون ریزی بیش از حد جلوگیری میکند. اما زمانی که یک لخته در شریان یا رگ شکل میگیرد میتواند کشنده باشد. لخته خون در اصطلاح پزشکی «تورمبوز» خوانده میشود که عبارت است از ایجاد یک لخته خونی در مکان نامناسب که جلوی جریان خون را میگیرد و از رسیدن اکسیژن و مواد غذایی به سایر قسمتهای بدن جلوگیری میکند.
پیاز حاوی مادهای به نام «روتین » ( Rutin) است که از تشکیل این لختههای خونی خطرناک پیشگیری میکند. موضوع جالب توجه این است که لختههای خونی که در شریان ایجاد میشوند مملو از پلاکت هستند، اما لختههای خونی که در رگها یافت میشوند مملو از فیبرین هستند. مشخص شده است که روتین هر این دو نوع لخته خونی را میتوانند حل کنند.
تقویت خواب و خلق و خو
فرایندهای شیمیایی زیادی در خواب نقش دارند. سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین باهم در تثبیت خلق و خو، تنظیم اشتها و تقویت خواب سالم موثر هستند، اما برخی مواد شیمیایی مانند هوموسیستئین، توانایی انسان را برای خوابیدن کاهش میدهند.
هوموسیستئین اسید آمینهای است که در نتیجه تجزیه پروتیین ها در بدن ایجاد میشود. مصرف بسیار زیاد هوموسیستئین مانع تولید سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین میشود. پیاز از خواب سالم حمایت میکند؛ زیرا حاوی مقدار مناسبی فولات است که میتواند مانع ایجاد هموسستئین شود.
تقویت تراکم استخوانی
باور بر این است که پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو کمک می کند، سطوح آنتی اکسیدانی را تقویت می کند و تحلیل استخوان را کاهش می دهد که می تواند از پوکی استخوان پیشگیری کرده و تراکم استخوانی را تقویت کند.