به گزارش کارگر آنلاین، مصرف گاز در کشور طی سالهای اخیر روند صعودی داشته است و با وجود هشدارهای فراوان در خصوص مدیریت مصرف، همچنان روند مصرف صعودی است.
بخشی از افزایش مصرف ناشی از شیوع بیماری کرونا است، استفاده بیشتر مردم از آبگرم و باز کردن پنجره به منظور تهویه هوا مصرف را به شدت افزایش داده است به طوری که مصرف گاز در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ به طور میانگین ۲۲ درصد رشد داشته است. این سیر صعودی مصرف کشور را با وجود مخازن عظیم گازی در مسیر واردات گاز قرار داده است.
رایزنی برای واردات گاز آغاز شد
مصطفی نخعی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه مجلس با مدیرعامل شرکت ملی گاز میگوید«مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران برنامههای خود را برای جلوگیری از قطعی گاز مطرح کرد که ازجمله آن تلاش برای مذاکره با ترکمنستان و احیاء قرارداد قبلی است تا با واردات گاز از ترکمنستان گاز شرق و شمال شرق کشور را تامین کنند، درصورت واردات دوباره گاز از ترکمنستان دغدغهها و نگرانیها برای تامین سوخت زمستانی منتفی میشود».
آغاز به کار کمیته سوخت شرکت ملی گاز ایران
عسگری میزان مصرف گاز در سال قبل و در بخش خانگی و تجاری را ۶۵۰ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد و گفت:«امیدواریم امسال با مدیریت مصرف دیگر این عدد را شاهد نباشیم».
رقابت در مصرف انرژی
پرداخت یارانه به بخش انرژی، رقابت را برای مصرف انرژی بالا برده است و به دلیل سهم کم قبوض گاز در سبدخانوار انگیزهای برای صرفهجویی انرژی وجود ندارد، این شکل مصرف را میتوان در استفاده از وسایل پرمصرف به راحتی مشاهده کرد.استفاده از اهرم قیمتی میتواند در مدیریت مصرف نقش مهمی داشته باشد ،در شرایط فعلی گرانترین تعرفه گاز ۴۸۳ تومان به ازای مازاد ۱۳۰۰ مترمکعب است که در قیاس با رقم گاز صادراتی،هزینه ناچیزی می شود.
بخش صنعت نیاز تحول و ترسیم یک نقشه راه
یکی از راههای کاهش مصرف گاز در کشور اصلاح نقشه توسعه در واحدهای صنعتی است و سازمانهایی مانند وزارت صنعت و سازمان ملی استاندارد باید با افزایش نظارت شرایط را برای تولیدات با راندمان بالا فراهم کند.
انتهای پیام/