علیرضا ابوالفضلی کارشناس طب سنتی، در برنامه صبح پارسی شبکه جام جم گفت: ابوعلی سینا میگوید۲۳ نوع سرماخوردگی داریم که طب امروز به سه نوع آن دست یافته و بوعلی سیناهم اشاره جزئی به مابقی انواع آن نداشته است.
متخصص طب سنتی افزود: هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا تلاش برای پایین آوردن تب اشتباه است؛ ویروس در سرد ترین شرایط وارد بدن میشود، وقتی تب اتفاق می افتد بدن دارد خود را برای مبارزه آماده میکند و نباید تب را پایین بیاوریم تا با آن حرارت شرایط را برای زندگی ویروس ها نامساعد کند و بعد از رسیدن به شرایط نرمال دوباره تب پایین می آید.
وی گفت: تب در بزرگسالان منجر به اتفاقاتی مثل تشنج نمیشود. این به این معنا نیست که وقتی مریض میشویم هیچ کاری نکنیم اما نباید به سرعت سراغ داروهای شیمیایی برویم.
ابوالفضلی ادامه داد: از وقتی تست کرونا می دهیم تا وقتی جواب بگیریم پر از استرسیم این استرس باعث میشود آدرنالین توسط مغز در بدن ترشح شود، ریه جمع شود و پذیرای هرنوع ویروس و میکروبی باشد. وقتی تست مثبت میشود یعنی ایمنی بدن پایین بوده است که باید ایمنی را بالا ببریم.
وی اظهار داشت: پیشینیان ما روی غذاها در فصول مختلف دقت داشته اند؛ از قدیم رسم بوده برای صبحانه در فصول سرد سال ارده شیره میخوردند و ما هم باید به این خوراکی و یا حلواارده اهتمام داشته باشیم.
ابوالفضلی تصریح کرد: شبها با لباس گرم بخوابیم؛ ما شبها دمای خانه را بالا میبریم و با لباس تابستان میخوابیم و این خیلی بد است که باعث می شود بدن باد زمستان و پاییز را بخورد و بیماریهایی به وجود آید. در زمستان شب ها زودتر بخوابیم و صبح ها زودتر بیدار شویم.
ابوالفضلی تصریح کرد: بحث اقلیمی در این موارد مذکور تاثیری ندارد و باید این موارد را رعایت کند. ایرانیان به سیر بی اهمیت هستند، کسی که ۴۰ روز سیر بخورد برای بدنش هیچ اتفاقی نمیافتد. در این فصل ها با روغن بنفشه یا زیتون پیشانی و پشت گوش هایمان را چرب کنیم.