فرهنگ دفاع مقدس، بسیارمستغنی و و موثر بوده و هست. تاثیر فرهنگ دفاع مقدس فقط محدود به دوران هشت سالهی جنگ ایران و عراق نمیشود و دوران قبل و پس از آن را نیز شامل میشود. همچنین این فرهنگ تنها بر روی قشری خاص با محدودیتهای سنی خاص تاثیرگذار نیست.
رشادت شهید «فهمیده» در مقابله با دشمن بعثی در سن سیزده سالگی یکی از جلوهها و نمودهای تاثیر فرهنگ ایثار و از جان گذشتگی در بین اقشاری نوجوان است.
افسران جنگ نرم فقط مامورین کاردان و متخصصی نیستند که در سازمانها و ارگانها اطلاعاتی و امنیتی مشغول به خدمتند. بلکه اقشار مختلف مردم از جمله نوجوانان و جوانان به بیشتر از سایر اقشار در معرض خطر هستند نیزخود به تنها افسر جنگ نرم به حساب میآیند. لازمه ورود به چنین جنگ نابرابری، رشد سواد رسانهای است.
بالا بردن اطلاعات نوجوانان و جوانان دربارهی فنآوریهای نوین، پرهیز از تکنوفوبیا (ترس از فنآوری) والبته میدان دادن به این نوجوانان از عوامل مهمی هستند که میتوانند باعث افزایش سواد رسانهای در نوجوانان شود. از بین مولفههای بالا میدان دادن به نواجوانان و جوانان از مهمترین مولفهها به شمار میآید.
متولیان امر با عنایت به ضرورت بسط و گسترش سواد رسانهای در عرصههای مختلف میتوانند نسل بعد را مستغنیتر از نسلهای قبلی سازند و از سویی دیگر ترس از رسانهها و فنآوریهای نوین را بکاهند و باعث شوند نسلهای بعدی که میراثداران شهید فهمیدهها هستند، بدون ترس و واهمه و با اتکا به فرهنگ اسلامی و ایرانی پا به عرصههای نوین فنآوری بگذارند.