یک مطالعه جدید نشان داد که DHA و EPA در یک مکمل ترکیبی در سطوح تجویزی داده میشوند، عملکرد شناختی را در افراد مسن مبتلا به بیماری عروق کرونر یا CAD بهبود میبخشد. این یک نوع شایع از بیماری قلبی است که زمانی رخ میدهد که پلاک در رگها ایجاد میشود و جریان خون مناسب را مختل میکند. مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به سی ای دی، ۴۵ درصد بیشتر در معرض خطر زوال شناختی هستند.
این مطالعه شامل ۲۹۱ بزرگسال مبتلا به CAD پایدار بود. میانگین سنی آنها ۶۳ سال و ۸۳ درصد مرد بودند. هیچ کدام در ابتدای مطالعه مشکل شناختی نشان ندادند.
به نیمی از آنها ۳.۳۶ گرم EPA و DHA ترکیبی داده شد، و نیمی دیگر دریافت نکردند. همه شرکتکنندگان تستهای عملکرد شناختی را در ابتدا، یک سال پس از شروع درمان و در پایان ۳۰ ماه دریافت کردند. آزمونها تسلط کلامی، زبان و حافظه را اندازهگیری کردند. هماهنگی حرکتی بینایی؛ و سرعت پردازش آزمایش خون در پایان مطالعه سطوح DHA و EPA را اندازه گیری کرد.
ولتی گفت تیم امیدوار بود نشان دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ طولانی مدت و با دوز بالا میتواند از زوال شناختی در افراد مبتلا به CAD جلوگیری کند، اما از دریافت این مکملها بسیار بیشتر از این شگفت زده شدند.
او گفت: آنها در واقع بهبود عملکرد شناختی را نشان دادند. این نتایج در ماه مارس منتشر شد.
در تجزیه و تحلیل جدید، تیم به بررسی تغییرات در سطوح EPA و DHA در خون شرکتکنندگانی که مکملها را مصرف کردند، پرداخت تا ببیند آیا سطوح بالاتر هر یک از اسیدهای چرب، پیشرفتهای شناختی را پیشبینی میکند یا خیر. ولتی گفت، در حالی که DHA بالاتر با عملکرد بهتر در تستهای شناختی همسو بود، سطوح EPA بالاتر به نظر نمیرسید تفاوتی ایجاد کند به جز در افرادی که در ابتدا سطوح بالایی از DHA داشتند.
کریس اترتون که در مطالعه جدید شرکت نداشت، گفت: دریافت ۳.۳۶ گرم در روز فقط با خوردن ماهی سخت است.
شما باید هر روز مقدار زیادی ماهی چرب بخورید. یک وعده ماهی چرب که برای مثال ۳.۵ اونس ماهی آزاد است، حدود ۲.۲ تا ۲.۳ گرم اسیدهای چرب امگا ۳ دارد. برای دریافت ۳.۳۶ گرم در هر روز به این معنی است که شما باید هر روز حدود ۱، ۱/۲ وعده ماهی چرب بخورید. توصیه دو وعده غذایی ماهی در هفته، از جمله ماهی چرب و غذاهای دریایی بدون چربی مانند میگو، فقط حدود ۰.۲۵ گرم در روز برای شما به ارمغان میآورد.
اسیدهای چرب امگا ۳ در ماهیهای چرب مانند سالمون، ساردین، ماهی خال مخالی، شاه ماهی، قزل آلای دریاچهای و ماهی تن آلباکور بیشترین میزان اسیدهای چرب امگا ۳ را دارند. AHA خوردن دو وعده ماهی در هفته را برای کمک به کاهش خطر بیماری قلبی و سکته توصیه میکند. این موسسه در سال ۲۰۱۹ یک توصیه علمی صادر کرد که میگفت مکملهای روغن ماهی نسخهای راهی مطمئن و موثر برای کاهش تری گلیسیرید هستند. همین توصیه به مصرف کنندگان هشدار میدهد که مکملهای غیرقانونی مصرف نکنند.
کریس اترتون مایل است مطالعه مشابهی را در افراد مسن بدون بیماری قلبی ببیند تا دریابد آیا مکملها با افزایش سن، مزایای مشابه یا بیشتری را برای دیگران به همراه خواهند داشت یا خیر.
انتهای پیام/