محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت صبح امروز در نشست خبری که به مناسبت هفته اطلاع رسانی مقاومت میکروبی در وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به مقاومتهای میکروبی در بین مردم اظهار کرد: کنترل مقاومت میکروبی در دنیا موضوع بسیار مهمی است و یکی از بزرگترین مسائل بهداشتی در جهان بحث مقاومت میکروبی است با شیوع بیماری کرونا بسیاری از برنامههای بهداشتی تحت تاثیر این پاندمی قرار گرفته است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد:امروزه تنها ۲۵درصد از افرادی که به بیماری کرونا مبتلا و در آی سی یو بستری میشوند نیازمند آنتی بیوتیک بوده در حالی که ۷۵ درصد از بیماران بستری داروی آنتی بیوتیک مصرف میکنند.
او ادامه داد: تجویز بی رویه دارو و مصرف کنترل نشده داروهای ضد میکروبی و حتی مصرف کمتر از حد این داروها کار را بسیار سخت کرده است. عفونت hiv به دلیل اینکه داروی مد نظر درست تجویز نشده منجر به بیماری میشود و هزینههایی را بر افراد تحمیل کرده کاشف داروی آنتی بیوتیک به پزشکان توصیه کرده بود که در صورت تجویز نامناسب مقاومت میکروبی و بی اثری ایجاد میشود و در مصرف داروهای ضد میکروبی باید حساسیت لازم انجام شود تا دچار مقاومت میکروبی نشویم.
گویا بیان کرد: امروزه نظارت بر واکسن ها بسیار دقیق و پیچیده است و هیچ واکسنی تا از فیلتر سازمان غذا و دارو عبور نکرده اجازه مصرف نخواهد داشت و امکان ندارد که واکسنی که تاریخ گذشته باشد اجازه مصرف پیدا کند.
شرایط بستری برای بیمار آنفلوآنزا تفاوتی با بیماران کرونایی ندارد
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره تعداد موارد مشاهده شده آنفلوآنزا بیان کرد: آنفلوآنزا در چندین موارد شده است و ما با همکاری انیستیتو پاستور در حال تولید کیت های تشخیص هم زمان آنفلوآنزا و کرونا هستیم ما این بیماری را به دقت رصد می کنیم و رعایت بهداشتی آنفلوآنزا با بیماری کرونا یکسان است در برخی از افرادی که سال گذشته آنفلوآنزا نگرفتهاند، ایمنی نسبت به ویروس این بیماری کاهش پیدا کرده و امسال شاید شانس ابتلا به این بیماری را داشته باشند و در همین راستا سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرده شاید امسال میزان ابتلا به بیماری آنفلوآنزا در دنیا افزایش پیدا کند.
اقدامات انجام شده در زمینه تجویز داروها اما کافی نیست
در ادامه مراسم محمد حبیبی رئیس مرکز ملی تشخیص و آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی سازمان دامپزشکی کل کشور گفت: یکی از معضلات سازمانهای بهداشت جهانی مقاومت میکروبی است. پاسخ ندادن به درمان عادی و ارزان قیمت و مصرف زیاد آنتی بیوتیک سبب بروز مقاومت میکروبی خواهد شد.
او ادامه داد: کارهای خوبی در زمینه تجویز درست داروها انجام شده، اما کافی نیست برای مقابله با مقاومت میکروبی برنامه ملی یکپارچه در سازمان دامپزشکی تشکیل شده است امروزه کاهش استفاده از واکسن و برخی دارو که باعث ایجاد مقاومت میکروبی دارد در دستور کار خود قرار گرفته است. باید یک قانون در زمینه مقاومت میکروبی در کشور تدوین شود.
انتهای پیام/