به گزارش کارگرآنلاین، در این مطلب غذاهایی معرفی شده که با خوردنشان نه تنها احساس گرسنگی برطرف نمیشود بلکه گرسنگی بیشتر نیز میشود:
نان سفید
اصطلاح نان سفید به نانهایی اطلاق میشود که با آرد سفید گندم بدون سبوس تهیه شده و به همین سبب، رنگی روشنتر دارند. مصرف این نانها خیلی زود میزان انسولین موجود در خون را افزایش میدهد. بر اساس یک تحقیق که به تازگی در اسپانیا بر روی ۹ هزار نفر انجام شده است، افرادی که در روز بیش از دو نان سفید مصرف میکنند، خطر ابتلا به چاقی در آنها بیش از ۴۰ درصد است. نان سفید به دلیل نداشتن سبوس نمیتواند موجب احساس سیری شود.
آب میوه
عصاره میوه باید حاوی تمامی خواص خود آن میوه هم باشد؛ اما آب میوه تنها همه قندها را منتقل میکند بدون آنکه تکههای میوه و یا پوست آن را به بدن انسان برساند. در نتیجه مصرف آب میوه به دلیل بالا بردن سریع قند خون باعث بروز یک احساس سیری موقت و به دنبال آن یک احساس سیری مضاعف میشود.
تنقلات شور
بارها تجربه کردهاید که پس از خوردن یک بسته چیپس و یا پفک، ولع بیشتری برای خوردن پیدا میکنید. شوری این تنقلات باعث میشود کربوهیدراتها سریعتر هضم شده و در نتیجه افت و خیز سریع انسولین در بدن روی دهد. از سوی دیگر، تحریک سریع پرزهای چشایی زبان و سپس پیغام آنها به مغز، یک نیاز کاذب برای ادامه خوردن را ایجاد میکند که حاصل آن احساس گرسنگی مضاعف است.
فست فود
فست فودها به دلیل داشتن نمک فراوان باعث از دست دادن زیاد آب بدن میشوند. این حالت باعث خوردن آب زیاد و در نتیجه احساس گرسنگی در پی خوردن فست فود خواهد شد.
ماکارونی سفید
ماکارونی سفید همان کاری را میکند که در ارتباط با نان سفید عنوان شد. به این معنی که مصرف ماکارونی نه تنها انسان را سیر نمیکند بلکه باعث احساس گرسنگی مضاعف هم خواهد شد. اندازه استاندارد مصرف این نوع ماکارونی در حدود یک فنجان است که اغلب ما بیش از ۴ فنجان آن را مصرف میکنیم؛ ورود این حجم از کربوهیدرات به بدن، لوزالمعده را وادار میکند تا با ترشح انسولین، میزان قند خون را تغییر داده و در نتیجه احساس گرسنگی به انسان دست خواهد داد.
شیرین کنندههای مصنوعی
استفاده از این شیرین کنندهها در هرنوع که باشد (مانندنوشابههای بدون قند، قندهای مصنوعی برای چای یا قهوه و مانند آن) به مغز این فرمان را میدهد که مقداری قند وارد خون شده و نتیجه آن ترشح انسولین خواهد بود. این روند باعث گرسنگی مضاعف میشود.
پیتزا
پیتزا محتوی آرد سفید، روغنهای هیدروژنه، پنیر فرآوری شده و موادی مانند سوسیس و کالباس است که هر کدام از آنها به تنهایی دارای یکی از مشخصات عنوان شده هستند. در نتیجه با ورود انسولین فراوان در خون، انسان هر قدر هم که گرسنه باشد باز احساس سیری نخواهد کرد. تنها راه حل، استفاده از پنیرهای معمولی، آرد کامل برای خمیر، گوشت بدون چربی و سبزیجات است که میتواند پیتزای را به یک غذای کامل تبدیل کند.
کورن فلکس کودکان یا غلات صبحانه
غلات صبحانه یا کورن فلکس که کودکان بیشتر در وعده صبحانه مصرف میکنند مملو از شکر هستند که باعث افت انسولین و سطح قند خون در طول روز شوند. مصرف این مواد غذایی که مملو از کربوهیدارتهای بالا هستند در وعده صبحانه که سطح کورتیزول در بالاترین سطح خود است ضربه بزرگی به متابولیسم بدن وارد میکند.
بدن انسان به طور طبیعی به گونهای طراحی شده است که مقدار زیادی کورتیزول را در طول شب و روز ذخیره کند تا بتواند با تنشهایی که در طول روز با آن مواجه میشود، مقابله کند اما وجود مقدار زیاد زیاد کورتیزول باعث کاهش توانایی بدن انسان برای سوخت و ساز قند میشود. بنابراین، به رغم این واقعیت که قند خون بالا میرود اما این قند به بافتهایی که به آن نیاز دارند نمیرسد و بنابراین انسان احساس گرسنگی و بیحالی میکند.
سوشی
مردم معمولا تصور میکنند که با مصرف سوشی میتوانند از فواید مواد مغذی ماهی برخوردار شوند اما در واقع برنج بیشتری مصرف میکنند. رولهای سوشی که در کالیفرنیا درست میشوند معمولا حاوی ۳۰ گرم کربوهیدارت است که مصرف آن تقریبا معادل مصرف سه تکه نان سفید است. از سوی دیگر رولهای سوشی بسرعت هضم و باعث خالی شدن معده میشوند چرا که این رولها معمولا فاقد فیبر یا پروتیین است که میتوانند انسان را چند ساعت سیر نگاه دارند.