به گزارش کارگرآنلاین ممکن است همه افراد صرفا دارای یک مزاج نباشند یعنی ترکیبی از هردو مزاج باشند. مزاج افراد به گروه های مختلف سرد و گرم و بلغم و سودایی و.. تقسیم می شوند که در ادامه برای تشخیص آن توضیحاتی را اورده ایم.
مزاج چیست؟
اگر مزاج توسط یک فرد غیرکارشناس و به طور غیر علمی تشخیص داده شود، نه تنها کمکی به برطرف کردن مشکل نمیکند، بلکه به تشدید علایم نیز منجر میشود. برخلاف تصور عموم، تشخیص مزاج کار آسانی نیست، بلکه مزاج یک فرد با گرفتن شرح حال کامل، بررسی دقیق موارد دهگانه همچنین معاینه انجام میشود.
انواع مزاج بر دو نوع اولیه و ثانویه است،مزاج جبلی یا اولیه، مزاجی است که فرد با آن متولد میشود و مزاج عارضی یا ثانویه به مزاجی اشاره دارد که در طی زندگی فرد شکل گرفته و ناشی از تأثیر عوامل مختلف محیطی و نوع غذای مصرفی فرد می باشد. تشخیص درست مزاج، به تدوین برنامه ی مناسبی برای نوع تغذیه، خواب، ورزش و به طور کلی سبک زندگی فرد کمک میکند.
مزاج صحی به مزاج در حالت سلامتی و سوء مزاج، به مزاج در حالت مرض و بیماری گفته میشود،اگر عملکرد فرد با مزاج موجود، درست و بدون مشکل باشد، فرد در حالت مزاج صحی قرار دارد و اگر مزاج عارضی فرد، منجر به مشکل شود، فرد در حالت مرضی و بیماری قرار میگیرد، برخلاف تصور عموم، هیچ یک از مزاجها بد نبوده و با رعایت برخی نکات، میتوان با رعایت تدابیر، در صحت و سلامتی زندگی کرد.
مزاج سرد و تر چیست؟
افراد با مزاج سرد و تر که به اشتباه بلغمی نیز خوانده میشوند، دارای پوست روشن، صورت گرد، و پوست سرد بوده و نسبتا چاق هستند، در برخی موارد به دلیل افزایش رطوبات بدن، دارای چین خوردگیها و افتادگیها در برخی نقاط مانند اطراف چشمهایشان هستند، گوشت بدن این افراد نرم بوده و عطش کمتری به آب دارند.
آب دهان این افرد معمولاً زیاد بوده و نسبتاً تنبل هستند،زود خسته شده و کارهایشان را با آرامش انجام میدهند. افراد با مزاج سرد و تر برای انجام کارهایی که باید سریع انجام شوند، مناسب نیستند. همچنین این افراد دیر عصبانی شده و آرام و با تن صدای پایین صحبت میکنند، حوصله شان زود سر میرود و در انجام کارهای گروهی عقب مانده و آخر از همه کار را به اتمام میرسانند.
افراد با مزاج سرد و تر حافظه ی ضعیفی دارند، این افراد معمولاً در به خاطر سپردن مطالب مشکل دارند و فراموشکار هستند.
افراد بلغمی مزاج نیز چون سایر مزاجها با رعایت برخی نکات، میتوانند تن سالمی داشته باشند. این افراد باید غذاهای سرد مانند لبنیات، مرکبات، هندوانه، اسفناج و کاهو را به میزان کمتر و با مسهل مصرف کنند، زود خوابیده و زود از خواب بیدار شوند. همچنین باید از خوابیدن در طی روز اجتناب کنند. در مورد خوردن و آشامیدن، از نوشیدن آب نیم ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا و حین غذا پرهیز کنند.انجام ورزش به طور منظم مانند پیادهروی با سرعت متوسط از جمله مواردی است که افراد سرد و تر باید به آن توجه کنند.
استفاده از گوشت گوسفند، مرغ محلی، سیب، به، گلابی، طالبی و نارگیل به این افراد توصیه شده و استفاده از ادویههایی مانند هل، دارچین، زنجبیل و زعفران در غذاها توسط این افراد بلامانع است. بهعلت ضعیف بودن دستگاه گوارش این افراد، توصیه میشود غذا را خوب جویده و حجم غذا و وعدههای غذاییشان را کاهش دهند و از مغزها و کشمشها بهعنوان میان وعده استفاده کنند.