تاریخ : 12:57 - 1400/10/21
کد خبر : 1083228
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

علل و راه حل های موثر برای رفع مشکل قورت دادن قرص

علل و راه حل های موثر برای رفع مشکل قورت دادن قرص

کارگر آنلاین/مشکل بلع قرص افراد چند دلیل مختلف دارد و استفاده از عسل، مصرف آب پرتقال با قرص و نوشیدن آب قبل از مصرف قرص تنها چند نمونه از راه حل های مشکل قورت دادن و بلع قرص هستند.

مشکل بلع قرص ها می تواند به این دلایل باشد:

ترس از خفگی - این می تواند گلوی شما را هنگام تلاش برای بلع تنگ و باریک کند

دهان خشک

مشکلات بلع عمومی (دیسفاژی) - به عنوان مثال، به دلیل شرایطی مانند سکته مغزی

*هشدار:کودکانی که برای اولین بار قرص می خورند باید این کار را زیر نظر یک فرد بالغ انجام دهند تا دچار خفگی نشوند.

مشکل قورت دادن قرص
راه حل مشکل قورت دادن و بلع قرص

چند توصیه برای کسانی که در خوردن قرص مشکل دارند.
صبور باشید و تمرین کنید :

برای برخی افراد ممکن است چند هفته طول بکشد تا به آن عادت کنند. برای تمرین بلعیدن قرص اسمارتیس های کوچک را قورت دهید تا گلو عادت کند.

با گلو و دهان خشک قرص نخورید :

با گلو و دهان خشک قرص نخورید ممکن است بچسبد و در گلوی شما گیر کند. جرعه ای آب بنوشید و آن را در دهان خود بچرخانید تا همه جای دهان تان مرطوب شود. سپس قرص را روی قسمت پشتی زبان گذاشته و تا زمان بلعیدن قرص آب بنوشید. بعد از بلعیدن قرص مقداری آب هم بنوشید تا قرص پایین رود.

مشکل خوردن قرص
چند جرعه آب بنوشید:

قرص را در مرکز زبان تان قرار دهید و سپس چند جرعه کوچک و سریع آب بنوشید.
پیش از خوردن قرص آب زیادی بنوشید :

دهان خود را پر از آب نمایید و آن را قورت دهید، سپس قرص را روی زبان بگذارید و دوباره دهانتان را پرکنید و قرص و آب را با هم قورت دهید.
با بطری آب بنوشید:

نوشیدن آن از بطری باعث گشاد شدن گلو و قورت دادن راحت آن خواهد شد. قرص را در دهان گذاشته و با بطری آب بخورید و قرص را قورت دهید.

مشکل قورت دادن قرص
روش دو مرحله ای را امتحان نمایید :

این روش سبب گشاد شدن گلو و راحت قورت دادن قرص می شود. ابتدا قرص را درون دهان بگذارید و مقداری آب بنوشید اما قرص را نبلعید سپس دوباره مقداری آب بنوشید و این بار قرص را بخورید.
از نی برای قورت دادن قرص کمک بگیرید :

برای قورت دادن قرص ازنی استفاده نمایید زیرا مکیدن آب باعث کمک به راحت تر قورت دادن قرص خواهد شد. در این روش قرص را روی قسمت پشتی زبان بگذارید و با نی کمی آب بنوشید و قرص را فرو دهید.
خودتان را سرگرم نمایید:

با تماشای تلوزیون، فرزندتان یا پرندگان خانگی تان که کار با مزه ای انجام می دهد، خود را سرگرم کنید تا حواس تان از بالا آوردن پرت شود، این گونه می توانید از رفلکس جلوگیری کنید. اکثر قرص ها از لقمه ی غذایی که می خوریم کوچک تر هستند، پس نگرانی رفلکس بیهوده است و می شود بر آن غلبه کرد.

بلعیدن بهتر قرص
از عسل استفاده کنید :

برای راحت تر بلعیدن قرص، ابتدا کمی آب بنوشید و پس از آن قاشقی عسل برداشته و قرص را روی آن قرار داده و قورت دهید، بعد از آن مقداری آب بنوشید.
با غذاهای نرم قرص را فرو دهید :

اگر در قورت دادن قرص مشکل دارید و نمی توانید قرص را با نان قورت دهید از مواد غذایی مانند :بستنی، ماست، ژله و دیگر غذاهای نرم استفاده کنید.
با پرتغال قرص را میل کنید :

بلعیدن قرص با آب پرتقال به دلیل بافت لیز و لزج پرتغال آسان است. قرص را با آب پرتقال میل کنید و یا مقداری پرتغال را داخل دهان گذاشته و آن را بجوید هنگام قورت دادن قرص را روی آن گذاشته و باهم قورت دهید و سپس کمی آب بنوشید.

رفع مشکل قورت دادن قرص
چند لقمه بزرگ غذا بخورید:

اگر باید قرص را با معده خالی خورد، پیش از آن که قرص را بخورید، چند لقمه بزرگ غذا بخورید. این کار باعث کشیده شدن دهان و گلوی شما می شود و با تحریک بزاق دهان باعث می شود که عمل بلع راحت انجام شود و همچنین مانع از رفلکس خواهد شد.
هنگام قرص خوردن سرتان را خم کنید :

برای بلیعدن کپسول یا قرص، آن را درون دهان بگذارید سپس مقداری آب درون دهانتان نگه دارید اما قورت ندهید. سر خود را به جلو خم کنید پس از رفتن قرص به عقب دهان آن را قورت دهید.
قرص را با غذا بخورید :

ابتدا مقداری نان را بجوید اما قورت ندهید سپس قرص را روی آن گذاشته و با هم ببلعید و پس از آن مقداری آب بنوشید.

خوردن قرص با غذا
قرص را همراه پاستیل بخورید:

برای راحت تر بلعیدن قرص، قرص را درون یک عدد پاستیل بگذارید، سپس آن را در دهان گذاشته و قورت دهید.
قرص را سریع قورت دهید:

اگر مدتی آن را روی زبا ن تان قرار دهید ممکن است شروع به حل شدن کند و طعم تلخی ایجاد کند که باعث تحریک رفلکس می شود.

اگرچه موقعیت هایی وجود دارند که خوردن قرص تنها گزینه نیست. برای مثال، مادر بارداری که هر روز صبح حالت تهوع دارد قرصی را خورده و پیش از این که حل شود رفلکس کرده و بالا آورده است و بچه های کوچک هنوز به اندازه کافی بزرگ نشده اند تا بتوانند از پس خوردن قرص برایند و به طور مشابه افرادی که دچار آسیب در ناحیه گلو، مری یا معده هستند، ممکن است قادر به خوردن قرص نباشند. در این موارد به پزشک خود اطلاع دهید تا او دارو را در شکل دیگری به جز قرص برای شما تجویز کند که استفاده از آن برایتان راحت باشد.

قورت دادن قرص
چند مورد از دارو های جایگزین برای افرادی که مشکل قورت دادن قرص دارند:

  •     شربت
  •     قرص جویدنی
  •     قرص زیر زبانی
  •     نمونه هایی از دارو که روی پوست قرار می گیرند تا مواد آن وارد بدن شود.
  •     شیاف ( که در مقعد یا واژن وارد می کنند )
  •     پماد
  •     اسپری های تنفسی