تاریخ : 16:36 - 1400/10/21
کد خبر : 1083247
سرویس خبری : فرهنگی
 

سعادتمندترین مردان را بشناسید

سعادتمندترین مردان از منظر قرآن کریم

سعادتمندترین مردان را بشناسید

کارگرآنلاین | فرزند صالح گلی از گل های بهشت است گلی است که خداوند بین بندگانش قسمت نموده است و سعادت مرد در این است که فرزندی شایسته داشته باشد.

به گزارش کارگرآنلاین فرزند صالح گلی از گل های بهشت است گلی است که خداوند بین بندگانش قسمت نموده است و سعادت مرد در این است که فرزندی شایسته داشته باشد.

حضرت زکریا علی نبینا و آله و علیه السلام، درخواست داشتن چنین فرزندی از خدای متعال نموده است.

هُنالِک دَعا زَکرِیا رَبَّهُ قالَ رَبِّ هَبْ لی مِنْ لَدُنْک ذُرِّیةً طیبَةً انَّک سَمیعُ الدُّعاءِ.
( در کنار محراب و هنگام دیدن نعمت بهشتی نزد مریم بود که) زکریا خدای خویش را خواند و گفت: خدایا از سوی خودت فرزندی شایسته به من عطا فرما که تو شنونده دعا هستی.

مستفاد از اخبار این است که ایجاد کانونی گرم در خانه همراه با تربیت گفتاری و عملی، فرزندان را در مسیر اصلاح قرار خواهد داد. اسلام برای رسیدن به این اهمیت، قبل از ازدواج به آینده فرزند می اندیشد و طی دستوراتی مرحله به مرحله، انسان مراعات کننده را به همان مهم یعنی داشتن فرزند صالح می رساند. شیوه انتخاب همسر، معیارهای لازم در همسر، آداب تشکیل مجالس عقد و عروسی، شیوه معاشرت با همسر، آداب آمیزش، اعمال زمان بارداری، دستورات زمان ولادت، وظایف در مقابل نوزاد، آداب شیر دادن، آداب بازی کودکان، وظایف معنوی و مادی والدین بعد از زمان طفولیت و... دستوراتی برای نیل به این هدف می باشند.

قال علی علیه السلام: وَلَدُ السُّوءِ یهْدِمُ الشَّرَفَ وَ یشینُ السَّلَفَ.
فرزند بد، شرف انسان را نابود ساخته و مایه لکه دارشدن آبروی گذشتگان است.

وجود اولاد
امام رضا علیه السلام می فرماید:

انَّ اللَّهَ اذا ارادَ بِعَبْدٍ خَیراً لَمْ یمُتْهُ حَتّی یرِیهُ الْخَلَفَ.
وقتی خداوند بخواهد به بنده اش خیری برساند وی را نمی میراند تا فرزندانش را ببیند.

امام صادق علیه السلام نیز می فرماید، شخصی گفت من از داشتن فرزند کوتاه می آمدم تا اینکه روزی در عرفه جوانی را در کنار خود دیدم که دعا می کرد و می گریست و می گفت: خدایا، ای پروردگارم، پدر و مادرم را پدر و مادر را، (دریاب) وقتی این را شنیدم به داشتن فرزند رغبت نمودم.

در میان فرزندان، برتری با دختران است. اسلام ضمن بیان این ارجحیت، اکراه در داشتن دختر را مکروه و ناپسند دانسته و به ذکر علت ارجحیت دختر می پردازد:

قال الصادق علیه السلام: الْبَناتُ حَسَناتٌ وَ الْبَنُونُ نِعْمَةٌ وَ الْحَسَناتُ یثابُ عَلَیها وَ النِّعْمَةُ یسْألُ عَنْها.
دختران، حسنه و پسران، نعمتند. بر حسنات ثواب داده می شود و از نعمت ها باز خواست می شود.در حالات امام سجاد علیه السلام نقل شده است که آن حضرت هنگامی که مژده تولد فرزند به وی می دادند، از پسر و دختر بودن بچه سؤال نمی نمود و تنها می پرسید: آیا سالم است؟

و اگر جواب مثبت می شنید می فرمود:

الْحَمْدُللَّهِ الَّذی لَمْ یخْلُقْ مِنّی خَلْقاً مُشَوَّهاً.
سپاس خداوند که از من فرزندی معیوب خلق نفرمود.
رسول خدا در مورد کسی که دو خواهر یا دو دختر داشته باشد بشارت بهشت داده است.

مَنْ کانَ لَهُ اخْتانِ اوْ بِنْتانِ فَاحْسَنَ الَیهِما کنْتُ انَا وَ هُوَ فی الْجَنَّةِ کهاتَینِ.
کسی که دو خواهر یا دو دختر دارد و به آنها نیکویی کند او و من در بهشت مانند این دو انگشت کنار هم هستیم.و سپس به دو انگشت سبابه و وسط خود اشاره نمود.آن حضرت، لطف و رحمت خداوند نسبت به اناث را بیشتر دانسته است.

انَّ اللَّهَ تَبارَک وَ تَعالی عَلَی الْاناثِ ارَقُّ مِنْهُ عَلَی الذُّکورِ.
خداوند متعال دختران را نسبت به پسران بیشتر مورد رحمت و ملاطفتش قرار می دهد.