فایده تخم ریحان فراوان است که میتوان موارد متعددی را برای آن برشمرد. در ادامه به هفت مورد از فواید شگفتانگیز تخم ریحان اشاره میکنیم.
از دانه ریحان برای معده درد و درمان اسید معده هم بهره میگیرند. به این دلیل که دانههای ریحان لعابدار و دارای آب هستند خوردن آنها هنگام سوزش معده باعث تسلی و آرامش درد معده میشود.
ثابت شده دانه ریحان خاصیت آنتیاسپاسم دارد، یعنی هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا که عضلات دچار اسپاسم و گرفتگی میشوند با آرام کردن عضلات و خارج کردن آنها از حالت گرفتگی به بهبود بیماری کمک میکند.
خواص شناخته شده تخم ریحان در طب سنتی
سوال بعدی این است که خواص تخم ریحان و موارد مصرف آن در طب سنتی چیست؟ تخم ریحان در طب سنتی کاربرد متعددی دارد که در ادامه به برخی از این موارد اشاره میکنیم.
از مهمترین موارد مصرف دانه ریحان در طب سنتی استفاده از آن برای تسکین دردها و التهابات بدن است. مصرف دانه ریحان به رفع استرس و درمان سردرد و افسردگی کمک میکند.
برای رفع نفخ و یبوست و مشکلات گوارشی طب سنتی استفاده از ریحان و تخم ریحان را پیشنهاد میکنند.
در طب سنتی استفاده از تخم ریحان به زنان و دختران سفارش شده، چون به دلیل داشتن آهن موجب ساختن هموگلوبین میشود. در نتیجه مانع بروز کمخونی در آنها است.
همانطور که در متن بالا خواص تخم ریحان و فواید آن ذکر شد بهتر است به مضرات آن هم اشاره کنیم که توجه به این موارد ضروری است.
مصرف دانه ریحان در هنگام بارداری و شیردهی توصیه نمیشود، چون باعث کاهش بسیار زیاد استروژن شده و سبب تحریک قاعدگی میشود. از این رو ممکن است عوارض و اثرات جانبی روی جنین و مادر داشته باشد.
اگر داروی خاصی مصرف میکنید حتما برای مصرف تخم ریحان با پزشک خود مشورت کنید تا از عوارض جانبی که ممکن است در اثر مصرف همزمان داروها با تخم ریحان پیش آید مطمئن شوید.
مصرف زیاد تخم ریحان باعث کاهش فشار خون میشود. بنابراین، افرادی که فشار خون پایینی دارند از تخم ریحان استفاده نکنند.
مصرف تخم ریحان برای نوزادان، کودکان و افراد سالخورده توصیه نمیشود، چون باعث انسداد گلو شده و احتمال خفگی را بالا میبرد.
تخم ریحان باید به گونهای مصرقف شود که در زمان مصرف، خواص آن از بین نرود. توجه به این نکات میتواند به شما کمک کند تا بیشترین استفاده را از خواص تخم ریحان ببرید.
یکی از متداولترین و رایجترین شیوههای مصرف تخم ریحان خیساندن تخم ریحان در آب است که در این صورت لعابدار شده و به حالت نرم و پفکی تبدیل میشود. توصیه میشود تخم ریحان از شب در آب خیسانده شود تا به طور کامل متورم شده و در صبح مصرف شود. دستور استفاده از تخم ریحان در آب هم این گونه است که به ازای هر قاشق غذاخوری تخم ریحان، یک لیوان اب مورد نیاز است.
روش غوطهور کردن دانههای ریحان در آب تنها روش مصرف آن نیست و و از تخم ریحان میتوان در دسرها یا همراه با بستنی استفاده کرد. تخم ریحان به صورت خشک نیز در انواع سالادها و ماستها استفاده میشود. دانه ریحان را میتوان به جای آب در شیر یا آبمیوه نیز غوطهور کرد.
اما یکی از بهترین روشها برای مصرف تخم ریحان به خصوص در فصل تابستان شربت تخم ریحان است. این شربت دارای فواید بیشماری است که از آنها میتوان به رفع بیحالی و تشنگی، رفع گرما زدگی، درمان معده درد، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا اشاره کرد.
اکنون که با تفاوت تخم ریحان، تخم شربتی و دانه چیا را میدانیم نباید هنگام خرید آنها را باهم اشتباه بگیریم و توجه به ویژگیهای ظاهری هرکدام میتواند ما را راهنمایی کند.
برای خرید دانه ریحان مرغوب باید دقت کنیم تا عاری از گرد و غبار باشد. تخم ریحانه مرغوب، تمیز، تازه، رسیده و بدون ناخالصی است و کیفیت بالایی دارد.
همانطور که مالعه کردید، خواص تخم ریحان بسیار فراوان بوده و از گذشته تاکنون چه در طب سنتی چه در درمانهای خانگی کاربرد بسیار داشته است. فواید و خواص تخم ریحان حتی در تحقیقات امروزه نیز که توسط دانشمندان صورت گرفته ثابت شده و حتی به مصرف روزانه آن توصیه شده است. توجه به مطالب گفته شده در متن هم میتواند به شما برای طرز صحیح استفاده از تخم ریحان کمک کند. بنابراین، استفاده از تخم ریحان در رژیم غذایی روزانه خود را از یاد نبرده و از خواص آن آگاه باشید و بهره ببرید.