به گزارش کارگرآنلاین سید حسن قاضی زده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکیبا اشاره به شعار هفته سلامت عنوان کرد: امسال شعار هفته سلامت از سوی سازمان بهداشت جهانی سلامت روان عنوان شده است؛ سلامتی تنها جسم نیست بلکه روح و روان نیز مورد توجه است؛ ما در کشور در زمینه سلامت روان مشکلاتی داریم. ما کشوری هستیم که به حمدالله امن است؛ اما عوارض نا امنی کشورهای همسایه بر مردم اثر گذار است و حوادث طبیعی هم همینطور، سالانه بالغ بر ۱۷ تا ۱۸ هزار نفر جان خود را در اثر تصادفات جادهای از دست می دهند و بسیاری هم معلول شده و دچار بیماریهای روحی میشود.
هاشمی بیان کرد: ما افسردگی مان بیش از متوسط دنیا نیست خانمها ۱۶ درصد و آقایان ۱۰ درصد که اینها دارای عواملی مانند اضطراب هستند.وی تأکید کرد: اضطراب ناشی از دروغ و گناهان کبیره، تهمت و افترا القای یأس است؛ وقتی اینها افزایش پیدا کند اضطراب بیشتر میشود هرچه طمع به قدرت و مال دنیا افزایش پیدا کند اضطراب افزایش پیدا می کند و خشم عمومی بالا میرود.
پرهیز از یأس
وزیر بهداشت عنوان کرد: یأس یکی از مشکلاتی است که وقتی در جامعه تبلیغ میشود شکوفایی، امید و نشاط از بین میرود، یکی از مواردی که باید به آن توجه کنیم پرهیز از یأس است.وی با اشاره به مشکلات معیشتی و اقتصادی اظهار کرد: علاوه بر این موارد مشکلاتی که در حوزه اقتصادی ست نیز موجب بیماریهای روحی و روانی شود اختلافات منطقهای و حتی اختلافات شهری نیز از جمله دلایل بیماریهای روحی و روانی می شود.
هاشمی با اشاره به دستورات دینی برای کاهش اضطراب عنوان کرد: قناعتی که دستور دین ما است اگر مورد توجه قرار نگیرد اختلالات اعصاب و روان را به وجود میآورد در عین حال موجب گوشه گیری افراد می شود.
وی با اشاره به خدمات وزارت بهداشت به بیماران عصاب و روان اظهار کرد: به ازای هر ۴۰ هزار نفر یک مشاور سلامت روان داریم که هنوز فرهنگ مراجعه به آن ایجاد نشده است؛ گاهی اوقات هم در خانوادهها بی توجهی به این نکات بیشتر میشود.
وزیر بهداشت یادآور شد: نتیجه انزوا، آسیبهای اجتماعی و اعتیاد است، ما در چند سال گذشته آمارهایمان در زمینه افسردگی ۲ برابرشده است؛ ما در یک کشور دینی هستیم همین دستورات دینی و نماز جمعه موجب تقویت روح و و روان می شود، بایستی به این موارد توجه کنیم.