به گزارش کارگرآنلاین آلودگی هوا آثار مخربی را بر سلامت می گذارد. میزان مبتلایان به بیماری هایی چون آسم، واکنش های آلرژیک ، برونشیت و عفونت های سیستم تنفسی در عصر حاضر به شدت افزایش یافته است.
کارشناسان بر این باورند که بخش بزرگی از این بیماری ها ناشی از تاثیرات آلودگی هوا است. آلودگی هوا به واسطه ورود فلزات سنگین مانند سرب، کادمیوم، آرسنیک، اکسید آهن، منیزم، فلز و ترکیبات آزبست ناشی از ماشین ها، پلیمرها و سوخت نامناسب اتومبیلها از طریق هوا وارد بدن شده و سیستم تصفیه بدن را دچار اختلال می کند.
گرچه بدن تا حدی این مواد را تصفیه می کند اما میزان آلاینده ها به حدی زیاد است که بدن توان تجزیه آن را ندارد و دچار اختلال می شود در نتیجه مقدار آنتی اکسیدان های بدن که رادیکاهای بدن را حذف می کنند، کاهش پیدا می کند.
تحقیقات نشان داده است موادی که خواص آنتیاکسیدانی دارند، به طور قابل توجهی از بروز التهاب جلوگیری کرده و موجب غیر فعال شـــدن رادیکال های آزاد موجود در هوای آلوده می شوند.
گیاهان آویشن با نام علمی Thymus vulgaris و از خانوده نعناع است. اسانس آن دارای خواص آنتی باکتریال، ضد سرفه و خلط آوری است. همچنین اثر ضد التهابی روی عضله صاف تراکئال و اثر اسپاسمولیتیک روی بافت برونشیال داشته و حتی موجب افزایش فعالیت موکوسیلیاری می شود .
اسانس آویشن در طب سنتی در درمان هرگونه سرفه به کار می رفته است. این ماده با اثر بر مرکز سرفه در بصل النخاع عمل می کند و از طرفی با تحریک مژک های مسیر تنفسی به تخلیه خلط از مجاری تنفسی نیزکمک می کند.
در حال حاضر این گیاه در مواردی از قبیل سرفه حاد و خشک، سرفه ناشی از آلرژی، عفونت آنفولانزایی، پنومونی باکتریال آتیپیکال، برونشیت حاد، سرفه با علت نا مشخص و سرفه ای که عملکرد مفیدی ندارد، به کار می رود.