تاریخ : 10:13 - 1400/10/28
کد خبر : 1083681
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

بخور نخورهای تغذیه سرد مزاجهای بلغمی

بخور نخورهای تغذیه سرد مزاجهای بلغمی

کارگر آنلاین/افرادی که دارای مزاج بلغمی یا سرد و تر هستند باید در تغذیه خود با توجه به رژیم غذایی سرد مزاجها از موادی که طبع گرم دارند استفاده کنند.

بلغم همان سیستم ایمنی بدن است که مصرف برخی مواد غذایی سبب تضعیف آن می شود بنابراین بدن آدمی در مقابل انواع انگل ها و میکروب ها آسیب پذیر می شود. بنابراین افراد دارای مزاج تر و سرد باید به نوع تغذیه خود توجه کنند و غذاهایی که در زیر آورده ایم را میل کنند.

برای افراد بلغمی مزاج غذاهای با طبع گرم و خشک مناسب است به این شرط که متعادل سازی با مصلحات، رعایت گردد. مثلا گردو برای افراد بلغمی مزاج مفید است به این شرط که مصرف گردو را با پنجاه درصد با پنیر متعادل نماییم.

  •     آبگوشت سنتی با گوشت گوسفند، با دنبه کم و استخوان زیاد، نخود، زرد چوبه زیاد و فلفل سیاه، بدون رب و گوجه فرنگی
  •     انواع آش ها و سوپ ها، با زرد چوبه، فلفل زیاد و ادویه گرم و خشک
  •     غذاهای کبابی و سرخ شده خشک.
  •     انواع خورش ها همراه فلفل، زرد چوبه و نمک طبیعی کافی
  •     عسل

نکته : مصلح بسیاری از خوراکی ها عسل می باشد و در صورت استفاده کردن از اینگونه غذاها،بهتر است مصلح یا گرمی به همراه داشته باشد مثلاً صورت خوردن آش جو ،کمی عسل هم میل کنید.

عسل برای سرد مزاجها
مصرف عسل در تغذیه سرد مزاجهای بلغمی
میوه و سبزیجات مناسب برای سرد مزاج ها (طبع سرد و تر):

  •     خرمای خشک
  •     انبه
  •     سیب
  •     به
  •     توت
  •     انجیر
  •     انگور
  •     کشمش
  •     مویز
  •     انواع سبزی خوردن بجز گشنیز
  •     هویج
  •     کرفس
  •     جوانه گندم

لبنیات مفید در تغذیه سرد مزاج های بلغمی

  •     شیر به مقدار کم با خرما، زعفران و زرد چوبه در شب
  •     برای شام پنیر با گردو
  •     دوغ به مقدار کم با گل محمدی یا پودر گردو و کشمش
  •     کره محلی گاوی به مقدار کم
  •     خامه و سرشیر گاوی خیلی کم


نوشیدنی های مناسب در تغذیه سرد مزاجها با طبع بلغم:

  •     دمنوش های گرم، عرقیات گرم، شربت های با طبع گرم
  •     شیره انگور و خرما، شربت عسل

غذاهای نامناسب و مضر در تغذیه سرد مزاجها با طبع سرد و تر:

غذاهای با طبع سرد و تر و غذاهای سرد و خشک برای این افراد مضر هستند. یکی از مهمترین دلایل علمی استفاده نکردن از این نوع غذاها پایین بودن PH آنها است که در بدن ایجاد اسیدوز می کنند .اسیدوز روی اعصاب مرکزی اثر مخربی می گذارد و این سیستم را به مرور فلج می کند . این غذاها نامناسب برای این افرادعبارتند از :

غذاها:

ماهی، آش رشته، اسفناج و ماست، خورشت آلو اسفناج

سبزیجات:

خیار، کدو، کاهو، اسفناج، گشنیز، قارچ

میوه ها:

هندوانه، توت فرنگی، کیوی، مرکبات، هلو

دانه ها و حبوبات:

دانه کدو تنبل، تخم خیار، تخم هندوانه، تخم کدو، تخم کاهو، تخم کاسنی، نشاسته، خرفه

لبنیات و روغن ها:

شیر، ماست، پنیر، دانه انگور، جو، کشک

ادویه جات و چاشنی ها:

سماق، غوره، لیمو عمانی

نوشیدنی ها و طعم دهنده ها:

دوغ، لیموناد، شربت آلبالو، شربت عناب، آب های با درجه حرارت کمتر از دمای بدن مانند آب سرد ، آب یخ، آب یخچال و آبسرد کن، برای طبع بلغم زیان آور است.

آب یخ برای سرد مزاج ها
آب یخ از نوشیدنی های مضر در تغذیه سرد مزاجها
توصیه های برای افراد دارای مزاج سرد و تر

  •     برای اینکه توانایی دستگاه گوارشی افراد بلغمی کم است روزی دو وعده غذا میل کنیدو حداقل حدود 12-10 ساعت بین دو وعده غذا فاصله بیاندازید.
  •     اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی نمودید مقداری میوه یا سالاد میل کنید.
  •     غذاها سرشار از پروتئین و فیبر مانند تخم مرغ، گوشت، میگو و جگرمیل کنید.
  •     در مصرف غذاهای سرد در شب های زمستان احتیاط کنید.
  •     به حمام گرم که در آن بابونه و مرزنجوش جوشانیده شده بروید . حمام طولانی باعث خشکی بدن می شود .
  •     نیم ساعت قبل از غذا تا 2-1 ساعت پس از غذا آب نخورید.
  •     ورزش و فعالیت جسمی منظم داشته باشید.
  •     8-7 تا ساعت بخوابید اما قبل از طلوع آفتاب بیدار شوید تا از تولید بلغم اضافه خودداری شود.
  •     ازخواب و استراحت بیش از اندازه پرهیز نمایند.
  •     بسیاری از مردم امروزه دچار سوء مزاج شده اند پس بهتر است این افراد به مدت 40 روز رژیم ضد بلغم و سودا را اجرا کنند و سپس بر اساس مزاج خود تغییراتی در تغذیه اشان ایجاد نمایند.
  •     افراد بلغمی مزاج در صورت عدم رعایت دچار بیماری ها و علائمی مانند عطسه، سردرد، کاهش حافظه، صرع، پرخوابی، آسم، سینوزیت، التهاب لوزه، ضعف هضم، دردهای مفصلی و ترشحات زنانه می شوند.