به گزارش کارگر آنلاین ، آیا حذف مصرف برنج و نان از رژیم غذایی برای افرادی که قصد کاهش وزن دارند موثر است ؟ اگر چنین باشد چه چیزی در این غذاها وجود دارد که آن ها را بد کرده است؟ متوقف کردن مصرف نان، سیب زمینی، برنج و ماکارونی می تواند به کاهش وزن کمک کند بدان دلیل که بدن این چهار ماده غذایی را پردازش می کند و زمان تجزیه کربوهیدرات ها باعث می شود به قند هوس شدیدی پیدا کنید. با نخوردن این مواد غذایی می توانید هوس را کاهش داده و در نتیجه کمتر غذا خورده و وزن کم کنید.
نخوردن نان و برنج و کاهش وزن؟
غلات موجود در نان سفید، ماکارونی، برنج و سیب زمینی طی یک فرایند تصفیه می شوند و از لایه سبوس خود جدا می شوند تا بافتی ظریف تر پیدا کنند. پس از این فرایند، این غذاها حاوی مقداری بیشتر کربوهیدرات می شوند که بدن آن ها را با سرعت و به راحتی هضم خواهد کرد.
از آن جا که سطح قند خون پس از خوردن این غذاها به سرعت بالا می رود بدن به انسولین بیشتری نیاز دارد. انسولین اضافی سبب می شود تا قند خون پایین تر از حد طبیعی خود آید و هنگامی که بدن قند خون را کم می کند سبب می شود تا کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید که با مصرف آن ها این چرخه مجددا شروع می شود در نتیجه بیشتر غذا خواهید خورد.
علاوه بر این، هرچه بیشتر این غذاها خورده شوند بدن باید تمام قند اضافی را پردازش کند، اگر چه مقداری از آن به عنوان انرژی سوخته می شود اما بیشتر آن ها به چربی تبدیل شده و منجر به افزایش وزن خواهند شد.
برای پیشگیری از این چرخه معمولا به افرادی که قصد کاهش وزن دارند توصیه می شود تا دو هفته مصرف نان، برنج، سیب زمینی و ماکارونی را متوقف کنند سپس آن ها را در مقادیر کم و معقولانه دوباره به رژیم غذایی خود اضافه کنند. این دو هفته می تواند دشوار باشد زیرا بدن برای مصرف مجدد آن ها ولع شدیدی خواهد داشت اما طی این زمان، ولع به تدریج کاهش خواهد یافت.
به خاطر داشته باشید که اگر دیگر غذاها در حد اعتدال مصرف شوند حذف این غلات می تواند گزینه سالمی باشد زیرا لایه سبوس جدا شده از آن ها منبع غنی از فیبر و سایر مواد مغذی چون سلنیوم، پتاسیم و منیزیم بوده است.
نکته ی مهم درباره نخوردن نان و برنج برای لاغری