به گزارش کارگرآنلاین فریبا کوهدانی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به تشریح نکات تغذیه سالم از منظر قرآن پرداخت و اظهار کرد: قرآن همواره بر روی اعتدال در خوردن، تنوع غذایی و کم خوری تأکید کرده است.
وی تصریح کرد: یکی از نکات اساسی که در قرآن بر روی آن تأکید شده است الگوی صحیح و سبک زندگی مناسب است؛ بخش عمدهای از این الگو به تغذیه صحیح بر میگردد.
نکات تغذیهای قرآن با علم امروز مطابقت دارد
کوهدانی افزود: یکسری از مسائل تعذیهای در قرآن وجود دارد که کاملا با علم امروز مطابقت دارد و در پی اثبات و ترویج آن هستند.
این متخصص تغذیه ادامه داد: یکی از مواردی که قرآن بر روی آن بسیار تأکید دارد تغذیه متعادل و کمخوری است که امروزه در تمامی رژیمهای غذایی تجویز میشود شما می توانید با کمخوری همه چیز بخورید.
دلایل علمی حرام بودن برخی مواد غذایی: الکل نقش مواد پیش سرطانی را افزایش میدهد
وی با بیان هشدارهای قرآن و حرام بودن برخی مواد غذایی عنوان کرد: آنچه در قرآن به عنوان حرام مطرح شده است نیز امروزه ثابت شده اشت که آسیبهای فراوانی را متوجه بدن میکند مانند مشروبات الکلی که مصرف آن عوارض جبران ناپذیری برای بدن به همراه دارد.
کوهدانی با اشاره به آزمایشهای خود و تیمی از دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه آزمایش الکل بر روی حیوانات بیان کرد: وقتی الکل را در مطالعات حیوانی به عنوان حلّال استفاده کردیم با نتایج بسیار جالبی روبرو شدیم و توانستیم دریابیم الکل نقش مواد پیش سرطانی را تقویت کرده وآنها را تبدیل به مواد سرطانزا میکند.
وی تأکید کرد: مصرف الکل میتواند مشکلات کبدی را تشدید کرده و از جذب مواد مغذی جلوگیری کند، این دلایل علمی است که مشروبات الکلی را مضر میداند اما قرآن بسیار پیشتر مسلمانان را از مصرف آن به خاطر زیانهای بیشمارش منع کرده است.
مطهر بودن و تازگی مواد غذایی از سوی قرآن سفارش شده است؛ آسیبهای ناشی از گوشتهای فرآوریشده
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر تعادل در مصرف مواد غذایی از منظر قرآن گفت: در قرآن علاوه بر تعادل مصرف، روی تازگی و مطهر بودن نیز تأکید زیادی شده است.
وی اضافه کرد: در مورد مصرف گوشت، قرآن میگوید از گوشت تازه و مباح استفاده کنید اما امروزه میبینیم که این مسأله به فراموشی سپرده شده است و مصرف گوشتهای فرآوری شده و کهنه بالا رفته است علاوه بر این در آن از رنگ ها و افزودنیهای غیر مجاز استفاده میشود که مشکلات تغذیهای عدیدهای را به وجود آورده است.
تنوع در مصرف مواد غذایی مقاومت بدن را افزایش میدهد
کوهدانی یادآور شد: در تعالیم دینی همچنین بر روی تنوع در مصرف مواد غذایی تأکید میشود که در زندگی امروز این مورد کم رنگ شده است؛ متنوع خوردن باعث جذب تمامی ویتامینها و مواد مورد نیاز بدن در نتیجه افزایش مقاومت بدن میشود.