تاریخ : 06:49 - 1400/12/07
کد خبر : 1085922
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

سردی کردن چیست و علت و تغذیه پیشگیری آن کدام است؟

سردی کردن چیست و علت و تغذیه پیشگیری آن کدام است؟

کارگر آنلاین|برخی از مواد غذایی دارای طبع سرد و برخی دیگر دارای طبع گرم هستند شناخت این طبع ها و همچنین طبع بدن خود می توانید تعادلی خوب را در بدن خود ایجاد کنید.

علت سردی کردن چیست و سردی کردن با خوردن کدام مواد غذایی رخ میدهد ؟

انواع لبنیات

لبنیات مانند پنیر تازه، خامه، دوغ، سرشیر، شیر پاستوریزه و ماست معمولی به جز پنیر کهنه، شیر محلی تازه، کره و ماست چکیده طبع سرد و تر دارند .

طبع کشک و قره قروت سرد و خشک است .
چطور از سردی کردن پس از مصرف لبنیات در امان بمانید ؟

اگر با خوردن لبنیات دچار سردی می شوید ، آنها را با مصلحشان مصرف کنید.

  •     پنیر تازه را با گردو، آویشن یا نعناع خشک مصرف کنید.
  •     خامه، سرشیر و شیر پاستوریزه را با عسل بخورید.
  •     کشک را با سیر، نعناع خشک و پونه کوهی مصرف نمایید.
  •     دوغ یا ماست خود را با نعناع، آویشن، سیر، کاکوتی، سیاه دانه یا پونه مخلوط کرده و آن را همراه با زیتون میل نمایید.
  •     مصلح قره قروت نیز انواع فلفل، سیاه دانه یا زیره است.

میوه ها و دانه های سرد و تر:

  •     اسفناج
  •     آلو
  •     انار
  •     باقلا
  •     بالنگ
  •     بامیه خرفه
  •     زردآلو
  •     کدو حلوایی هلو
  •     شفتالو
  •     شلیل
  •     کیوی
  • میوه  
  • میوه و دانه های سرد و خشک:
  •     ارزن
  •     ازگیل
  •     انار ترش
  •     تمبر هندی
  •     جو
  •     ذرت
  •     ریواس
  •     زرشک
  •     سرکه
  •     سنجد
  •     شاه بلوط
  •     گشنیز
  •     لیمو امانی
  •     لیمو ترش
  •     لیمو شیرین
  •     ماش
  •     نارنج
  •     آلبالو
  •     زالزالک
  •     زغال اخته
  • بین میوه های پرمصرف، گیلاس و گلابی دارای مزاج گرم و تر هستند.
  • چطور از سردی کردن پس از مصرف میوه های سرد در امان بمانید ؟
  • بهترین مصلح برای این میوه های سرد عسل است.
  • شما می توانید شفتالو و هلو را با مربای زنجبیل مصرف نمایید.

آیا انواع توت ها طبع گرمی دارند ؟

طبع توت ها با یکدیگر فرق دارد . در میان توت ها توت های سفید طبع گرم و تر دارند اما :

تمشک و شاه توت، دارای طبع سرد و خشک هستند.

طبع توت فرنگی سرد و تر است.

چطور از سردی کردن پس از مصرف توت ها در امان بمانید ؟

برای متعادل نمودن طبع سرد تمشک، توت فرنگی و شاه توت ، آنها را با عسل مصرف کنید .
وضعیت مزاجی ریشه های مختلف

همه ریشه ها مانند پیاز، سیر، موسیر و هویج دارای طبع گرم می باشند اما سیب زمینی تنها ریشه پرمصرف است که طبع آن سرد و تر، است.

اگر با خوردن سیب زمینی دچار دل درد شدید و سردی تان شد ، سیب زمینی را با مصلح هایش مانند دارچین، زنجبیل و آویشن مصرف کنید.

آیا طبع خیار و گوجه فرنگی سرد است ؟

بسیاری از افراد با خوردن خیار و گوجه دچار دل درد می شوند ، علت این امر آن است که طبع خیار بوته ای سرد و تر ، طبع گوجه فرنگی هم سرد و تر است .

چطور از سردی کردن پس از مصرف سالاد شیرازی در امان بمانید ؟

همانطور که گفتیم هم طبع خیار و هم طبع گوجه سرد و تر است . برای در امان ماندن از سردی مصرف گوجه و خیار و دچار دل درد نشدن می توانید :

خیار بوته ای را با نمک، رازیانه، مویز، عسل یا زیره بخورید و یا از خیار چنبر به جای آن استفاده کنید زیرا طبع خیار چنبر، گرم و تر است .برای تعدیل سردی طبع خیار می توانید پوست آن را بکنید .

برای متعادل کردن طبع گوجه فرنگی نیز می توانید آن را با روغن زیتون میل کنید.

برای تعدیل سردی طبع سالاد شیرازی حتما به آن مقداری پیاز، نمک، روغن زیتون و زیره اضافه کنید.

طبع هندوانه و کدو را چگونه تعدیل کنیم ؟

طالبی، خربزه، گرمک و حتی بادمجان طبع گرمی دارند اما در میان این صیفی جات طبع هندوانه و کدو سرد و تر است.

بهتر است برای متعادل کردن طبع هندوانه آن را همراه با عسل میل کنید.

بهترین مصلح برای کدو نیز ، زیره، نعناع، روغن زیتون، فلفل، خردل، آبغوره و نمک است .
طبع گوشت ها

طبع گوشت بز، ماهی، سیرابی و قلوه سرد است . مزاج ماهی سرد و تر است و برخی از افراد با خوردن این مواد غذایی سردی می کنند و دل درد می گیرند .

برخلاف باور عموم طبع گوشت گوساله گرم و تر است اما اگر با خوردن این نوع گوشت دل درد می گیرید، همراه این غذا گشنیز، سماق و مرزه نیز مصرف نمایید.

طبع گوشت های سرد را چگونه تعدیل کنیم ؟

ماهی را با روغن کنجد یا روغن بادام شیرین بپزید و همراه آن زنجبیل، آویشن و ادویه های گرم مثل فلفل مصرف نمایید.

همراه با سیرابی می توانید گلپر، سرکه، مرزه، دارچین و زنجبیل مصرف نمایید.

برای تعدیل طبع سرد قلوه روغن زیتون، نمک، فلفل، دارچین و زیره به آن بیافزایید و آن را کباب کنید.

از بهترین مصلح های گوشت بز نیز نمک، فلفل، پیاز، دارچین، زیره و خرما می باشد.

گوشت طبع گرم

ارتباط مزاج افراد با سن و جنس آنان

مزاج افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است . سن، جنس، خصوصیات جسمی و فصل، روی مزاج تاثیر دارد .

مزاج آقایان گرم تر از مزاج خانم هاست.

افراد از سن یک سالگی تا 30 سالگی، بیشتر مزاج گرمی و تر دارند.

از 30 تا 35 سالگی، سن گرمی و خشکی نام دارد.

از 35 تا 60 سالگی، افراد بیشتر دارای مزاج سرد و خشک هستند.

افراد 60 سال به بالا نیز دارای مزاج سرد و تر می باشند.
مصرف غذاهای طبع گرم برای چه افرادی مناسب است؟

افرادی که پس از خوردن یا نوشیدن خوراکی هایی با طبع سرد، دچار نفخ ، کمبود انرژی، درد در مفاصل، ورم ، احتباس مایعات ، اسهال، درد معده می شوند بهتر است از غذاهای دارای طبع گرم استفاده کنند . مصرف غذاهای طبع گرم سبب افزایش انرژی، گردش خون، دفع اندام ها، گرم کردن و بهبود سردی بدن می شود .
غذاهای با طبع گرم

  •      قیمه
  •      سبزی پلو
  •      مرصع پلو
  •      شیرین پلو
  •      دم پختک
  •      حلیم گندم
  •      آش شعله قلم کار
  •      اشکنه
  •      آبگوشت
  •      نخود آب
  •      سمنو
  •      کاچی
  •      کباب کوبیده
  •      کباب برگ
  •      بریانی
  •      کوفته ریزه
  •      فلافل نخود
  •      تاس کباب
  •      دلمه بادنجان
  •      کوکو سبزی
  •      حلوا
  •      سبزی پلو
  •      شامی
  •      کله جوش
  •      خوراک لوبیا قرمز
  •      بستنی سنتی
  •      سوهان
  •      نیمروی پیاز تخم مرغ
  •      فسنجان بادام
  •      خوراک کنگر

کباب
لبنیات

  •      ماست چکیده
  •      شیر تازه گار محلی و شیر گوسفند
  •      کره

صیفی جات

  •      خیار چنبر
  •      طالبی
  •      گرمک و خربزه

میوه هایی با طبع گرم و تر

  •      آناناس
  •      انجیر تازه و خشک شده
  •      انگور
  •      خرما
  •      سیب های شیرین
  •      قیسی
  •      موز
  •      گلابی
  •      بالنگ
  •      مویز
  •      گیلاس
  •      انواع توت ها و کشمش ها
  • ریشه های دارای طبع گرم
  •      زردک
  •      سیب زمینی ترش
  •      هویج
  •      شلغم و انواع ترب ها
  • سبزی های دارای طبع گرم

     شبدر
     ترب و تربچه

حبوبات دارای طبع گرم

  •      انواع لوبیا
  •      گندم

لوبیا
گوشت های دارای طبع گرم

  •      پاچه
  •      گوشت گوسفندی
  •      مرغ محلی
  •      زبان و چشم
  •      میگو
  •      جگر سیاه و سفید
  •      بوقلمون

مغزهای گیاهی دارای طبع گرم

  •      بادام درختی شیرین
  •      تخم خربزه
  •      کنجد
  •      تخم طالبی
  •      بادام زمینی