به گزارش کارگر آنلاین ، مصرفکنندگان استقبال چندانی از مصرف گوشت بوقلمون به عمل نمیآورند و برای توجیه این امر فرهنگ تغذیهای و گران بودن گوشت بوقلمون را ذکر میکنند. در سالهای اخیر تولید و مصرف گوشت بوقلمون در بسیاری از کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا از یک روند افزایشی برخوردار بوده است.
پروتئین موجود در گوشت بوقلمون از هر گوشتی بیشتر است
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به مزیت گوشت بوقلمون نسبت به سایر گوشتها، اظهار داشت: گوشت بوقلمون به علت عدم وجود چربی میان بافتی در هنگام پخت از نظر حجم بر عکس گوشت مرغ، گوساله و گوسفند کم نمیشود.
وی افزود: بوقلمونهای تحت مطالعه و پرورش شامل چهار رنگ سیاه، الوان، سفید و طلایی است که از استانهای اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی و غربی جمعآوریشده و موردمطالعه و بررسی و رکورد برداری انفرادی در طول سالیان متمادی قرارگرفته است.
حسین لطفعلی زاده، خاطرنشان کرد: مردم روستاها نیز به دلایل مختلف از جمله بومی و اقتصادی بودن پرورش بوقلمون در منطقه و داشتن شرایط خاص فیزیولوژیکی دستگاه گوارش برای استفاده از علوفه مرتعی و پَس چَر مزارع مبادرت به نگهداری این حیوان بهصورت گلهای در جوار فعالیتهای کشاورزی و دامداری میکنند.
فسفر موجود در بوقلمون 4 برابر میگو است
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، با اشاره به اینکه با توجه به ظرفیتهای مساعد منطقه و توان علمی همکاران مرکز تاکنون فعالیتهای زیادی در ایستگاه تحقیقات بوقلمون انجام شده است، گفت: در کنار کارهای تحقیقاتی پرورشدهندگان بیشماری سالیانه جهت خرید جوجه بوقلمون یکماهه از ایستگاه تحقیقات بوقلمون علاقه نشان میدهند.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی نیز به خبرنگار تسنیم گفت: بررسی بهترین زمان و تعداد دفعات تلقیح مصنوعی در بوقلمونهای بومی، برآورد ضرایب اقتصادی برخی صفات مهم تولیدی در بوقلمونهای ایستگاه تاتار و همینطور تأثیر برنامههای مختلف نوری بر سن بلوغ، راندمان تولید تخم و جوجه درآوری در بوقلمونهای بومی ایستگاه تاتار از تحقیقات اجرا شده در مرکز تحقیقات سهند قلمداد میشوند.
علیرضا فانی با اشاره به مزایای گوشت بوقلمون ادامه داد: در گوشت بوقلمون مقدار زیادی امگا-3 وجود دارد که باعث باز شدن مجاری عروق بدن و پایین آورنده کلسترول میشود و از مزمن شدن بیماریها جلوگیری میکند،.
وی افزود: بوقلمون دارای انواع ویتامین B ازجمله 1B، 3B، 6B و 12B به میزان 7/7 میلیگرم در 100 گرم است و برای جلوگیری از افسردگی و بیماری MS و از بین بردن کمخونی مؤثر است و سدیم موجود در گوشت بوقلمون 33 میلیگرم در 100 گرم است که از بیماریهای قلبی جلوگیری کرده و باعث تنظیم فشارخون میشود.