چه زمان از مصرف سیب زمینی جوانه زده خودداری کنیم ؟
با پیشرفت روند جوانه زدن ، سیب زمینی چروکیده و کوچک می شود زیرا نشاسته موجود در آن به قند تبدیل شده و فرصت رشد بیشتر جوانه ها فراهم شده است. اگر سیب زمینی را در این شرایط مشاهده کردید از مصرف آن خودداری کنید زیرا طعم خوبی نخواهد داشت. از این قسمت های سبز می توان برای کاشت و رشد یک سیب زمینی جدید پرورش داد.
سموم موجود در سیب زمینی :
نور و گرما ماده ای به نام سولانین تولید می کنند که سبب رشد جوانه برروی پوسته سیب زمینی می شوند و هر دو این سموم برای انسان سمی بوده و منجر به سردرد، استفراغ و سایر علائم گوارشی خواهد شد.
سولانین به همراه کلروفیل در پوسته سیب زمینی جمع شده در نتیجه سبز رنگ خواهد شد ، پس قبل استفاده ، این پوسته سبز را از بین ببرید اما همچنان مزه تلخ آن باقی خواهد ماند.
مصرف سیب زمینی جوانه زده
چگونه از جوانه زدن سیب زمینی پیشگیری کنیم ؟
برای نگهداری طولانی مدت سیب زمینی بهتر است آن را در جای خشک ، خنک ، دور از نور مستقیم خورشید و به دور از پیاز نگهداری کرد زیرا پیاز رشد جوانه زدن را در سیب زمینی تسریع خواهد کرد.
پرورش دهندگان سیب زمینی معمولا برای جلوگیری از جوانه زدن آن ها ، روش های مختلفی را برای کاشت اعمال می کنند. پس اگر شخصا سیب زمینی را پرورش می دهید و یا بصورت عمده آن را خریداری کرده اید برای ماندگاری بیشتر آن ها لازم است چند نکته و ترفند را بیاموزید :
1. نوع سیب زمینی خریداری و کاشت شده را بدانید زیرا دانستن نوع آن به شما در نگهداری طولانی مدت کمک خواهد کرد.
2. به عنوان یک قاعده کلی ، سیب زمینی خشک و یا دیر برداشت شده سالم تر باقی می ماند. اگر سیب زمینی را در منزل برداشت کرده اید بهتر است قبل از استفاده آن را خارج از محیط خانه قرار دهید تا از تازه بودن در آیند و خشک شوند.
3. همیشه سیب زمینی های سالم را خریداری کنید زیرا سیب زمینی های آسیب دیده کیفیت خوبی برای نگهداری طولانی مدت نخواهند داشت و به زودی جوانه می زنند.