روش1:عدم نگه داری آجیل در دمای اتاق
1. ابتدا آجیل را فریز کنید
بعد از خرید آجیل، بهترین کار این است که آن را به مدت دو روز فریز کنید تا هرگونه آفات موجود در آن از بین برود. این آفات در دمای اتاق رشد کرده و ممکن است باعث بروز بیماری در شما شوند ؛ در حالی که در صورت فریز کردن آجیل به مدت دو روز تمامی آن ها برطرف خواهند شد. دمای مناسب برای فریز کردن آجیل ها، دمای -18 درجه سانتی گراد است.
لازم به ذکر است در صورتی که آجیل مورد نظرتان را به صورت بسته بندی های تجاری خریداری کرده اید، نیازی به فریز کردن آن نخواهد بود زیرا آن ها قبل از بسته بندی استریل شده اند.
2. ظروف شیشه ای درب دار بهترین برای نگهداری
برای جلوگیری از بو گرفتن و نفوذ رطوبت به آجیل ها، آن ها را درون ظروف شیشه ای درب دار خشک و تمیز نگهداری کنید . ظروف شیشه ای بهتر از کیسه های پلاستیکی هستند زیرا کیسه های پلاستیکی قابل نفوذ بوده و بو و رطوبت را از خود عبور می دهند.
ظروف شیشه ای آجیل
3. ظروف حاوی آجیل در جای تاریک و خنک نگهداری کنید
به این ترتیب می توانید آجیل های خود را به مدت 2 تا 4 ماه سالم و تازه نگهدارید . نگهداری آجیل ها در دمای اتاق باعث کاهش کیفیت آن ها شده و در این صورت باید آن ها را در طول 2 هفته مصرف کنید . نور نیز باعث سفت شدن آجیل ها می شود و بنابراین از قرار دادن ظروف حاوی آجیل در نقاط پر نور خودداری کنید .
روش 2:نگهداری در یخچال
1. از ظروف شیشه ای تمیز و خشک استفاده کنید
آجیل ها را درون ظروف شیشه ای تمیز و خشک ریخته و در یخچال نگهداری کنید . نگهداری آجیل ها در یخچال و در ظروف شیشه ای ، ماندگاری آن ها را بیشتر کرده و از سفت شدن و بو گرفتن آن ها جلوگیری خواهد کرد.
2. دمای مناسب را انتخاب کنید
با نگهداری آجیل ها در یخچال و در دمای 4 درجه سانتی گراد ، می توانید آن ها را حداقل 2 ماه و حداکثر یک سال سالم نگه دارید . نگهداری آجیل ها در یخچال به صورت پوست کنده تاثیر زیادی در ماندگاری بیشتر آن ها خواهد داشت.
برای مثال در صورتی که شاه بلوط را همراه با پوست در یخچال نگهداری کنید ، آن ها تا حداکثر 2 ماه ماندگاری خواهند داشت اما در صورت نگهداری آن ها به صوت پوست کنده می توانید آن ها را تا 1 سال سالم نگهدارید.
نگهداری آجیل
روش 3:نگهداری در فریزر
دمای نگهداری آجیل
آجیل بوداده بهتر است یا آجیل خام؟
آجیل و خشکبار در ماه مرداد و شهریور به عمل می آید. آن را خام نگه می دارند سپس خشکبار خام را بین عرضه کنندگان پخش می کنند و کم کم بو می دهند یعنی با نمک تفت داده می شود و به فروش می رسد.
ماندگاری آجیل خام بیشتر از آجیل بو داده است . از آجیل خام می توان تا یکی، دو سال در شرایط سردخانه ای نگه داری کرد، اما آجیل بوداده را باید ظرف چند هفته مصرف کنید زیرا گرما و رطوبت سبب افزایش احتمال رشد قارچ در آن شده و آجیل را فاسد می کند.
مصرف آجیل بو داده به علت نمک موجود در آن به سلامتی لطمه می زند و بیماری های قلبی عروقی و فشارخون را در افراد افزایش می دهد.
آجیل های وارداتی نیز از زمان تولید تا رسیدن به دست مشتری فرآیند طولانی را طی می کنند به همین دلیل احتمال رشد میکروب ها، باکتری ها و قارچ ها را در آنها بیشتر است.همچنین آجیل های وارداتی نمک بسیار بالایی دارند.
نکات خرید آجیل
عوارض مصرف آجیل های قدیمی و آجیل های رنگ شده
آجیل های قدیمی
پ آجیل برای رشد میکروارگانیسم های بیماری زا مخصوصا قارچ ها بستر مناسبی می باشند . میزان آلودگی با قارچ ها در آجیل تازه تر کمتر است پس بهتر است آجیل تازه مصرف کنید. برای اینکه دریابید کدام یک از آجیل ها تازه تر هستند ، به رنگ و طعم آجیل توجه کنید.
آجیل های رنگ شده
برای جلب مشتری ها و جذاب تر نشان دادن ظاهر آجیل برخی تولیدکنندگان از رنگ ها و مواد براق کننده استفاده می کنند. این مواد با مصرف آجیل رفته رفته در بدن روی هم انباشته می شود و مشکلاتی را برای سلامتی ایجاد می کنند. این براق کننده ها به کبد صدمه زده و سرطان زا می باشند.
در هنگام خرید آجیل ، آجیل هایی را که فاقد رنگ هستند را انتخاب نمایید زیرا متأسفانه به آجیل هایی که از سال های قبل در انبارها می مانند با زدن رنگ های غیر مجاز و مضر شکل های درخشنده می بخشند تا مردم را به خرید ترغیب نمایند.
مصرف آجیل قدیمی
نکات تکمیلی جهت خریداری و نگهداری آجیل در منزل