علائم آنژین قلبی یا قلب درد
علائم آنژین شامل موارد زیر است:
این علائم باید هرچه سریع تر توسط پزشک تشخیص داده شود تا بتواند درمان سریع را برای فرد اعمال کند. آنژین ها می توانند مداوم و یا غیر مداوم باشد که هردو عاملی برای حملات قلبی هستند.
آنژین مداوم رایج تر از غیر مداوم است و این نوع آنژین زمانی اتفاق می افتد که فرد بیش از حد از خود کار می کشد و مدت زمان طولانی را به هیچ وجه استراحت نمی کند ، مثلا ممکن است که این درد را هنگام بالا رفتن از تپه و کوه در هوای سرد احساس کنید.
آنژین های قلبی
ویژگی های آنژین استیبل یا مداوم
ویژگی های آنژین غیر مداوم (اورژانسی)
نوع دیگری از آنژین وجود دارد که به آن آنژین واریانت یا پرینزمتال می گویند که این نوع از آنژین بسیار نادر است و معمولا به دلیل اسپاسم رگ های قلبی اتفاق می افتد که در کوتاه مدت باعث کاهش فشار خون می شود.
علت آنژین قلبی
ویژگی های آنژین پرینزمتال
آنژین در خانم ها
علائم آنژین در خانم ها با علائم آنژین کلاسیک متفاوت است که این تفاوت ها می تواند کمی درمان را به تاخیر بیاندازد. مثلا درد قفسه سینه یک اتفاق رایج در آنژین است اما برای خانم ها این گونه نیست. خانم ها در آنژین ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم ؟
اگر درد قلب شما بیش از چند دقیقه طول کشید و با دارو هم برطرف نشد ، می تواند نشان دهنده حمله قلبی باشد و در این حالت حتما از شخصی بخواهید که شما را به بیمارستان برساند.
بخش سلامت نمناک خاطرنشان می سازد که اگر قبلا سابقه قلب درد نداشته اید و دارویی هم مصرف نمی کنید نیز حتما به پزشک مراجعه کنید.
آنژین پرینزمتال چیست
علت های آنژین قلبی
آنژین به دلیل خون رسانی ضعیف به قلب اتفاق می افتد. خون به همراه خود اکسیژن حمل می کند و این اکسیژن دقیقا همان چیزی است که قلب شما به آن نیاز دارد . زمانی که ماهیچه های قلب تان خون کافی را دریافت نکنند ، دچار وضعیتی می شوند که به آن ایسکمی می گویند.
رایج ترین علت این است که گاهی جریان خون به ماهیچه های قلب نمی رسد که به آن بیماری شریان اکلیلی می گویند. شریان قلب شما با وجود چربی ها باریک می شوند که به این وضعیت آرتروسکلروز می گویند.
این مشکل به نوعی مشکل تغذیه رسانی در قلب است و خون شما در این وضعیت غنی نیست زیرا اکسیژن کافی ندارد و البته که همیشه هم با وجود چربی ها در شریان، فرد دچار این مشکل نمی شود.
زمانی که در حال استراحت هستید، بدن شما درخواست کمتری برای دریافت اکسیژن دارد اما زمانی که در حال انجام کارهایی با فعالیت بالا مثل ورزش می باشید، بدن نیاز به اکسیژن بیشتری پیدا می کند.
آنژین استیبل یا مداوم :آنژین مداوم با افزایش فعالیت فیزیکی فرد نیز افزایش پیدا می کند. زمانی که از پله ها بالا می روید، ورزش می کنید یا قدم می زنید، قلب شما درخواست بیشتری برای خون دارد و در این زمان ها اگر شریان های قلب شما باریک شده باشند، با دریافت نکردن خون کافی اذیت می شوند و در کنار فعالیت های فیزیکی دیگر اقدامات مثل استرس های عاطفی، احساسی، هوای سرد، وعده های غذایی سنگین و سیگار کشیدن می توان شریان ها را باریک کند.
آنژین غیر مداوم :اگر چربی ها در رگ های خونی افزایش پیدا کنند و باعث ایجاد لخته خون شوند، می توانند به سرعت مسیر جریان خون را مسدود کنند و در نتیجه به طور ناگهانی جریان خون به ماهیچه های قلب کاهش پیدا می کند که این نوع از قلب درد با استراحت کردن و مصرف داروهای معمول بهتر نمی شود و گاهی اوقات شاهد بدتر شدن آن نیز خواهیم بود. اگر سریعا به بیمارستان مراجعه نکنید، قلب با بحران کم اکسیژنی روبرو می شود، در نتیجه حمله قلبی اتفاق می افتد.
آنژین پرینزمتال : این نوع آنژین نیز به دلیل باریکی موقتی شریان های می باشد. این باریک شدن باعث درد قفسه سینه می شود. استرس های احساسی ، سیگار کشیدن و استفاده از داروهای غیر قانونی می تواند این آنژین را ایجاد کند.
عوامل خطر
عوامل زیر می تواند احتمال ابتلا به شریان اکلیلی را افزایش دهد:
مصرف دخانیات : سیگار کشیدن یا در معرض دود سیگار قرار گرفتن می تواند دیواره های شریان را مسدود کند و باعث شود که کلسترول در رگ های قلبی شما جمع شود.
دیابت :دیابت نوعی ناتوانی در تولید انسولین به اندازه کافی می باشد . انسولین هورمونی است که درون پانکراس است و اجازه می دهد که بدن شما از گلوکز استفاده کند که نوعی از قند غذایی می باشد. دیابت ها باعث افزایش بیماری شریان اکلیلی می شود که خطر حملات قلبی را افزایش می دهد.
فشار خون بالا : فشار خون بالا معمولا با میزان پمپاژ خون به قب مرتبط است و این فشار خون بالا باعث می شود که شریان های قلب دچار آسیب بشود.
کلسترول و تری گلسیرید بالای خون :کلسترول یکی از مواردی است که باعث باریک شدن شریان ها می شود و قلب نیز از آن تغذیه می کند . سطح بالای کلسترول و تری گلسیرید باعث بالا رفتن احتمال آنژین می شود.
سابقه بیماری قلبی در افراد خانواده : اگر یکی از اعضای خانواده به بیماری شریان اکلیلی مبتلاست ، احتمال ابتلای شما نیز بالاتر از بقیه خواهد بود.
سن بالا : مردان بالای 45 و خانم های بالای 55 سال در خطر ابتلای بیشتری از بیماری های قلبی هستند.
ورزش نکردن :یک لایف استایل یا سبک زندگی بدون فعالیت های ورزشی باعث می شود که قلب شما ضعیف شود و بیش از بقیه در معرض بیماری های قلبی قرار بگیرید.
چاقی :چاقی نیز خطر ابتلا به آنژین را افزایش می دهد . چاقی می تواند باعث افزایش کلسترول و فشار خون و همچنین دیابت شود.
استرس :استرس نیز عاملی برای حملات قلبی و آنژین است . استرس بیش از حد بالا یا خشم می تواند فشار خون را بالا ببرد و هورمون های تولید شده در مواقع استرس نیز رگ های قلب را باریک می کند.
ترک سیگار
پیشگیری از آنژین قلبی یا قلب درد
می توان با یک سبک زندگی سالم و رعایت نکاتی ، احتمال ابتلا به آنژین را کاهش داد :