به گزارش کارگرآنلاین این زولبیا و بامیه های موجود در بازار که اغلب در سفرههای افطار جایگاه خاصی دارد، در کنار طعم خوب و شیرینی که دارد برای سلامت مضر است.
زولبیا و بامیه یکی از شیرینیهای اصیل ایرانی است. از مواد اولیه این نوع شیرینی که امروزه از آن استفاده می کنند، می توان به روغن، آرد، شکر، تخم مرغ، ماست، آب، گلاب و زعفران اشاره کرد که اگر از مواد سالم در تهیه آن استفاده می کردند و مثلاً به جای استفاده از شکر، از عسل و به جای استفاده از روغن های ناسالم صنعتی سرطان زا، از روغن های سالم و مورد تایید همچون روغن حیوانی یا روغن ارده کنجد تهیه شود، بسیار مقوی و خوب هم می باشد ولی متاسفانه آن چیزی که در حال حاضر در بازار عرضه می شود، به دلیل استفاده از شکر و روغن صنعتی که در تهیه آن به کار رفته، به هیچ وجه مورد تایید نمی باشد.
اما به سختی می توان زولبیا و بامیه را از سفره افطار حذف کرد و متاسفانه اکثراً عادت کرده اند و در این ماه، مخصوصاً در مهمانی ها، کنار نان و پنیر و سبزی و آش، بشقابی بزرگ از زولبیا و بامیه های طلایی خوش رنگ و تازه خودنمایی می کند.
لذا اگر امکان تهیه یا خرید زولبیا و بامیه مورد تایید را ندارید، می توانید از مواد شیرین دیگری در سفره هایتان استفاده کنید. عسل طبیعی، خرمای سالم و انواع مرباهای تهیه شده از عسل می توانند، جایگزین مناسبی برای مصرف مواد شیرین در سر سفره ها باشند.
اگر هم علی رغم توصیه های ما باز، زمانی هوس خرید زولبیا و بامیه کردید، به رنگ آن ها خوب دقت کنید. اگر رنگ آن ها به قهوه ای و سیاهی می زد، حرف فروشنده را که «برشته شده اند و دیر از روغن برداشته شده اند» باور نکنید. حقیقتش این است که آنها را در روغن های سوخته و چند بار استفاده شده تهیه کرده اند که به شدت سرطان زا هستند. بارها و بارها انبارهایی پر از روغن های فاسد و سوخته کشف شده است که از آن ها برای تهیه زولبیا و بامیه یا خوراکی های دیگر استفاده می شده است و به قول گذشتگانمان گل بود و به سبزه نیز آراسته شد. یعنی روغن های صنعتی، مورد تایید نیستند، چه برسد به اینکه فاسد و سوخته هم باشند.