تاریخ : 10:48 - 1401/02/04
کد خبر : 1088653
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

درمان انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر؛ گیاهی و طب سنتی

درمان انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر؛ گیاهی و طب سنتی

کارگر آنلاین| انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر به گرفتگی یا قفل شدن انگشت هنگام خم کردن می گویند که این بیماری اغلب در افراد مبتلا به دیابت و آرتریت روماتوئید ایجاد می شود.

علائم انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر

  •     سفتی انگشتان به خصوص صبح ها
  •     صدا دادن انگشت هنگام حرکت دادن آن
  •     ایجاد برجستگی های کوچک یا بزرگ و کاملا مشهود در انتهای انگشت آسیب دیده و نزدیک به کف دست
  •     قفل شدن انگشت در حالت خم شده که ناگهان صاف می شود
  •     عدم توانایی برای حرکت انگشت خم شده

انگشت ماشه ای می تواند بر هر یک از انگشتان دست از جمله انگشت شست تاثیر بگذارد و همچنین ممکن است همزمان بیش از یک انگشت تحت تاثیر آن قرار بگیرد. این بیماری بیشتر صبح ها بروز پیدا می کند.
چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟

در صورتی که مفصل انگشتان تان گرم و ملتهب شود باید به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشید زیرا این علائم ممکن است نشان دهنده عفونت باشند. در صورت سفتی، گرفتگی، بی حسی یا درد در مفصل انگشت یا در صورت عدم توانایی برای خم یا صاف کردن انگشت خود باید به پزشک مراجعه کنید.

تریگر فینگر
علل انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر

تاندون ها بند های رشته ای هستند که عضله را به استخوان متصل می کنند. هر تاندون توسط یک غلاف محافظ احاطه شده است. انگشت ماشه ای هنگامی رخ می دهد که غلاف تاندون انگشت آسیب دیده تحریک و ملتهب شود و این امر باعث تداخل در حرکت طبیعی انگشتان و لغزش تاندون از طریق غلاف می شود. تحریک طولانی مدت غلاف تاندون می تواند باعث ایجاد زخم، ضخیم شدن و برجستگی هایی در تاندون شود که حرکت آن را مختل می کند.
عوامل خطر و افزایش دهنده ریسک ابتلا به انگشت ماشه ای

در پاسخ به سوال برخی از شما کاربران نمناکی در این مورد باید بگوییم عواملی که شما را در معرض خطر ابتلا به انگشت ماشه ای قرار می دهد عبارتند از:
گرفتن اشیا به طور مکرر و طولانی مدت:

افرادی که مشاغل و سرگرمی هایی شامل استفاده مکرر و گرفتن های طولانی مدت اشیا دارند.
برخی از مشکلات سلامتی:

افرادی که مبتلا به دیابت یا آرتریت روماتوئید هستند.

آرتریت روماتوئید
جنسیت:

زنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به انگشت ماشه ای هستند.
جراحی سندروم تونل کارپال:

انگشت ماشه ای می تواند یکی از عوارض جانبی جراحی سندروم تونل کارپال به ویژه در شش ماه اول باشد.
تشخیص انگشت ماشه ای

تشخیص انگشت ماشه ای به آزمایش دقیقی نیاز ندارد. پزشک یا ارائه دهنده خدمات بهداشتی تشخیص را براساس سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی انجام می دهد. در طول معاینه فیزیکی، پزشک از شما می خواهد دست خود را باز و بسته کنید و او از این طریق می تواند نقاط دردناک، صاف بودن حرکت انگشتان و شواهد قفل شدگی را بررسی کند.

پزشک در صورت لزوم کف دست شما را لمس می کند تا متوجه شود توده ای وجود دارد یا خیر. اگر این توده با انگشت ماشه ای همراه باشد، با حرکت انگشت، توده نیز حرکت می کند زیرا ناحیه ای متورم در بخشی از تاندون است.

علت تریگر فینگر
درمان دارویی انگشت ماشه ای

درمان انگشت ماشه ای بسته به شدت و مدت زمان آن متفاوت است و داروهایی برای کنترل و رفع این عارضه توسط متخصص تجویز می شود که شامل داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن است که ممکن است درد را تسکین دهد اما بعید است تورم منقبض کننده غلاف تاندون را از بین ببرد.
درمان های خانگی انگشت ماشه ای با طب سنتی
استراحت:

تا زمانی که علائم شما بهبود نیابد از فعالیت هایی که نیاز به گرفتن مکرر و استفاده طولانی مدت از انگشتان دست دارند خودداری کنید. به طور کلی اگر نمی توانید از این فعالیت ها دوری کنید، استفاده از دستکشی نرم می تواند محافظ انگشتان تان باشد.
استفاده از کمپرس سرد:

برای بهبود شرایط انگشت ماشه ای چند بار در روز از کمپرس سرد استفاده کنید. کمپرس سرد با ایجاد اثری بی حس کننده در پایانه های عصبی درد و تورم را کاهش می دهد پس چند بار در روز چند قالب یخ کوچک را در یک حوله قرار دهید و حوله را ده دقیقه روی انگشت خود گذاشته و سپس آن را پنج دقیقه از روی موضع بردارید و دو یا سه بار دیگر این کار را تکرار کنید. هیچ گاه یخ را به صورت مستقیم روی پوست قرار ندهید.

کمپرس سرد
گذاشتن انگشت در آب گرم:

برای درمان انگشت ماشه ای و آرام سازی تاندون ها و عضلات، غوطه ور کردن انگشت آسیب دیده در آب گرم موثر است زیرا گذاشتن انگشت در آب گرم سبب افزایش جریان خون و کاهش درد و حرکت آسان تر انگشت می شود.

برای این منظور مقداری آب گرم در یک ظرف بریزید( آب نباید خیلی داغ باشد) و انگشتتان را به مدت پنج دقیقه در آن قرار دهید. این کار را چهار یا پنج بار در روز انجام دهید.
اسپیلینت:

یک آتل یا اسپیلینت به صاف نگه داشتن انگشت آسیب دیده شما تا یک هفته کمک می کند. اطمینان حاصل کنید که آتل بیش از اندازه تنگ نباشد، زیرا در این شرایط از گردش خون مناسب جلوگیری می کند و احساس سوزن سوزن شدن و بی حسی را در پی دارد.
ماساژ انگشت:

برای درمان انگشت ماشه ای ماساژ منظم انگشت بسیار موثر است زیرا ماساژ ملایم به بهبود گردش خون، آرام سازی عضلات و کاهش ورم و سفتی کمک می کند.

ماساژ انگشت ها
تمرینات کششی:

پزشک همچنین ممکن است تمرینات ملایمی را برای کمک به حفظ تحرک در انگشت به شما پیشنهاد دهد.

    روزی ده تا 15 بار انگشتان خود را باز کرده، سپس آنها را مشت کنید.
    یک توپ تنیس را 10 ثانیه در دست خود نگه دارید یا توپ را در کف دست خود فشار دهید و سپس رها کنید. این تمرین را 5 تا 10 بار در روز انجام دهید.
    دور شست و انگشتان دست خود یک نوار لاستیکی را ببندید و دست خود را باز و بسته کنید و چند بار در روز این تمرین را به مدت 5 تا 10 دقیقه انجام دهید.

استفاده از روغن های گیاهی:

مقداری روغن زیتون، کنجد یا نارگیل را در مایکروویو گرم کنید و روغن گرم را روی انگشت ریخته و پنج دقیقه و دو یا سه بار در روز انگشتتان را ماساژ دهید. ماساژ با روغن همواره باید به آرامی صورت بگیرد، زیرا فشار زیاد می تواند شرایط انگشت ماشه ای را وخیم تر سازد.
زنجبیل:

در مطلب خواص زنجبیل در بخش های قبلی بهداشت و سلامت نمناک کامل توضیح دادیم که مصرف دو تا سه فنجان دمنوش زنجبیل برای مقابله با التهاب موثر است.

زنجبیل
آلوئه ورا:

آلوئه ورا با ویژگی ضد التهابی به تسکین التهاب و سفتی و درد انگشت ماشه ای کمک می کند. برای ترمیم تاندون های آسیب دیده از آلوئه ورا که سرشار از ویتامین ها و اسید آمینه می باشد، استفاده کنید. برای این منظور دو یا سه بار در روز ژل آلوئه ورا را روی انگشت تحت تاثیر قرار گرفته خود بمالید.
مواد غذایی سرشار از ویتامین ب6 :

برای درمان انگشت ماشه ای مصرف مواد غذایی سرشار از ویتامین ب6 مانند جگر، ماهی، سیر خام، دانه آفتابگردان و فندق مفید است.
طب سوزنی:

برای درمان انگشت ماشه ای می توانید از طب سوزنی استفاده کنید، طب سوزنی به افزایش جریان خون در انگشت کمک کرده و موجب کاهش درد و ورم می شود. در طب سوزنی، سوزن هایی نازک را به انگشت و اطراف آن وارد می کنند. توجه کنید که طب سوزنی باید چند جلسه و توسط افراد متخصص انجام شود تا درد کاهش یافته و تحرک به انگشت بازگردانده شود.

طب سوزنی
آناناس:

در آناناس ترکیبی به نام بروملین وجود دارد که درمانی عالی برای کمک به بهبودی انگشت ماشه ای است و خاصیت ضد التهابی دارد و به کاهش درد و التهاب کمک می کند.برای دریافت بروملین میوه آناناس مصرف کنید یا قرص های 500 میلی گرمی بروملین را یک یا دو بار در روز برای چند هفته مصرف کنید.
روغن ماهی:

اسیدهای چرب امگا 3 برای درمان انگشت ماشه ای مفید هستند زیرا اسیدهای چرب ضروری، به کاهش شدت بافت های آسیب دیده با انگشت ماشه ای کمک می کنند. اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی و برخی غذاهای دیگر موجود است.
زردچوبه:

برای درمان انگشت ماشه ای از زردچوبه که حاوی ترکیبی به نام کورکومین است و یک عامل ضد التهابی است و درد و تورم را کاهش می دهد، استفاده نمایید.

برای تسریع بهبودی و بهبود جریان خون یک قاشق چایخوری پودر زردچوبه را در یک و نیم فنجان شیر بریزید و شیر را بجوشانید و پس از سرد شدن مقداری عسل خام اضافه کنید و دو بار در روز این شیر زردچوبه را بنوشید البته می توانید مکمل های کورکومین را مصرف کنید.

زردچوبه
گندم:

گندم یک ایمن کننده طبیعی سیستم ایمنی بدن است و دارای ویژگی های ضد التهابی، هموستاتیک، ترمیم زخم ها و بافت همبند و نرم کننده پوست است که با بهبود گردش خون پوست انسان را سفید و درخشان می کند. برای استفاده از خواص گندم ، چند عدد گندم تازه را خرد کنید و آب آن را بگیرید وآن را روی انگشت آسیب دیده خود بمالید.
استفاده از کرم حاوی کپسایسین:

برای کاهش درد و ورم از کرم های حاوی آرنیکا یا کپسایسین که بدون نسخه پزشک قابل خریداری هستند، استفاده کنید.
روغن کندر:

برای درمان انگشت ماشه ای از خاصیت ضد التهابی روغن کندر استفاده کنید. اسیدهای بوزولئیک موجود در این روغن قادر به اصلاح سیستم ایمنی هستند. نقش اصلی سیستم ایمنی بدن تنظیم التهاب است که می تواند اثرات موضعی یا سیستمیکی داشته باشد. با افزودن روغن کندربه غذاهای روزانه خود مانند سالاد و غیره از خواص آن استفاده کنید.

روغن کندر
جراحی و روش های درمان طب مدرن

اگر علائم شما شدید است یا درمان های محافظه کارانه کمکی به شما نکرده است، پزشک ممکن است راهکار های زیر را پیشنهاد دهد:
تزریق استروئید:

تزریق داروی استروئیدی در مجاورت یا داخل غلاف تاندون ممکن است التهاب را کاهش دهد و اجازه لغزش آزادانه تاندون ها را بدهد. این متداول ترین روش درمانی است و معمولا در بیشتر افراد تحت درمان به مدت یک سال یا بیشتر موثر است اما گاهی اوقات ممکن است نیاز به بیش از یکبار تزریق باشد. برای افراد دیابتی، تزریق استروئید کمتر موثر است.

تزریق استروئید به دست
تزریق یا رهاسازی زیرپوست:

دراین روش پزشک پس از بی حس کردن کف دست، سوزن محکمی را به بافت اطراف تاندون آسیب دیده شما وارد می کند. حرکت سوزن و انگشت او ممکن است باعث شود تا انقباضی که مانع صاف کردن تاندون می شود از بین برود.

این روش درمانی تحت کنترل امواج فراصوت انجام می شود بنابراین پزشک می تواند محل سوزن را زیرپوست مشاهده کند و مطمئن شود که غده تاندون باز شده است یا خیر، بدون انکه به تاندون یا اعصاب اطراف آسیب برساند. این روش معمولا بصورت سرپایی و در مطب پزشک یا اتاق عمل مطب انجام می شود.
جراحی:

پزشک با ایجاد یک برش کوچک در نزدیکی پایه انگشت آسیب دیده می تواند قسمت منقبض شده غلاف تاندون را باز کند. این روش معمولا در اتاق عمل و با بی حسی انجام می شود.