وعده های غذایی بزرگ، شکم شما را بزرگ میکند و به اسفنکتر، مری پایین تر فشار وارد میکند که این موضوع میتواند منجر به ترش کردن معده شود. در عوض این راه حل را امتحان کنید:
هر روز به جای سه وعده غذایی بزرگ شش وعده غذایی کوچکتر داشته باشید. این کار کمک میکند تا معده تان را بیش از حد پر نکنید و از تولید بیش از اندازه اسید معده جلوگیری کنید. سه وعده غذایی کوچک و سه میان وعده هم میتواند گزینه خوبی باشد.
پرخوری
خیلی سریع و با عجله غذا نخورید
زمانی که ما خیلی سریع غذا میخوریم، هضم آن برای دستگاه گوارش سخت تر میشود که میزان ابتلا به ترش کردن معده را افزایش میدهد. برخی از راه های کمک به کاهش سرعت غذا خوردن :
تند غذا خوردن
غذا های که باعث ترش کردن میشود را نخورید
دلایلی وجود دارد که چرا برخی از غذا ها موجب ترش کردن میشود:
برخی از مواد غذایی که احتمال ترش کردن معده را افزایش میدهند ، عبارتند از :
ادویه زیاد
هر غذایی را در رستوران نخورید
مهم است که در رستوران ها غذا نخورید و تا حد ممکن این کار را در خانه انجام دهید. شما باید بدانید که حاوی چه مواد غذایی است و از نحوه آماده سازی آن مطلع باشید. زمانی که در رستوران هستید چه گزینه های را میتوانید انتخاب کنید:
غذا خوردن در رستوران های چینی ، مکزیکی یا ایتالیایی ممکن است سخت تر باشد زیرا حاوی ترکیباتی است که بیشتر باعث ترش کردن معده میشود.
غذا خوردن در رستوران
بلافاصله بعد از غذا خوردن ، نخوابید
دراز کشیدن با یک شکم پر میتواند فشار بیشتری را بر اسفنکتر تحتانی وارد کند و احتمال رفلکس معده را افزایش میدهد. راه های برای جلوگیری از این عملکرد:
خوابیدن بعد غذا
سیگار نکشید
اگر سیگار میکشید، باید آن را ترک کنید. سیگار کشیدن میتواند مشکلات زیادی را برای سلامتی شما ایجاد کند که یکی از آنها ترش کردن می باشد. این موضوع درباره افرادی که به رفلکس معده مبتلا هستند نیز صادق است.
چند دلیل برای این که چگونه سیگار کشیدن احتمال ترش کردن را افزایش میدهد عبارت است از :
کاهش تولید بزاق
بزاق قلیایی است ، بنابراین در خنثی کردن اسید معده تاثیر گذار است. همچنین میتواند اثرات رفلکس معده و بازگشت آن را کاهش دهد.
سیگار کشیدن
تغییرات در اسید معده
سیگار کشیدن میتواند تولید اسید معده را افزایش دهد.همچنین ممکن است حرکات نمک های صفراوی از روده به معده را گسترش دهد که این عمل اسید معده را مضر تر میکند.
آسیب به مری
سیگار کشیدن ممکن است به طور مستقیم بر روی معده تاثیر بگذارد و حتی آسیب ناشی از آن بدتر از رفلکس اسید باشد.
ترک سیگار
لباس های که خیلی تنگ هستند نپوشید
لباس های که به شدت تنگ هستند و اطراف شکم قرار میگیرند مانند کمربند های تنگ میتواند شکم را فشرده کند و غذا درون معده تحت فشار قرار بگیرد. این میتواند محتویات معده را به رفلاکس معده تبدیل کند.
تا حد ممکن استرس نداشته باشید
یکی از علائم استرس در واقع ترش کردن معده می باشد. در طول زمان های استرس زا، روال های روتین مختل میشود و ممکن است که شما از وعده های غذایی، ورزش کردن دور بمانید و همین موارد بر معده شما تاثیر میگذارد، پس مهم است که راه های برای کاهش استرس پیدا کنید.