آشنایی با گیاه پونه
طبع پونه و دمنوش آن
طبیعت پونه وحشی گرم و خشک می باشد.
پونه حاوی:
آنتی اکسیدان، فیتوسترون، اسید فنولیک، تریترپن ها، فلانوویید، آنتوسیانین ها، ساپونین ها و کاروتنوئیدها، پروتئین، فیبر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، ویتامین C، آهن و ویتامین A است.
ارزش غذایی پونه (100 گرم)
مزایای چای پونه
خواص بی نظیر دمنوش یا چای گیاهی پونه
چای پونه فواید بسیاری دارد که در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به آن می پردازیم.
خواص آنتی بیوتیکی:
چای پونه می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.
درمان گلو درد:
چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند.
گلو درد
درمان سینوزیت:
مصرف چای پونه و یا دمنوش آن به درمان سینوزیت کمک می کند، برای درمان سینوزیت می توانید از بخور دمنوش پونه استفاده نمایید.
تقویت سیستم ایمنی:
چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.
پیشگیری از سرطان:
پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود می بخشد. با نوشیدن چای پونه از خواص ضد سرطانی آن استفاده کنید.
پیشگیری از سرطان
ضد ویروس:
نوشیدن چای یا دمنوش پونه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی مفید است زیرا عصارهٔ پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس های مختلف دیگر فعال است.
افزایش تولید صفرا:
چای پونه به گوارش کمک می کند و خاصیت صفراآوری دارد و با تحریک کبد، تولید صفرا را افزایش می دهد. مصرف چای پونه برای افرادی که می خواهند تعادل اسید و باز را حفظ کنند و از بروز این بیماری ها جلوگیری کنند، مفید است.
کاهش درد معده:
برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمان های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار می رود.
کاهش درد معده
کاهش تب:
چای پونه تب بُر است و با افزایش تعریق به کاهش تب در بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی کمک می کند.
کاهش دردهای عضلانی:
برای کاهش دردهای عضلانی و بهبود روماتیسم چای پونه بنوشید. پونه به کاهش دردهای عضلانی و به بی حسی اعصاب کمک می کند.
کمک به بهبود سرما خوردگی:
هنگام سرما خوردگی چای پونه بنوشید زیرا این چای به دلیل داشتن مقدار زیادی منتول خاصیت خلط آوری دارد و به تخلیه ی ترشحات انباشته شده در ریه ها کمک می کند و برای کسانی که از مشکلات تنفسی رنج می برند، مفید است.
درمان سرماخوردگی
درمان زخم های پوستی:
دمنوش پونه خاصیت ضد عفونی کننده داشته و نوشیدن آن و استعمال موضعی آن به درمان زخم های پوستی و جلوگیری از عفونی شدن زخم ها کمک می کند.
بهبود عفونت های مجرای ادراری:
برای بهبود عفونت های مجرای ادراری، کلیه و رحم نوشیدن دمنوش و چای پونه توصیه می شود.
تنظیم چرخه قاعدگی:
اگر دچار اختلال در چرخه قاعدگی هستید، چای پونه بنوشید زیرا پونه با تحریک هورمون های استروژن و پروژسترون کمک می کند تا این چرخه ها به موقع ایجاد شوند. نوشیدن دمنوش پونه هنگام قاعدگی با افزایش جریان خون قاعدگی به درمان گرفتگی و درد پریود کمک می کند.
تنظیم چرخه قاعدگی
بهبود مشکلات خواب:
برای ایجاد آرامش، کاهش عصبانیت و بهبود مشکلات خواب چای پونه را که آرام بخش و مُسکن خوبی است، بنوشید.
درمان سکسکه:
نوشیدن چای پونه در درمان سکسکه موثر است. پونۀ کوهی بی اشتهایی و ضعف معده را هم از بین می برد و به درمان بیماری های گوارشی کمک می کند.
دیگر فواید دمنوش و چای گیاهی پونه:
رفع افسردگی
طرز تهیه صحیح آماده کردن دمنوش و چای پونه
مواد لازم:
طرز تهیه:
برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10-15 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.
میزان مصرف چای و دمنوش پونه در روز
در روز بیش تر از 2 فنجان دمنوش پونه مصرف نکنید.