تاریخ : 10:05 - 1401/02/27
کد خبر : 1089661
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

معجزه دمنوش پونه برای روزهای اوج بیماری

معجزه دمنوش پونه برای روزهای اوج بیماری

کارگر آنلاین| یکی از بهترین راه های بهره گیری از خاصیت درمانی پونه، نوشیدن یک فنجان چای پونه است. چای پونه گلو درد را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه می کند.

آشنایی با گیاه پونه
طبع پونه و دمنوش آن

طبیعت پونه وحشی گرم و خشک می باشد.
پونه حاوی:

آنتی اکسیدان، فیتوسترون، اسید فنولیک، تریترپن ها، فلانوویید، آنتوسیانین ها، ساپونین ها و کاروتنوئیدها، پروتئین، فیبر، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر، ویتامین C، آهن و ویتامین A است.
ارزش غذایی پونه (100 گرم)

  •     کالری:44
  •     چربی:0.7 گرم
  •     کربوهیدرات:8.3 گرم
  •     پروتیئن:3.2 گرم

مزایای چای پونه
خواص بی نظیر دمنوش یا چای گیاهی پونه

چای پونه فواید بسیاری دارد که در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به آن می پردازیم.
خواص آنتی بیوتیکی:

چای پونه می تواند جایگزین مناسبی برای بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشند زیرا مشابه یک آنتی بیوتیک طبیعی عمل می کند.
درمان گلو درد:

چای پونه گلودرد میکروبی را درمان و با ویروس و عفونت های بدن مبارزه میکند.

گلو درد
درمان سینوزیت:

مصرف چای پونه و یا دمنوش آن به درمان سینوزیت کمک می کند، برای درمان سینوزیت می توانید از بخور دمنوش پونه استفاده نمایید.
تقویت سیستم ایمنی:

چای پونه حاوی رزمارنیک اسید و تیمول است و آنتی اکسیدان موجود در آن سیستم ایمنی را تقویت می کند.
پیشگیری از سرطان:

پونه حاوی کوئرستین است که رشد سلول های سرطانی را کاهش و مرگ سلولی را بهبود می بخشد. با نوشیدن چای پونه از خواص ضد سرطانی آن استفاده کنید.

پیشگیری از سرطان
ضد ویروس:

نوشیدن چای یا دمنوش پونه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی مفید است زیرا عصارهٔ پونه در مقابل ویروس تب خال، ویروس آنفلوآنزا، بیماری نیوکاسل و ویروس های مختلف دیگر فعال است.
افزایش تولید صفرا:

چای پونه به گوارش کمک می کند و خاصیت صفراآوری دارد و با تحریک کبد، تولید صفرا را افزایش می دهد. مصرف چای پونه برای افرادی که می خواهند تعادل اسید و باز را حفظ کنند و از بروز این بیماری ها جلوگیری کنند، مفید است.
کاهش درد معده:

برای درمان درد معده و بهبود نفخ شکم و دفع گازهای انباشته شده در روده چای پونه بنوشید، پونه یکی از درمان های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به شمار می رود.

کاهش درد معده
کاهش تب:

چای پونه تب بُر است و با افزایش تعریق به کاهش تب در بیماری آنفولانزا و سرماخوردگی کمک می کند.
کاهش دردهای عضلانی:

برای کاهش دردهای عضلانی و بهبود روماتیسم چای پونه بنوشید. پونه به کاهش دردهای عضلانی و به بی حسی اعصاب کمک می کند.
کمک به بهبود سرما خوردگی:

هنگام سرما خوردگی چای پونه بنوشید زیرا این چای به دلیل داشتن مقدار زیادی منتول خاصیت خلط آوری دارد و به تخلیه ی ترشحات انباشته شده در ریه ها کمک می کند و برای کسانی که از مشکلات تنفسی رنج می برند، مفید است.

درمان سرماخوردگی
درمان زخم های پوستی:

دمنوش پونه خاصیت ضد عفونی کننده داشته و نوشیدن آن و استعمال موضعی آن به درمان زخم های پوستی و جلوگیری از عفونی شدن زخم ها کمک می کند.
بهبود عفونت های مجرای ادراری:

برای بهبود عفونت های مجرای ادراری، کلیه و رحم نوشیدن دمنوش و چای پونه توصیه می شود.
تنظیم چرخه قاعدگی:

اگر دچار اختلال در چرخه قاعدگی هستید، چای پونه بنوشید زیرا پونه با تحریک هورمون های استروژن و پروژسترون کمک می کند تا این چرخه ها به موقع ایجاد شوند. نوشیدن دمنوش پونه هنگام قاعدگی با افزایش جریان خون قاعدگی به درمان گرفتگی و درد پریود کمک می کند.

تنظیم چرخه قاعدگی
بهبود مشکلات خواب:

برای ایجاد آرامش، کاهش عصبانیت و بهبود مشکلات خواب چای پونه را که آرام بخش و مُسکن خوبی است، بنوشید.
درمان سکسکه:

نوشیدن چای پونه در درمان سکسکه موثر است. پونۀ کوهی بی اشتهایی و ضعف معده را هم از بین می برد و به درمان بیماری های گوارشی کمک می کند.
دیگر فواید دمنوش و چای گیاهی پونه:

  •     رفع افسردگی
  •     شپش
  •     زخم
  •     آلرژی
  •     سوختگی
  •     خستگی
  •     یبوست
  •     قارچ
  •     تورم غدد یا برونشیت
  •     انگل

رفع افسردگی
طرز تهیه صحیح آماده کردن دمنوش و چای پونه
مواد لازم:

  •     4 تا 6 ق برگ پونه تازه
  •     2 و یک دوم فنجان آب تصفیه شده
  •     1 ق چ عسل

طرز تهیه:

برگ های تازه یا خشک شده پونه را در یک فنجان آب جوش بریزید و بگذارید 10-15 دقیقه بماند تا دم بکشد، دمنوش پونه را می توانید با عسل شیرین کنید و بنوشید.
میزان مصرف چای و دمنوش پونه در روز

در روز بیش تر از 2 فنجان دمنوش پونه مصرف نکنید.