تاریخ : 12:49 - 1401/02/31
کد خبر : 1089812
سرویس خبری : فرهنگی
 

حکم شرعی پختن و یا سرخ کردن کشمش و مویز در غذا

حکم شرعی پختن و یا سرخ کردن کشمش و مویز در غذا

کارگر آنلاین| آیا استفاده از مویز و کشمش در غذا و سرخ کردن آنها باعث نجاست و حرام بودن غذا می شود؟ حکم شرعی این سوال توسط مراجع دینی پاسخ داده شده است.

سوال:آیا ریختن کشمش و مویز در غذا و پختن آن، باعث نجاست غذا می شود؟

آیات عظام امام، نوری، خامنه ای، مکارم:خیر، بلکه غذا پاک و خوردن آن حلال است.

آیات عظام نوری، زنجانی، صافی: غذا نجس نمی شود ولی احتیاط مستحب آن است که از آن غذا اجتناب کنند.

آیت الله بهجت:اگر کشمش و مویز با پختن جوش بیایند، پاک بودن و خوردن آن محلّ اشکال است.  

سوال:پختن کشمش (در غذا مثل برنج) اگر انتهای آن جدا نشده باشد اشکال دارد؟ (به اصطلاح دم نگرفته باشد)

آیة الله خامنه ای(دام ظله):

(الف و ب) در فرض موقوم کشمش پاک و حلال است.اشکال ندارد.

آیة الله خویی(ره):

مویز و کشمش و آب آنها اگر چه جوش بیاید پاک و خوردن آن حلال است.

آیة الله شبیری زنجانی(دام ظله):

مویز و کشمش و آب آنها اگر جوش بیایند، پاک و خوردن آنها حلال است، اگر چه احتیاط مستحب آن است که از آنها اجتناب کنند.
مرجع تقلید:حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله)

مطابق با فتوای حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مدظله):هرگاه مویز و کشمش را در غذا بریزند و بجوشد، به طوری که آب به داخل آن نفوذ کند و آب داخلش نیز بجوشد حرام می شود امّا نجس نیست و می توان آنها را جدا کرد و غذا را خورد. ولی در حال سرخ کردن و دم کردن در برنج و امثال آن مانعی ندارد. و در مورد خرما نیز اگر آب آن در غذا وارد شود و بجوشد و مستهلک شود مانعی ندارد. ولی اگر مقدار آن بقدری باشد که بجوشد ولی مستهلک نشود نمی توان آن را خورد. یاحقّ.