تاریخ : 15:00 - 1401/02/31
کد خبر : 1089815
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

خواص و فواید بابونه برای زیبایی

خواص و فواید بابونه برای زیبایی

کارگر آنلاین | فواید بابونه در طب سنتی بسیار زیاد است. درمان اگزما و آکنه‌های پوستی و همچننی تقویت معده و سیستم ایمنی بدن تنها برخی از خواص بابونه است.

به گزارش کارگر آنلاین  بابونه گیاه معطری است که خواص بی‌نظیر آن مورد توجه عموم بوده است. سال‌هاست که طب سنتی از فواید بابونه برای پیشگیری و درمان بیماری‌ها استفاده می‌کند. علاوه بر این افرادی که به سلامت و زیبایی پوست و موی خود اهمیت می‌دهند با این گیاه کاملا آشنا هستند. اگر دوست دارید درباره تمامی خواص و فواید بابونه بدانید تا انتهای این مقاله با "ستاره" همراه باشید.

بابونه چیست؟
گیاه بابونه گیاهی معطر است. این گیاه دارای ساقه‌های خوابید است و دارای 6 تا 12 عدد گل سفید که در کناره برگ‌ها قرار دارند می‌باشد. از نظر طب سنتی ایران، بابونه گرم و خشک است بنابراین برای بیماری‌هایی که غلبه صفرا و بلغم دارند، اثراتی درمانی دارد. معمولا جوشانده این گیاه همراه عسل مصرف می‌شود. فواید بابونه بسیار زیاد است. این گیاه مقوی اعصاب بوده و علاوه بر آن برای درمان بسیاری از بیماری‌های دیگر در طب سنتی استفاده می‌شود. از بابونه برای ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی و غذایی به طور وسیعی استفاده میشود.

آشنایی با خواص و فواید بابونه
یک مسکن و آرام‌بخش طبیعی
متخصصان طب سنتی از خاصیت بابونه برای درمان بسیاری از بیماری‌ها استفاده می‌کنند. این گیاه یک مسکن موثر در درمان سردرد و دردهای عضلانی و اسکلتی است. دم کرده مخلوط بابونه و زنجبیل می‌تواند در درمان سرماخوردگی و کاهش تب مفید باشد. همچنین به کسانی که از بی‌خوابی رنج می‌برند، توصیه می‌شود شب‌ها دم کرده مخلوط بابونه و اسطوخودوس بنوشند. چنانچه طرز تهیه دمنوش بابونه را نمی‌دانید به لینک زیر رجوع کنید.


اثر ضدالتهابی بابونه
این گیاه در استعمال خارجی گیاه بابونه به صورت ضماد یا لوسیون اثر قاطع در رفع بیماری‌ها دارد به طوری که از آن برای محفوظ نگهداشتن زخم از آلودگی‌ها و بهبود زخم‌های عمیق و زخم انگشتان استفاده شده و اثر معالج در زخم‌های واریسی، اگزماهای کهنه و خارش اشخاص مسن دارد.

درمان اختلالات قاعدگی
خاصیت ضد اسپاسم بابونه در آرام کردنه گرفتگی‌های عادت ماهیانه دردناک و کاهش احتمال زایمان نارس شهرت دارد و جالب این است که در عین حال، بابونه برای تحریک و افزایش عادات ماهیانه هم به کار می‌رود.

تقویت سیستم ایمنی بدن
بابونه عامل مؤثری در تحریک گلبول‌های سفید خون و افزایش آن‌ها است و باعث تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود. علاوه بر بابونه خوراکی‌های طبیعی دیگری هم وجود دارند که با مصرف آن‌ها می‌توانید سیستم ایمنی بدن خود را به آسانی تقویت کنید.


رفع مشکلات جنسی
با توجه به تاثیر و فواید بابونه در تقویت قوای جنسی، کسانی که از انزال زودرس و ضعف قوای جنسی رنج می‌برند، می‌توانند از دم کرده مخلوط بابونه، زنجبیل و جینسینگ استفاده کنند.

زیبایی و شادابی پوست
این گیاه که در اکثر نقاط دنیا می‌روید در تهیه بسیاری از ترکیبات آرایشی و زیبایی کاربرد دارد. بابونه، خواص ضدالتهابی دارد و در درمان آکنه و جوش‌های صورت، کمک به ترمیم زخم‌ها و سوختگی مفید است. به این منظور می‌توانید گل بابونه را حدود ۱۰ دقیقه در آب جوش خیسانده و آن را برای حدود ۲۰ دقیقه روی ضایعه پوستی قرار داد.

درمان اگزما و آکنه‌های پوستی
فرآورده‌های بابونه برای پوست انتخاب اول جهت درمان حساسیت‌های پوستی کودکان می‌باشند. همچنین روغن بابونه درمان طبیعی و مؤثری برای مشکلات پوستی مربوط به اگزما و آکنه نیز محسوب می‌شود. با استفاده از روغن بابونه می‌توانید آکنه‌های دردناک خود را ریشه کن کنید. با روغن بابونه التهاب و قرمزی پوست شما کاهش خواهد یافت و لک‌های پوست و آکنه را هم برطرف می‌کند. در لینک زیر با نحوه تهیه روغن بابونه آشنا می‌شوید.


تقویت معده
از دیگر فواید بابونه تقویت معده و رفع اختلالات دستگاه گوارش است. مصرف دم‌کرده آن به شکل ناشتا مقوی معده، مقوی و بادشکن است. این گیاه مسکن درد و ضد تشنج نیز می‌باشد. از آنجایی که بابونه از ترشح و التهاب‌های چرکین مخاط‌ها جلوگیری به عمل می‌آورد، از این نظر به کاربردن آن در رفع یبوست بسیار موثر است.

عوارض احتمالی مصرف بابونه

توجه داشته باشید گیاهان دارویی هم اگر صحیح استفاده نشود، می‌توانند عوارض مختلفی داشته باشند. از نظر عوارض جانبی، استفاده از بابونه ممکن است به طور نادر باعث ایجاد واکنش‌های خفیف آلرژیک شود و در صورت مصرف بیش از اندازه، علایمی چون سردرد، زخم دهانی، ورم چشم، تهوع و استفراغ و تعریق زیاد ایجاد کند.

اگر به طور مداوم این گیاه را مصرف می‌کنید بدانید:
مصرف بابونه در بارداری و شیردهی با آلرژی همراه است و باید از مصرف آن در این دوران اجتناب شود.
مصرف همزمان آن با داروهای ضدانعقاد، بنزودیازپین، وارفارین، سیکلوسپورین و به طور کلی داروهای رقیق‌کننده خون و… و همچنین الکل ممنوع است و باید حتما این مساله مدنظر قرار گرفته شود.