به گزارش کارگر آنلاین یکی از مهمترین نکاتی که در دوران بارداری باید به آن توجه شود استفاده از داروهای گیاهی است. بانوان باردار هیچ دارویی را نباید بدون مشورت با پزشک مصرف کنند.
زنان باردار باید هنگام مصرف انواع داروها حتی داروهای گیاهی اطلاعات کافی در مورد داروی مورد نظر کسب کنند. گاهی اوقات ممکن است عوارض داروهای گیاهی نسبت به شیمیایی بیشتر است.
استفاده بی رویه از گیاهان دارویی مانند اوکالیپتوس فشار خون مادر را بالا برده و موجب سقط جنین میشود. همچنین در نوزادان باعث التهاب زبان و ریه شده و حتی میتواند عامل حملات آسم باشد.
مصرف خوراکی روغن اکالیپتوس غلیظ به علت اسانسهای موجود در آن باعث مرگ میشود و در درمان بیماران مبتلا به قند خون، ایجاد اختلال میکند. روغن این گیاه اگر استعمال موضعی داشته باشد، سمی نیست. اما نباید از این گیاه برای مصارف داخلی استفاده کرد.
تماس با مواد حاصل از گیاه اکالیپتوس و حتی تماس با قسمتهای مختلف آن نظیر شاخ و برگ در افراد حساس کهیر ایجاد میکند. محلولهای روغنی آن نباید در فرآوردههای بینی به کار روند، زیرا حرکات مژکها را مهار کرده و پنومونی چرب ایجاد میکند. اسانس مورد استفاده در فرآوردههای دارویی باید عاری از آلدئیدهای فرار و فلاندرن باشد.
مصرف بی رویه و زیاد اکالیپتوس باعث ایجاد ورم معده، سردرد، تشنج، ورم کلیه، پیدایش خون در ادرار، ضعیف شدن حرکات تنفسی، پایین آمدن فشار خون و درجه حرارت بدن میشود. همچنین مصرف زیاد آن باعث فلج دستگاه تنفسی، خفگی و مرگ خواهد شد.
کودکان زیر ۲ سال هرگز نباید از اکالیپتوس استفاده کنند. همچنین کودکان بزرگتر و اشخاص بالای ۶۵ سال میتوانند با دم کردن اکالیپتوس غلظتش را پایین آورده و سپس بنوشند.