پنجمین همایش بینالمللی اربعین حسینی با عنوان «جهانی شدن مقاومت و تحولات فراملی» ۱۴ شهریور سال جاری به همت دانشگاه علامه طباطبائی و با حضور دانشمندان جهان اسلام برگزار میشود.
محورهای این همایش بینالمللی، شامل: اربعین؛ فراملی شدن و تحولات جهان اسلام، اربعین و سبک زندگی، اربعین و هویت، اربعین؛ فرهنگ، هنر و رسانه، اربعین؛ گروهها و سرمایه اجتماعی، آسیبشناسی اربعین و اربعین و نیازهای معنوی، روانی و تربیتی است.
وی ادامه داد: اکنون در دوران پساکرونا دوباره با اشتیاقی دوچندان توسط عاشقان ابا عبدالله (ع) و همه کسانی که به جامعهای نوین مبتنی بر آرمانهای انقلاب اسلامی چشم دوختهاند، پیادهروی اربعین در حالی برگزار میشود که اهتمام در جهت اسلامهراسی و شیعهگریزی به نهایت خود رسیده است و گفتمانهای فریبنده بر پایه جهل، ناکارآمدی خود را به اثبات رساندهاند.
جهانی شدن مقاومت و تحولات فراملی
دبیر علمی همایش بینالمللی اربعین با بیان اینکه پیادهروی اربعین بزرگترین تجمع بشری محسوب میشود، عنوان کرد: موضوع اصلی در این همایش، «جهانی شدن مقاومت و تحولات فراملی» است. در این همایش تلاش میشود موضوعات حول نگاه علوم انسانی و علوم اجتماعی به اربعین باشد.
انتظاری با اشاره به اینکه در پنجمین همایش بینالمللی اربعین حسینی دانشمندان کشورهای مختلف به صورت حضوری و مجازی شرکت میکنند، گفت: پیشتر چهار همایش دیگر برگزار شده بود که از آنها در دانشگاه کربلا بوده است؛ اما دیگر همایشها در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شده است.
گسترش سبک زندگی حسینی
دبیر علمی همایش بینالمللی اربعین با اشاره به اینکه سردارانی مانند شهید سلیمانی، ابومهدی المهندس و سردار همدانی پرچمداران محور مقاومت و مبارزه بودند، افزود: در میدان نرمافزاری نیز این مقاومت در قالب تجمعاتی از قبیل پیادهروی اربعین برای نشان دادن مقاومت در برابر رویههای موجود و سلطه ظالمانه سرمایهداری نئولیبرال صورت میگیرد.
انتظاری با تأکید بر اینکه پیادهروی اربعین باعث گسترش سبک زندگی حسینی میشود، بیان کرد: افراد حاضر در این پیادهروی لزوماً همه مسلمان نیستند و حتی از کشورهای دیگر هم حضور دارند. در پیادهروی اربعین انسانها از سختی لذت میبرند و در مسیر پذیراییها از زائرین از روی محبت و عشق به امام حسین (ع) صورت میگیرد.
مهلت ارسال خلاصه مقاله ۵۰۰ الی ۸۰۰ کلمهای تا پنجم شهریور و مهلت اعلام نظر داوری هفتم شهریور سال جاری است. همچنین برای ارسال مقاله کامل هفت الی ۹ هزار کلمه تا ۳۰ دی مهلت است.
مهمترین اهداف پنجمین همایش بینالمللی اربعین عبارتند از:
بررسی ابعاد اجتماعی و فرهنگی اربعین
آیندهپژوهی جامعه نوین در حال تکوین با اتکا به ظرفیتهایی که آیین اربعین به جوامع ارائه میکند.
طراحی سبک زندگی حسینی (ع) که برای همه جوامع بشری اعم از مسلمان و غیرمسلمان قابل اعمال است.
طراحی الگوی نوینی از تجدد که مسیری متفاوت از مدرنیته پیش روی بشریت قرار خواهد داد.
ایجاد امید نظری و انضمامی در مشتاقان جامعهای متجدد مأیوس از الگوهای سرمایهداری و سوسیالیست