تاریخ : 20:06 - 1401/06/09
کد خبر : 1096123
سرویس خبری : گوناگون
 

مدیر عامل  بانک رفاه کارگران تشریح کرد/ راهکارهای موثر در توسعه بانکداری اسلامی

مدیر عامل بانک رفاه کارگران تشریح کرد/ راهکارهای موثر در توسعه بانکداری اسلامی

کارگر آنلاین | مدیر عامل بانک رفاه کارگران گفت: در کشورهایی که بانکداری اسلامی رونق دارد و موسسات مالی خود را ملزم به رعایت اصول اسلامی می‌دانند در صورتی که بانکی با قوانین شریعت انطباق نداشته باشد، "ریسک شریعت" پیدا می کند؛ این در حالی است که در ایران چنین ریسکی در نظام بانکی تعریف نشده است.

به گزارش کارگر آنلاین ، اسماعیل لـله گانی با بیان این مطلب در میزگرد تخصص "آسیب شناسی نظارت و تطبیق در نظام بانکداری بدون ربای کشور" در دومین روز از سی‌ودومین همایش بانکداری اسلامی در محل بانک مرکزی، افزود: در نظام بانکداری کشور ریسک های مختلفی تعریف شده است که از آن جمله می توان به ریسک شهرت و اعتبار اشاره کرد اما جایگاهی برای "ریسک شریعت" دیده نشده است. 

راهکارهای موثر در توسعه بانکداری اسلامی

  • وی به جایگاه جهانی بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: این موضوع در 50 سال اخیر در بیش از 100 کشور دنیا مطرح و در حال اجرایی شدن است.
  •  لـله گانی تصریح کرد: صنعت بانکداری اسلامی با بیش از 2.7 تریلیون دلار دارایی مالی، یکی از صنایع رو به جلو در سطح جهانی به شمار می رود که به شکل روز افزونی در حال گسترش است. 
  • وی به استاندارهای جهانی در حوزه بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: حرکت به سمت تدوین و تکمیل این استاندارها آغاز شده است و اقدامات در این زمینه به سرعت در حال انجام است؛ اگر چه تا نهایی شدن همچنان فاصله زیادی دارد.
  •  لـله‌گانی تصریح کرد: در سنوات قبل قانون بانکداری بدون ربا در کشور ما تصویب شده ولی این قانون در حوزه اجرا با مشکلاتی همراه است که ضرورت دارد به‌روزرسانی شود.
  • وی به بانکداری الکترونیک و نقش آن در بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: بدون شک تجهیز سامانه های بانکداری الکترونیک و اتصال سامانه های مختلف به یکدیگر می تواند نقش تعیین ‌کننده ای در اجرای بانکداری اسلامی داشته باشد.
  • دکتر لـله گانی به راهکارهای موثر در توسعه بانکداری اسلامی اشاره کرده و گفت: از جمله راهکارها می توان به آموزش نیروی انسانی بانک ها اشاره کرد؛ بدون شک در حال حاضر در این زمینه کمبودهایی وجود دارد.  
  • وی اجرای سلیقه‌ای استانداردهای بانکداری اسلامی را یکی از نواقص این مقوله بر شمرد و گفت: یکی دیگر از راهکارهای موثر در حوزه بانکداری اسلامی تدوین و تکمیل استانداردهای این مهم است.
  • لـله‌گانی از "توسعه زیر ساخت های حقوقی" به عنوان یکی دیگر از راهکارهای موثر در تکمیل استانداردهای بانکداری اسلامی نام برد و گفت: در حال حاضر در این زمینه تفکیک مشخصی بین "بازار مالی اسلامی" و بازار سرمایه وجود ندارد. 
  • وی به تبادل دانش بین کشورهای اسلامی اشاره و از این مهم نیز به عنوان یکی دیگر از راهکارهای موثر در حوزه بانکداری اسلامی نام برد و گفت: طبیعتاً تبادل اطلاعات بین کشورهای اسلامی و استفاده از راهکارهای مربوطه، نقش بسیار مهمی در اجرای بانکداری اسلامی دارد.
  • به گفت وی، فین‌تک های اسلامی، توسعه ابزارهای دیجیتال و به روز رسانی ابزارهای گزارش‌گیری از دیگر راهکارهای موثر در امر بانکداری اسلامی محسوب می شوند.
  • مدیر عامل بانک رفاه کارگران در پایان تصریح کرد: بانکداری اسلامی انطباق عملیات های بانکی با شرع اسلامی است و برای نیل به این مهم ضرورت دارد تدوین استانداردهای مربوطه تسریع شود.