شناخت شیوههای دشمن در جعل و دروغپردازی و مقابله با آن طی چند دهه اخیر از بارزترین تأکیدات مقام معظم رهبری به اهالی فرهنگ، رسانهها، حوزههای مقاومت مساجد و دانشگاههاست. ایشان سال 97 و در چهلسالگی انقلاب در بخشی از بیانیه «گام دوم انقلاب» فرمودند: ابزارهای رسانهای پیشرفته و فراگیر، امکان بسیار خطرناکی در اختیار کانونهای ضدّ معنویّت و ضدّ اخلاق نهاده است و هماکنون تهاجم روزافزون دشمنان به دلهای پاک جوانان و نوجوانان و حتّی نونهالان با بهرهگیری از این ابزارها را به چشم خود میبینیم. دستگاههای مسئول حکومتی دراینباره وظایفی سنگین بر عهده دارند که باید هوشمندانه و کاملاً مسئولانه صورت گیرد. و این البتّه به معنی رفع مسئولیّت از اشخاص و نهادهای غیرحکومتی نیست.
آنچه در واژه «تبیین» جستجو میشد، شناساندن اصالت انقلاب اسلامی، زدودن غبار تحریف و جلوگیری استحاله واقعیتهای نظام در تحلیلهای مغرضانه و خلاف واقع بود. موضوعی که غفلت از آن گاه انقلاب را در پیچهای سخت قرار داد و موانع بزرگی را سر راه کشور ایجاد کرد.
مطالعات و بررسیها نشان میدهد مرجعیت رسانهای برای اقناع اذهان و پیاده سازی رسالت تبیین نیازمند طراحی چارچوب مفهومی با تمرکز بر اقتضائات در کشور است که به نظر میرسد این مهم لزوم تشکیل سازمان رسانهای صیانت از دستاوردهای جهوری اسلامی ایران را بیشتر از پیش گوشزد میکند.