تاریخ : 16:56 - 1399/09/30
کد خبر : 397498
سرویس خبری : فرهنگی
 

تجلی عبودیت حضرت زینب کبری (س) در واقعه کربلاست

تجلی عبودیت حضرت زینب کبری (س) در واقعه کربلاست

نماینده مجلس خبرگان رهبری حضرت زینب کبری (س) را مدافع بزرگ حریم ولایت و امامت معرفی کرد و گفت: حضرت زینب (س) بهترین الگو برای زن مسلمان ایرانی است.

 حجت الاسلام والمسلمین محمد حاج ابوالقاسم ضمن تبریک سالروز میلاد با سعادت عابده آل علی (ع) حضرت زینب کبری (س)، اظهار داشت: حضرت زینب (س) به حق اسوه تمام عیار بندگی خداوند متعال بودند و توفیقات فراوانی در زندگی خانوادگی و اجتماعی کسب کردند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری افزود: این بانوی عظیم شأن در رسالت مادری و همچنین در جایگاه همسری مقتدای خوبی برای بانوان گرامی به شمار می‌آیند؛ ایشان در ابعاد مختلف علمی و معرفتی و در بعد رسالت اجتماعی و ایمانی نقش مهمی در جامعه اسلامی ایفا کردند.

وی با اشاره به اینکه حضرت زینب کبری (س) از دوران طفولیت در دامن پر مهر امیرمومنان علی (ع) تربیت و پرورش یافتند، ابراز کرد: حضرت یک الگوی تمام عیار برای یک زن مسلمان به شمار می‌روند، ایشان در زندگی خانوادگی و اجتماعی جلوه‌های عالی و مثال‌زدنی را از خود به یادگار گذاشتند. در بُعد خانوادگی حضرت فرزندانی تربیت کردند که وقتی به سن نوجوانی رسیدند با میل و اختیار جان خود را تقدیم محبوب نمودند و شربت شهادت نوشیدند لذا حضرت زینب (س) مادر دو شهید بزرگوار نیز به شمار می‌آیند.

حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم ادامه داد: همچنین در بعد حراست و حفاظت جایگاه ولایت همواره در کنار پدر بزرگوارشان امیرمومنان علی (ع) بودند و در شهر کوفه پا به پای ایشان در فعالیت‌های فرهنگی و ایجاد فضای معنوی در میان بانوان کوفی تلاش می‌نمودند. حضرت در شهر کوفه برای بانوان کوفی جلسات آموزش قرآن و معارف دین برگزار می‌کردند. این جلسات به قدری پربار بود که سالیان سال در خاطر بانوان کوفی ماند به حدی که بعد از ورود کاروان اسرا به شهر کوفه عده‌ای از شاگردان آن حضرت خاطرات درس و تعالیمی که از در مکتب حضرت زینب (س) فرا گرفته بودند را یادآوری کرده و خود را شریک غم و اندوه این بانوی عظیم الشأن دانستند.

حضرت زینب کبری (س)؛ مدافع بزرگ حریم ولایت و امامت

نماینده مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان اینکه حضرت زینب کبری (س) مدافع بزرگ حریم ولایت و امامت بودند، تصریح کرد: آن حضرت به عنوان سخنگوی نهضت سیدالشهدا (ع) درنهایت بصیرت و آگاهی با حرکتی انقلابی و به موقع طبل رسوایی را نسبت به دودمان بنی‌امیه به صدا درآوردند؛ بنابراین این بانوی بزرگوار در ابعاد مختلف زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی می‌تواند الگویی تمام عیار برای زن مسلمان ایرانی به شمار آید.

وی بالاترین مدال انسان را عبودیت بیان و آن را از شاخصه‌های مهم وجودی حضرت زینب کبری (س) برشمرد و گفت: بندگی خداوند متعال ریشه در معرفت به صفات جمال و کمال پروردگار دارد و تا کسی خداوند متعال را آنگونه که باید بشناسد نشناخته باشد نمی‌تواند در برابر باری تعالی خضوع و خشوع داشته باشد.

کربلا و تجلی عبودیت حضرت زینب کبری (س)

حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم ادامه داد: حضرت زینب (س) نسبت به کمال و جمال الهی به گونه‌ای معرفت و شناخت داشتند که در سن خردسالی زمانی که امیرمومنان علی (ع) به ایشان فرمودند بگو یک و حضرت پاسخ دادند و در ادامه فرمودند بگو دو، زینب کبری (س) پاسخ دادند تا زمانی که درباره یک سخن گفتم دو را به زبان نمی‌آورم؛ کلام حضرت در اینجا اشاره به توحید و یگانگی خداوند دارد اینکه توحید و یگانگی پروردگار با چندخدایی ناسازگار است. در اینجا امیرمومنان علی (ع) در تجلیل حضرت زینب (س) مطالبی بیان می‌فرمایند که بسیار قابل توجه است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: بنابراین مقام عبودیت حضرت زینب کبری (س) ناشی از معرفت به خداوند متعال و آگاهی از صفات الهی است اینکه خداوند متعال در رحمت و مهربانی و تدبیر و حکمتش در بالاترین حد قرار دارد و و انسان نمی‌تواند مهربانی و حکمت بی نهایت باری تعالی را درک کند. بر همین اساس کلیه اتفاقاتی که در کربلا رخ داد را این بانوی مکرمه قدرت نمایی خداوند متعال و تجلی رحمت و صفات زیبای او می‌داند لذا حادثه کربلا را با جمله «ما رایت الی جمیلا» توصیف می‌کنند.

وی به ماجرای عاشورا اشاره کرد و افزود: عبودیت حضرت زینب (س) نه تنها در ماجرای کربلا و عاشورا کم نشد بلکه مؤمن در مواجهه با سختی‌ها و دشواری‌ها با عنایت به علم و آگاهی که به عظمت، لطف و مهربانی که به خداوند متعال دارد عبودیتش بیشتر می‌شود، زیرا می‌داند و باور دارد که هیچ تکیه‌ای بهتر از خداوند متعال وجود ندارد برای همین حضرت حتی در شام عاشورا که مصیبت بارترین شام تاریخ است عبادت و نماز شبانه‌اش ترک نشد.

صبر و شکیبایی مهمترین خصیصه در شرایط سخت کرونایی

حجت الاسلام والمسلمین حاج ابوالقاسم صبر و مقاومت را از دیگر ویژگی‌های حضرت بیان و عنوان کرد: صبر از نعمت‌هایی است که خداوند متعال به انسان‌های خوب عطا می‌کند. صبر ریشه در معرفت به حکمت و تدبیر خداوند متعال دارد، انسان اگر بداند آنچه خداوند متعال برای او مقدر کرده به نفع اوست در برابر سختی‌ها صبر و شکیبایی پیشه کرده و از جزع و فزع کردن اجتناب می‌کند. دقیقاً مانند بیماری که به یک پزشک اعتماد دارد و نسبت به توانایی، مهارت و حاذق بودن او تردید به دل راه نمی‌دهد و در برابر تصمیم پزشکی اش تسلیم است حتی اگر آن تصمیم در نگاه ابتدایی ناخوشایند به نظر برسد، اما چون بیمار به مهارت و دلسوزی پزشک ایمان دارد حاضر می‌شود با صبر و شکیبایی سینه اش تحت جراحی قرار گیرد و شکافته و درمان شود.

نماینده مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انسان مؤمن هر آنچه را که خداوند برای جامعه ایمانی مقدر می‌کند خیر و صلاح می‌داند، ابراز کرد: امروز با توجه به شرایط کرونا و مشکلاتی که کشور با آن روبرو است بیش از گذشته به این خصیصه بزرگ و بارز حضرت زینب (س) نیاز داریم چه در عرصه مبارزه مستقیم با این بیماری که در خط مقدم آن کادر درمان از جمله پرستاران و پزشکان قرار دارند و چه در پشت جبهه این مبارزه که عموم مردم با مشکلات و سختی‌هایی، چون رعایت فاصله فیزیکی و برخی محدودیت‌ها و تعطیلی‌ها و همچنین تحمل مشکلات اقتصادی که بخشی از آن‌ها ناشی از بیماری کرونا است، روبرو هستند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوار هستیم پرستاران و پزشکان به عنوان مجاهدان خط مقدم مبارزه با بیماری منحوس کرونا و همچنین عموم مردم که در پشت صحنه این مبارزه مشغول فعالیت هستند با اقتدا به حضرت زینب (س) صبر جمیل و اجر جزیل از سوی خداوند دریافت کنند.


منبع : دانشجو