تاریخ : 09:11 - 1399/10/10
کد خبر : 426615
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

آیا هورمون‌ها مقصرند

آیا هورمون‌ها مقصرند

اگر خس‌خس سینه شما از یک هفته قبل از عادت ماهیانه بیشتر می‌شود، به احتمال زیاد تغییر در مقدار استروژن و پروژسترون روی آن مؤثر است.

به گزارش کارگر آنلاین، آیا هورمون‌ها مقصر هستند و یا به اشتباه به آنها تهمت زده می‌شود؟در این‌جا تعدادی از سوالات شما خوانندگان گرامی که در مورد اختلالات هورمونی مطرح  کرده بودید، و پاسخ داده می‌شود.  صورت من پر از لکه است آیا هورمون‌ها دلیل آن هستند؟ جوش‌های صورت ‌هم به دلیل عدم تعادل هورمون‌هاست؟

اگر باردار هستید، بارداری می‌تواند موجب لک و چربی پوست بشود. عوامل زیادی در ابتلا به جوش و لکه‌های صورت دخالت دارند؛ مثلا اگر یکباره صورت‌تان پر از جوش می‌شود، می‌تواند ناشی از استرس، ژنتیک، شست‌وشوی زیاد و با استفاده از محصولات بی‌کیفیت باشد.

در افرادی که دچار اضافه وزن هستند، هورمون تستوسترون بسیار زیاد است که همین امر می‌تواند به ایجاد آکنه بینجامد. اگر پریود شما منظم است. چند روز قبل از شروع دوره ماهانه خود از اسید سالیسیلیک و یا بنزوئیل پراکساید استفاده کنید تا از ایجاد آکنه پیشگیری شود. کاهش وزن و کاهش استرس نیز به رفع آکنه کمک می‌کند. اگر هیچ‌یک از این شیوه‌ها موثر واقع نشد، به پزشک مراجعه کنید.

هیچ علاقه‌ای به ایجاد رابطه زناشویی با همسرم ندارم، آیا هورمون‌ها دلیل آن هستند؟

احتمالاً خیر. کم بودن میل جنسی دلایل بسیاری دارد و توضیح آن کمی سخت است. برخی از خانم‌ها به دلیل کمبود استروژن و تستوسترون در بدن علاقه‌‌ای به ایجاد رابطه جنسی ندارند. تستوسترون علاقه فرد را برای ایجاد رابطه زناشویی و استروژن صمیمیت را در روابط افزایش می‌دهد.

در برخی از خانم‌ها هورمون‌های مصنوعی موجود در قرص‌های بارداری بر میل جنسی آنها تأثیر می‌گذارد، ولی در اکثر موارد عدم تمایل به ایجاد رابطه جنسی ناشی از مشکلات ارتباطی میان دو نفر است. فشار روحی، افسردگی، نداشتن تناسب اندام و محرومیت از خواب نقش مهمی، در کاهش میل جنسی دارند.

اگر برای پیشگیری از بارداری از قرص‌های هورمونی استفاده می‌کنید، آنها را فراموش و از روش‌های غیر هورمونی همچون دیافراگم و یا IUD استفاده نمایید. متخصصان علت اصلی کاهش میل جنسی را در نوع روابط می‌دانند؛ به‌خصوص اگر هر دو طرف با این موضوع مشکل دارند.

به یاد داشته باشید که مشکلات خانوادگی و استرس روی رابطه شما و همسرتان تأثیر بسیار ی می‌گذارد. فراموش نکنید که ورزش در افزایش میل‌ جنسی بسیار موثر است و  با از بین بردن استرس، چاقی و مشکلات خواب به افزایش میل جنسی کمک می‌کند.

آسم من هر ماه عود می‌کند آیا می‌تواند به هورمون‌ها مرتبط باشد؟

اگر خس‌خس سینه شما از یک هفته قبل از عادت ماهیانه بیشتر می‌شود، به احتمال زیاد تغییر در مقدار استروژن و پروژسترون روی آن مؤثر است. مطالعات اخیر نشان می‌دهند که مصرف نیتریک اکساید در زنان یک هفته قبل از عادت ماهیانه بیشتر می‌شود که این موضوع نشان از افزایش التهاب راه‌های هوایی آنهاست.

در همین تحقیق زمانی که خانم‌ها با مصرف قرص‌های هورمونی مقدار هورمون‌های بدن را ثابت نگه داشتند، التهاب راه‌های هوایی آنها به نسبت قبل تغییر قابل ملاحظه‌ای نکرد. با این حال اگرچه تغییرات هورمونی باعث افزایش التهاب راه‌های هوایی می‌شوند، لزوماً بیماری تمامی خانم‌های مبتلا به آسم،‌ قبل از عادت ماهیانه بدتر نمی‌شود.

با نظر متخصص، خانم‌ها مصرف قرص را امتحان کنند و اگر متوجه شدند هورمون‌ها در تشدید بیماری نقش دارند، از چند روز مانده به آغاز دوره ماهیانه جدید از داروهای کنترل کننده آسم یا داروهای استنشاقی استفاده نمایند...
پروژسترون در فعالیت عضلات روده تأثیر می‌گذارد و مشکل یبوست و اسهال خانم‌ها چند روز قبل از قاعدگی بدتر می‌شود.

 

قبل از قاعدگی دچار مشکلات معده می‌شوم،‌ آیا هورمون‌ها نقشی دارند؟

با تغییرات هورمون‌ها درست قبل از قاعدگی‌، مشکلات معده بیشتر می‌شود. پروژسترون در فعالیت عضلات روده تأثیر می‌گذارد و مشکل یبوست و اسهال خانم‌ها چند روز قبل از قاعدگی بدتر می‌شود. توصیه می‌شود که در این روزها از خوردن غذا‌های چرب و هر غذایی که در بدن گاز تولید می‌کند، خودداری شود وعده‌های غذایی بیشتر و کم‌حجم‌تر، به رفع استرس روده کمک می‌کند.

لبنیات، کلم بروکسل، پیاز، لوبیا و نخود از عوامل اصلی مشکلات گوارشی در این دوران هستند؛ بنابراین به‌طور موقت خوردن آنها را فراموش کنید و به یاد داشته باشید که غذاهای غنی از فیبر و ورزش به رفع مشکلات یبوست کمک می‌کند.

آیا در ابتلا به عفونت نیز هورمون‌ها نقش دارند؟

بعید به نظر می‌رسد. اگر اخیراً از قرص‌های پیشگیری استفاده کرده‌اید، شاید بتوان علت ابتلا به عفونت را این قرص‌ها دانست. حقیقت این است که در اکثر موارد عفونت‌های دستگاه ادراری ناشی از رابطه زناشویی است، چرا که نزدیکی می‌تواند باکتری‌های مضر و بد را به سمت دستگاه ادراری حرکت دهد. و در یک چرخه با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت، باکتری‌های خوبی که در واژن زندگی می‌کنند نیز از بین می‌روند و شرایط برای رشد باکتری‌های بد فراهم می‌شود.

متخصصان معتقدند که PH بالای اسپرم‌ها، سطح طبیعی واژن را تغییر می‌دهد و متاسفانه تغییر در PH به تسریع رشد باکتری‌ها و عفونت‌ها کمک می‌کند. عدم استفاده از کاندوم و تمایل افراد به خوردن قرص‌های جلوگیری از بارداری یکی از دلایل اصلی ابتلا به عفونت‌هاست.

توصیه می‌شود که از کاندوم به عنوان روشی مطمئن در پیشگیری از بارداری استفاده کنید و از مصرف اسپرم‌کش‌ها خودداری ورزید که PH واژن را تغییر می‌دهند. هنگام استفاده از دستمال مرطوب نیز کاملا دقت کرده و در صورت ابتلا به عفونت حتماً به پزشک مراجعه کنید، شاید به آنتی‌بیوتیک و یا روش‌های دیگر درمانی نیاز داشته باشید.
بیش از حد احساسی و عاطفی هستم، ‌آیا باز هم، هورمون‌ها تأثیر گذارند؟

احتمالاً خیر. تنها مشکل 15درصد از خانم‌های خیلی احساسی به مشکلات هورمونی مربوط می‌شود. مشکلات تیروئید نیز می‌تواند به مرور زمان در روحیه و خلق‌وخو تأثیر بگذارد. مسائل احساسی به احتمال زیاد بیشتر به مشکلات کاری، خانوادگی و یا به سادگی می‌‌توان گفت به سپری کردن یک روز بد مرتبط می‌شود.

اگر مبتلا به مشکلات تیروئید نیستید. هیچ‌جای نگرانی وجود ندارد و احتمالاً مسأله مهمی نیست. اگر تغییر احساسات شما ناشی از اختلالات هورمونی باشد با مصرف دارو می‌توانید آن را کنترل کنید. فرقی نمی‌کند که یاس و ناامیدی شما دوره‌‌ای و یا دائمی باشد در هر صورت فعالیت و یک ورزش خوب آن را از بین می‌برد.

اگر احساس می‌‌کنید بیش از دو هفته است که ناراحتید و احساس خوبی ندارید، ممکن است به افسردگی دچار شوید، بنابراین حتماً پزشک را مطلع کنید. در برخی موارد این حالت ناشی از کم‌خونی است که با انجام یک آزمایش خون ساده می‌توان به آن پی برد.

همیشه گرسنه هستم،‌ آیا هورمون‌ها در گرسنگی من نقش دارند؟

غذای خود را خورده‌اید، ولی هنوز با ولع منتظر دسر هستید و احساس گرسنگی می‌کنید و یا چند ساعت بعد دوباره گرسنه می‌شوید، ‌علت چیست؟

متخصصان تغذیه می‌گویند که ممکن است هورمون‌های اشتها دچار اختلال شده باشند که خواب یکی از مهم‌ترین عواملی است که آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با بی‌خوابی، ترشح هورمون گرسنگی (گرلین) افزایش می‌یابد و هورمون لپتین، هورمون سیری را کاهش می‌دهد. مطالعات دانشمندان  نشان می‌دهد که مصرف مواد قندی همچون آرد سفید و نوشیدنی‌های شیرین نیز ترشح هورمون سیری را کاهش می‌دهند.

بهترین روش برای کاهش احساس گرسنگی، خواب کافی است (7 تا 8 ساعت در شبانه‌روز) همان‌طور که گفتیم، مصرف غذاهای شیرین و مواد قندی ترشح هورمون سیری را کاهش می‌دهد؛ در حالی‌که با خوردن میوه‌ها که مملو از فیبر هستند، قندخون برای مدت طولانی‌ ثابت مانده و ایجاد احساس سیری می‌کند. بنابراین هر سه تا چهار ساعت یکبار یک میان وعده میل کنید که بهترین گزینه انتخاب میوه و سبزیجات است.


منبع : زندگی آنلاین