در پایان آذر ماه شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرد که آماده ارائه سرویسهای لازم به بانکها برای اعطای کارتهای اعتباری به دارندگان سهام عدالت است و بانکها میتوانند بر مبنای ارزش روز دارایی افراد، برای اعطای اعتبار بر اساس مکانیزمهای اعتباری خود اقدام کنند.
بانک مرکزی نیز بخشنامه اجرایی آن را شش ماه قبل در خرداد ماه به بانکها ابلاغ کرد که براساس آن سهام تمامی شرکتهای موجود در سبد سهام عدالت که آزاد شده است، باید به عنوان وثیقه صدور کارت اعتباری پذیرفته شود.
علیرضا قیطاسی، دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی در این خصوص به تجارتنیوز گفت: بانکها از سنوات گذشته سهام پذیرفته شده در بورس را به عنوان وثیقه میگیرند که در تمام بانکها این عملیات انجام میشود. با توجه به این که سهام عدالت متشکل از سهام چند شرکت است و نحوه توثیق آن متفاوت بوده، به همین دلیل بانک مرکزی در خرداد ماه بخشنامهای صادر کرد که براساس آن بانکها از این بابت مشکلی ندارند و پذیرفتن سهام عدالت به عنوان وثیقه بلامانع است.
او عنوان کرد: برای انجام این کار شرکت سپردهگذاری مرکزی باید سازوکار توثیق سهام عدالت را برای بانکها فراهم کند که به صورت سیستم برخط در شعب بانکها امکان به وثیقه گذاشتن سهام عدالت فراهم باشد. اما این سیستم هنوز آماده نشده است.
قیطاسی ادامه داد: با توجه پیگیریهای به عمل آمده از چند بانک دولتی عضو شورا مطلع شدیم که شرکت سپردهگذاری مرکزی در هفته قبل مکاتبه و پیشنویس تفاهمنامهای را ارسال کرده تا بانکها بررسی کنند. پس از امضای تفاهمنامه مورد قبول طرفین امکان توثیق سهام عدالت براساس درخواست بانکها توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی فراهم میشود.
دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی در پایان خاطر نشان کرد، چنانچه سازوکار توثیق سهام عدالت برای بانکها فراهم شود، امکان صدور کارت اعتباری با مکانیزمهای هر بانک در قبال توثیق سهام عدالت وجود دارد.
بر این اساس میتوان گفت هنوز مشکل پرداخت کارت اعتباری سهام عدالت فراهم نیست. نکته قابل توجه این است که انتظار شش ماهه مردم برای دریافت وام ۱۱ و ۶ میلیون تومانی است.
به عبارتی دارندگان سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی میتوانند کارت اعتباری ۶ میلیون تومانی دریافت کنند و دارندگان سهام عدالت یک میلیون تومانی میتوانند کارت اعتباری ۱۱ میلیون تومانی بگیرند.