مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون
بازارهای مجازی شرکتهای تعاونی ایجاد میشود
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونیهای وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تغییر عملکرد سنتی تعاونیها و یکپارچهسازی آنها را از اولویتهای وزارت تعاون برشمرد و از افتتاح بازارهای مجازی شرکتهای تعاونی خبر داد.
کارگرآنلاین: حمیدالله رستمی بعد از ظهر امروز در دومین روز همایش آموزشی همکاران ستادی و استانی حوزه تعاون منطقه شمال شرق کشور که با حضور استانهای خراسان شمالی، جنوبی، گلستان، مازندران و سمنان در مشهد برگزارشد، از عملکرد سنتی تعاونیها انتقاد کرد و از راهاندازی بازارهای مجازی شرکتهای تعاونی خبر داد.
وی شکل سنتی تعاونیها را عامل اصلی این عملکرد عنوان کرد و افزود: در شکل مالکیت سنتی تعاونیها ازجمله تغییر تنوع در شیوههای افزایش سرمایه و توزیع سهام در این بخش باید تغییر اساسی شکل گیرد در همین راستا و در جهت یکپارچهسازی تعاونیها بازار مجازی شرکتهای تعاونی درراه است.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونی های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کشور با بیان اینکه تعاون مسیر دستیابی به توسعه پایدار و معنیدار کردن مشارکت عمومی در فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی است،گفت: در حال حاضر انواع مختلفی از تعاونیها تأسیس گردیده است. اما علیرغم تلاشها و حمایتهای صورت گرفته بخصوص تأکید مقام معظم رهبری بر توسعه تعاون به عنوان یکی از اساسیترین، منطقیترین و بنیادیترین کارهایی که میتواند برای استقرار عدالت انجام گیرد و همچنین معرفی تعاون به عنوان چشمه جوشان اشتغال، بخش تعاون به جایگاه مورد نظر دست نیافته است.
رستمی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر رشد و توسعه بخش تعاون و افزایش سهم آن در اقتصاد و بهرهگیری از ساختار حقوقی شرکتهای تعاونی، تغییر اساسی در شکل مالکیت سنتی تعاونیها ازجمله تغییر تنوع در شیوههای افزایش سرمایه، توزیع سهام و همچنین افزایش انگیزههای سرمایهگذاری در این بخش را ازجمله راهکارهای این امر عنوان کرد و افزود: جهت برونرفت از وضعیت سنتی راهاندازی بازار مجازی در دستور کار قرار گرفت و در همین راستا پورتال بازاریابی محصولات تعاونیها در حال طراحی هست.
وی نبود تعریف درست از تعاون و عدم توجه به کارگاههای کوچک را ازجمله مشکلات تعاونیها مطرح کرد و گفت: اقتصاد تعاونی دارای اصول مبنایی و چارچوب نظری منحصربهفرد است که نگاه اخلاقی و انسانمحور به فعالیتهای اقتصادی، نقطه کانونی و فلسفه وجودی این رویکرد اقتصادی بشمار میرود.
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونی های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کشور با بیان اینکه تعاونیها منادی ترویج ارزشهای اجتماعی توجه به جامعه، مسئولیتپذیری مشترک و رعایت انصاف و مساوات در حوزه مبادلات اقتصادی هستند افزود: هدف سیاست توسعه قبل از هر چیزی معطوف به افزایش تولید داخلی و ملی است.
رستمی گفت: تعاونیها به عنوان کانونهای فعالیت گروهی با توانایی خود در ترکیب سرمایههای اقتصادی، انسانی و اجتماعی کمک میکنند تا دسترسی اعضای تعاونیها به منابعی چون سرمایه، اشتغال، مهارت، اطلاعات، آموزش، درآمد و انواع حمایتهای ناشی از عضویت در شبکههای اجتماعی تسهیل گردد.
وی اظهار داشت: شرکتهای تعاونی از طریق آموزش اعضا و ایجاد زمینههای سالم اقتصادی در جهت کاهش میزان مصرف افراد و در نتیجه افزایش پسانداز دخالت نموده و این سرمایهها را در جهت سرمایهگذاری در تولید هدایت میکنند.
ناهماهنگی صنعت و نیازهای اشتغال منجر به بیکاری شده است
مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و تحقیقات تعاونی های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی کشور در ادامه با اشاره به نرخ بالای بیکاری در کشور، دلیل این امر را عدم هماهنگی بخش صنعت با نیازهای اشتغالی جامعه عنوان کرد و افزود: علاوه بر افزایش جمعیت عدم هماهنگی بین آموزش و صنعت نیز باعث افزایش بیکاری در جامعه است علاوه بر جمعیت بیکار غیرماهر، مشکل افراد تحصیلکرده و بیکار نیز مطرح است که به دلیل فقدان سیستم برنامهریزی نیروی انسانی نتوانستهاند شغلی برای خود بیابند.
رستمی با انتقاد از نبود فرهنگ سرمایهگذاری یکی از مهمترین موانع توسعه اقتصادی در کشور را کمبود سرمایه عنوان کرد و افزود: همین سرمایه کم نیز به دلیل نبود فرهنگ سرمایهگذاری، صرف فعالیتهای غیراقتصادی میشود.
وی گفت: دستیابی به این اهداف در سالی که به نام اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامیده شده است و با توجه به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و بهمنظور توسعه کارآفرینی و به حداکثر رساندن مشارکت آحاد جامعه در فعالیتهای اقتصادی با ایجاد نوآوری در مالکیت تعاونیها، زمینههای لازم برای واگذاری بنگاههای دولتی به شرکتهای تعاونی را فراهم میآورد.
انتهای پیام/3268/ج