تاریخ : 19:37 - 1395/09/28
کد خبر : 59365
سرویس خبری : سیاسی
 

دولت به مردم گزارش دهد چه کسانی در تحریم‌ها به‌دنبال کاسبی بودند/ مبارزه با فساد اصولگرا و اصلاح‌طلب نمی‌شناسد

مشکلات کنونی برجام بخاطر رعایت نشدن پیش‌شرط‌ها توسط دولت است

دولت به مردم گزارش دهد چه کسانی در تحریم‌ها به‌دنبال کاسبی بودند/ مبارزه با فساد اصولگرا و اصلاح‌طلب نمی‌شناسد

نماینده سابق مجلس گفت: سند برجام در کشور در هیچ‌جا تصویب نشد و تنها مجلس، شورای عالی امنیت و مقام معظم رهبری پیش‌شرط‌هایی را مطرح کردند که متأسفانه این پیش‌شرط‌ها توسط دولت رعایت نشد.

به گزارش کارگرآنلاین،‌ علیرضا زاکانی نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی عصر امروز در همایش (از فتنه تا برجام) که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی در این دانشگاه برگزار شد، گفت: ما در کشور دچار یک فساد و شرایط نابسامان هستیم. در سال 88 که به تعبیری دچار فتنه اکبر شدیم. اتفاقی افتاد که ابعاد جهانی داشت و یک عده در کشور سکان‌داری آن را برعهده گرفتند و به دلایل مختلف دانسته یا ندانسته بازی خوردند. شرایطی ایجاد شد که کشور 8 ماه در آتش فتنه سوخت و عواقب آن همچنان ادامه دارد.

وی افزود: برای فتنه سه دسته آسیب را می‌توان تعریف کرد، اولین آسیب ناظر به کسانی است که این فتنه را بازیگری کردند، اینهایی که زمانی مسئول کشور بودند خسارت‌هایی را خوردند، خسارت‌هایی مانند قانون‌شکنی، دروغگویی، تهمت به نظام، لجاجت بر حرف غلط، خسارت‌هایی بود که به اینها وارد شد. همچنین با کارهایی که کردند باعث شدند که از دایره خدمت به مردم دور بمانند و به بازیگرانی برای کارگردانان خارجی تبدیل شدند.

نماینده سابق مردم در مجلس ادامه داد: وقتی با کسانی که فتنه 88 را ایجاد کردند صحبت می‌کردیم متوجه می‌شدیم که حرف حسابی ندارند و پیام‌شان این بود که انتخابات را قبول ندارند و خواهان ابطال آن بودند.

زاکانی تأکید کرد: فتنه به جامعه خساراتی را وارد کرد. مردم را در مقابل هم قرار داد و در جامعه شکاف ایجاد کرد و همچنین بخشی از جامعه را نسبت به نظام بدبین کرد. 40 میلیون رأی در انتخابات به صندوق‌ها ریخته شد، ولی این ظرفیت بزرگ خلق‌شده برای عبور کشور از مشکلات بی‌خاصیت شد.

وی افزود: در داخل کشور با قانون‌شکنی‌ای که اتفاق افتاد، آثار سوءاش تا پایین‌ترین سطح جامعه کشیده شد و باعث شد تا خسارت جانی، آبرویی، حیثیتی و مالی بخوریم.

نماینده سابق مجلس اظهار داشت: فتنه در سطح بین‌المللی هم ضررهایی برای ما داشت. اولین ضرر این بود که هیمنه جمهوری اسلامی در سطح جهانی شکست. دوم اینکه مردم‌سالاری دینی خدشه‌دار شد و متهم به تقلب شدیم. سوم آنکه آبروی کشور را بردند، چهارم اینکه دشمن امیدوار شد در اینکه می‌تواند از روزنه‌های ایجادشده به کشور آسیب بزند و در نهایت یک عده در کشور به دشمنان چراغ سبز نشان دادند و کف ماجرای فتنه، تحریم‌های همه‌جانبه علیه ما بود.

زاکانی تصریح کرد: سقف خواسته‌ کسانی که ما را تحریم کردند، این بود که مردم بر اثر مشکلات اقتصادی شورش کنند و کف خواسته‌های آنان نیز این بود که مردم بدانند زمانی از تحریم‌ها می‌توانند بیرون بیایند که به برخی از افراد تمایل نشان دهند.

وی افزود: برخی از مسئولان ما بر این باورند که مشکلات کشور باید توسط خارج از کشور حل شود و احساس می‌کنند تنها راه رفع مشکلات رابطه با امریکا است و این باور غلط را القا می‌کنند که ما نمی‌توانیم در مقابل دشمن بایستیم و متأسفانه مکرراً حرف‌هایی را می‌زنند که درست نیست مانند اینکه سایه جنگ روی کشور است، در صورتی که مسئولان دولتی و غیردولتی در کمیسیون برجام همه بر این اعتقاد بودند، اگر آمریکا می‌توانست به کشور ما حمله کند، لحظه‌ای درنگ نمی‌کرد.

نماینده سابق مجلس اضافه کرد: هیچ امکانی برای حمله دشمن به ما وجود نداشت، چون با مدلی که جمهوری اسلامی برای دفاع از خودش دارد، سلطه‌گر اجازه پیدا نمی‌کند که به ما حمله کند. شارون خیلی صریح اعلام کرد؛ «من علاقه دارم به ایران حمله کنم، ولی نمی‌توانم، برای اینکه 70 هزار موشک حزب‌الله به سمت ما نشانه رفته است». البته حالا این تعداد به صد و اندی تا 200 هزار موشک افزایش یافته است.

زاکانی در ادامه با اشاره به نامه رئیس‌جمهور به وزیر امور خارجه در خصوص برجام و بدعهدی‌های آمریکا گفت: این نامه شبیه یک تیر مشقی به طرف دشمن بود و گلوله آن به شقیقه خودمان برخورد کرد.

وی ادامه داد:‌ می‌گفتند آمریکایی‌ها وعده داده‌اند و امکان ندارد زیر وعده خود بزنند، در صورتی که آمریکایی‌ها هیچ‌وقت به وعده‌هایی که دادند عمل نکردند.

نماینده سابق مجلس عجله کردن را دلیلی برای مشکلات پیش‌آمده در برجام دانست و گفت: مقام معظم رهبری یک‌زمانی گفتند که عجله کنید برای اینکه تعهدات طرف مقابل مشخص شود، ولی زمانی که سند برجام بیرون آمد، ایشان خواستند بررسی‌های دقیق صورت گیرد و به‌دقت برجام کارشناسی شود.

زاکانی ادامه داد: متأسفانه اتفاقی رخ داد که در آن برخی به‌دنبال منافع‌شان بودند. یک عده در زمان تحریم‌ها در این کشور کاسبی کردند که باید معلوم شود اینها چه کسانی بودند و اتفاقاً این مسئله خیلی خوب است، اما از آن‌طرف وقت آن است که دولت به مردم گزارش دهد چه کسانی در تحریم‌ها و بعد از تحریم‌ها به‌دنبال کاسبی بودند. اسنادی که ما داریم این مسائل را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: شبکه گسترده‌ای در کشور بعد از تحریم‌ها شرایطی را دنبال کرد تا به‌واسطه آن سرمایه‌های چند هزار میلیاردی به‌دست آورد و به‌دنبال سوءاستفاده بود. متأسفانه این شبکه و این مشکل در کشور وجود دارد و ما نیازمند یک اراده جمعی برای مبارزه با فساد هستیم.

نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: فرق نظام ما با نظام ستم‌شاهی در این است که نظام ستم‌شاهی در بستر ناپاکی شکل گرفته بود و سران نظام به‌دنبال غارت‌گری و چپاول بودند، اما در نظام اسلامی این فساد لکه ننگی است که به دامنه انقلاب نشسته است و این لکه ننگ و سیاهی، لباس زیبای نظام اسلامی را لکه‌دار کرده است.

زاکانی تصریح کرد:‌ امروز اگر کسی بخواهد با فساد مبارزه کند، باید با یک شبکه و سیستم در کشور مبارزه کند و حاکمیت را از این آلودگی نجات دهد. اینجاست که مقام معظم رهبری از من و شما کمک می‌خواهند و حتی به سران سه‌قوه نامه می‌نویسند و می‌فرمایند؛ «با فساد مبارزه کنید و اگر با فساد مبارزه شود، نعره‌ها به آسمان برخواهد خواست»، ولی آیا در این سال‌ها شما نعره‌ای شنیدید؟

وی یادآور شد: ما نیازمند یک جبهه مردمی برای دفاع از حقوق ملت هستیم که با یک نگاه جامع و دقیق که یک بعد آن سلبی و یک بعد آن ایجابی است، فعالیت داشته باشد.

نماینده سابق مجلس در ادامه در پاسخ یکی از دانشجویان افزود: در رابطه با برجام دست ما هم باز است، اما این مسئله نباید ما را متهم به شکستن برجام کند. ما باید این موضوع را به عنوان یک سند درستکاری خودمان و یک سندی برای نشان دادن چهره کریه آمریکا به‌کار گیریم. ما نیاز به یک دیپلماسی فوق‌العاده بالا و دیپلماسی موثر مسئولان با نظام بین‌الملل داریم.

زاکانی ادامه داد: راهی که رئیس‌جمهور در این رابطه رفته است، راه درستی نیست. از درون برجام هیچ ظرفیت حقوقی برای استفاده ایران و موانعی که طرف مقابل برایش می‌تراشد وجود ندارد، حتی خود آمریکایی‌ها اعلام کردند که نامه رئیس‌جمهور ایران ناقض برجام نیست.

وی در پاسخ به سوال دیگری ادامه داد: سند برجام در کشور در هیچ‌جا تصویب نشد و تنها مجلس، شورای عالی امنیت و مقام معظم رهبری پیش‌شرط‌هایی را مطرح کردند که متأسفانه این پیش‌شرط‌ها توسط دولت رعایت نشد.

نماینده سابق مجلس در رابطه با سوال دیگری اظهار داشت: این عیب در کشور ما وجود دارد که یک حرکت جمعی در مبارزه با فساد صورت نمی‌گیرد و مواردی دست به دست هم می‌دهند تا این شرایط ایجاد شود. ما ده‌ها برابر با آن چیزی که به زبان می‌آوریم برای مبارزه با فساد تلاش کردیم. در مجلس هم گفتیم مبارزه برای فساد باید از داخل مجلس آغاز شود.

زاکانی اضافه کرد: مبارزه با فساد اصولگرا و اصلاح‌طلب نمی‌شناسد، باید با اصل فساد مبارزه کرد. هر جناح هم ابتدا باید ابتدا از خودش شروع کند.

وی افزود: ما در مجلس هفتم برای اولین بار از قوه قضائیه تفحص کردیم، رهبر معظم انقلاب هم به دستگاه‌ قضایی دستور دادند تا راه را برای این کار باز کند، حال با همه سختی‌ها گزارش آماده شده، ولی دوستان عزیز جناح اصلاح‌طلب قهر کرده و از مجلس خارج شدند.

نماینده سابق مجلس با اشاره به نقدینگی بالای کشور گفت: آیا کشور ما با این نقدینگی که دارد نیازمند سرمایه‌گذاری خارجی است؟

زاکانی در ادامه در رابطه با شکست جناح اصولگرا در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 تأکید کرد: جناح مقابل با هنرمندی توانست مدیریت کند و اشکال دیگر اینکه غرور ما را گرفت و ما با دست خودمان فرش قرمز را زیر پای رقیب انداختیم، ولی در انتخابات مجلس وحدت کردیم و نتوانستند ما را مدیریت کنند.

وی در رابطه با سوال دیگری اضافه کرد: طرح برجام‌خوانی در مدارس و دانشگاه‌ها امر دقیقی است و نسل جدید باید با ابعاد مختلف اتفاقاتی که در جامعه رخ می‌دهد آشنا شود و متأسفانه یکی از اشکالات ما این است که به تاریخ بعد از انقلاب در دانشگاه‌ها و مدارس دقت نمی‌کنیم./فارس