تاریخ : 10:29 - 1395/10/29
کد خبر : 60524
سرویس خبری : سیاسی
 

34 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی گم شد!

از 80 هزار میلیارد تومان فقط تکلیف 46 هزار میلیارد تومان مشخص است

34 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی گم شد!

نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد: درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی به خزانه دولت واریز نشده است/ از 80 هزار میلیارد تومان درآمد حاصله، 41 هزار میلیارد تومان به صورت یارانه نقدی و 5 هزار میلیارد هم به وزارت بهداشت پرداخت شده است؛ مابقی پول ها معلوم نیست کجا هزینه شده است.

به گزارش کارگرآنلاین؛ حجت الاسلام و المسلمین سید ناصر موسوی لارگانی، نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با آرمان کرمان در رابطه با فسادهای اقتصادی و در آمد حاصل از هدف مندی یارانه ها  ابراز کرد: در زمان هدفمندی یارانه ها بحث این بود که 70 درصد انرژی مصرفی را 30 درصد جامعه مصرف می کنند و 70 درصد جامعه 30 درصد انرژی را مصرف می کنند و می خواهیم از آن 30 درصد که پرمصرف هستند پول را بگیریم و به آن 70 درصد کم مصرف بدهیم و گفتند آن هایی که پول دارند وقتی قیمت ها آزاد شود  هزینه اضافی را پرداخت می کنند که می توانیم برای جبران هزینه های افراد کم درآمد ما یارانه نقدی پرداخت کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین موسوی لارگانی در ادامه تشریح کرد: قانون مصوب شد و مقرر کرد که 50 درصد افزایش قیمت حامل های انرژی به صورت یارانه نقدی به کسانی که کم درآمد هستند یا متوسط به پایین جامعه پرداخت شود و 50 درصد دیگر 30 درصدش به تولید داده شود و 20 درصد دیگر در اختیار دولت برای جبران خسارت ها و هزینه های احتمالی که به دولت وارد می شود  و بقیه صرف زیر ساخت ها شود برای اینکه مردم بتوانند از امکاناتی مثل مترو، اتوبوس و تاکسی برخوردار باشند و از وسایل نقلیه شخصی استفاده نکنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: دولت قبلی کل درآمد خود را به مردم داد به همه کسانی که در ایران زندگی می کردند و حتی کسانی که خارج بودند و ایرانی بودند یارانه پرداخت کرد که این امر باعث شد در پرداخت یارانه ها دولت مبلغی را کم بیاورد که آن موقع بنزین دو قیمت یکی 100 تومان قیمت سهمیه بندی و دیگری  400 تومان قیمت آزاد بود ولی دولت مدعی شد که 18 هزار میلیارد برای پرداخت یارانه ها کم آورده است و این 18 هزار میلیارد را از بانک مرکزی و از فروش نفت برداشت کرده بود تا بتواند هزینه ها را جبران کند که در همان دولت قیمت ها افزایش یافت اما همان یارانه با مقدار قبل پرداخت می شد.

عدم واریز درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی به خزانه دولت
حجت الاسلام و المسلمین موسوی لارگانی با اشاره به این که در دولت فعلی بنزین تک نرخی شد، تصریح کرد: امسال گاز مصرفی 41 در صد افزایش پیدا کرده و با برآوردهای صورت گرفته مشخص شد در سال 95،  80 هزار میلیارد تومان درآمد دولت از افزایش قیمت حامل های انرژی است که از این 80 هزار میلیارد تومان 41 هزار میلیارد مربوط به پرداخت یارانه های نقدی است و 5هزار میلیارد هم به وزارت بهداشت درمان پرداخت شده است اما مابقی آن مشخص نیست یعنی به خزانه واریز نشده است.

وی بابیان اینکه دولت با برنامه ریزی برای اصلاح بودجه ها در بحث یارانه ها درآمد اضافه تری به دست آورد و هزینه آن را از مجلس گرفت ولی به خزانه واریز نشده است، ادامه داد:  مشخص  نیست که این مبلغ کجا هزینه شده است و طبق گزارشی که هم رئیس کمیسیون تلفیق برنامه داده است  و بررسی هایی هم در این زمینه شده است باتوجه به افزایش قیمت های آب، برق، گاز، نفت گاز و نفت سفید همه این ها در این مدت افزایش قیمت چشمگیری داشته است بنابراین این موضوع یک مقدار جای سوال دارد که این اضافه درآمد کجا هزینه شده است اما نکته تعجب آور دیگر این است که این درآمد حاصل از افزایش حامل های انرژی از جیب مردم در می آید یعنی به طور مثال برای فقیر قیمت گاز مصرفی ارزان تر و برای غنی گران تر نیست.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه یادآور شد:  چه کسی  که در روستا و چه کسی که در شهر است، همه مردم هزینه آب، برق و... را به یک میزان می پردازند و همه  به طور یکسان یارانه نقدی 45 هزار تومان دریافت می کنند، حال نکته ای که تعجب آور است این است که علی رغم اینکه این هزینه ها از جیب مردم در میاد وزیر اقتصاد و دارایی عنوان می کند که شب پرداخت یارانه ها برای ما مصیبت عظمی است مثل اینکه بودجه های عمرانی و جاری را جمع کرده اند و کار ها را تعطیل کردند و دارند به حساب مردم یارانه نقدی پرداخت می کنند.

تخریب دولت قبل و پیگیری توافق هسته ای مهمترین اولویت های دولت یازدهم است
حجت الاسلام و المسلمین موسوی لارگانی بیان کرد: در زمان دولت قبلی مدعی بودند که  18 هزار میلیارد کم دارند و در دولت فعلی هم  وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی عنوان کرده است که  نزدیک به 5 میلیون نفر تا به الان یارانه آن ها  قطع شده است که بعضی از آن ها جزو ضعیفترین افزاد هم هستند که یارانه آن ها قطع شده است بنابراین دقت نظر هم در این قضیه نیست.

وی ادامه داد: در سال 93 دولت می گفت که 22 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه کم داریم در حالی که یارانه افراد خارج از کشور و 5 میلیون نفر دیگر قطع شده است و افزایش قیمت هاچشمگیر بوده اما باز ادعا است که 22 هزار میلیارد تومان کمبود برای پرداخت یارانه نقدی وجود دارد که  جای تعجب است.

نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه ما بینای دیگران و نابینای خودمانیم، اظهار داشت: با گذشت سه سال و نیم از عمر دولت فعلی، علیرغم اینکه مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر اقتصاد مقاومتی و مباحث اقتصادی داشتند، اما دولت بر انجام دو کار بسیار پیگیر بود؛ یکی تخریب دولت قبلی و سیاه نشان دادن تمام برنامه های آن و دیگری انرژی هسته ای و توافقی که بین ایران و 1+5 انجام شد.

وی در ادامه بیان کرد: یکی از مسائلی که روی آن مانور داده شد بحث فساد مالی، 3 هزار میلیارد اختلاس بانکی و موضوع بابک زنجانی بود؛ با گزارشی که آیت الله آملی لاریجانی ارائه کرد، یکی از اعترافات زنجانی، کمک به ستاد انتخاباتی ریاست جمهوری بود؛ برای مردم هم سوال برانگیز بود که بابک زنجانی پول نفت را کجا برد و چرا باید پول فروش نفت در اختیار این فرد قرار گیرد.

انتشار عکس های دریافت لوح تقدیر بابک زنجانی از روحانی در شبکه های اجتماعی برای مردم سوال برانگیز است
حجت الاسلام و المسلمین موسوی لارگانی افزود: مگر چه کار خاصی انجام داده بود که در شبکه های اجتماعی دیده شد که روحانی به او لوح تقدیر می دهد یا چرا در کنار مرحوم هاشمی رفسنجانی است؟ مگر از نظر سیاسی، شخصیتی و حقوقی چه جایگاهی دارد که باید کنار این افراد باشد یا لوح تقدیر دریافت کند؟ این ها سوال هایی است که برای مردم بحث برانگیز شده بود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اذعان داشت: در دولت یازدهم بحث 8 هزار میلیارد اختلاس در صندوق ذخیره فرهنگیان مطرح شد که گروه تحقیق وتفحص کننده مجلس در گزارش اولیه اشاره کردند صحبت از 12 هزار میلیارد بوده است؛ نکته اینجاست که چطور از کنار این رقم بزرگ، چنین ساده می گذرند که انگار آب از آب تکان نخورده اما روی مسائلی که در دولت قبلی مطرح بوده است چنین مانور می دهند؟

حجت الاسلام و المسلمین موسوی لارگانی با بیان اینکه  مفساد اقتصادی در هر دولتی و هر وزارت خانه ای که  انجام شود هیچ فرقی ندارد، خاطر نشان کرد:  فساد، فساد است باید با آن مخالفت و مبارزه شود اما  وقتی قرار بود همایشی را درباره مفاسد اقتصادی برگزار کنند مقام معظم رهبری فرمودند این همایش هاچه نتیجه ای دارد؟ یعنی ده ها همایش دیگر هم برگزار شود وقتی که گزارش داده می شود افراد می گویند چند جلسه برگزار کردیم که این ها دردی را دوا نمی کند برای اینکه فساد در کشور ما برطرف شود باید عملیاتی باشد، معاون اول رئیس جمهور که مسئول مبارزه با فساد اقتصادی است باید فسادهای گذشته و کنونی را گزارش دهد  که چه کاری کرده  اند و چه برنامه ای را داشتند بنابراین نباید فقط تخلفات دیگران را پیگیری کنیم بلکه تخلفاتی هم که در زمان ما رخ داده است هم باید مورد توجه قرار گیرند ./راه دانا