تاریخ : 10:51 - 1395/11/25
کد خبر : 61388
سرویس خبری :
 

 فرمول حذف یارانه پردرآمدها چیست؟

فرمول حذف یارانه پردرآمدها چیست؟

با وجود آنکه تقریبا یک ماه به پایان سال زمان باقی است اما هنوز حذف و عدم حذف یارانه بگیران پردرآمد که به یکی از معضلات اقتصادی تبدیل شده، تعیین و تکلیف نشده است.

به گزارش کارگرآنلاین، دولت یازدهم برای جبران کسری بودجه خود تصمیماتی مبنی بر حذف 24 میلیون نفر اتخاذ کرد که تا کنون خبری از معیار حذف افراد پردرآمد نیست و تنها وزارت کار اقدام به قطع یارانه گروه پزشکان، مالکان خودروهای لوکس، صاحبان صرافی، اعضا هئیات مدیره بانک ها ، شرکت های خصوصی و همچنین ایرانی ها مقیم خارج از کشور نموده است.

از سال گذشته تاکنون یارانه یک میلیون و 200 هزار خانوار معادل حدود 4 میلیون نفر قطع شده و از این تعداد 400 هزار خانوار نسبت به حذف یارانه خود در سامانه اعتراض شان را ثبت کرده‌اند.

این در حالی‌ است که برای بسیاری از افرادی که در ماه‌های گذشته از لیست دریافت یارانه حذف شده‌اند از پیامک سازمان هدفمندی یارانه‌ها خبری نبوده و این افراد بدون اطلاع از لیست حذف شده‌اند و بسیاری از این افراد نیز جز اقشار پردرآمد جامعه نیستند و اعتراض آن‌ها نیز پس از حفظ شدن از لیست یارانه‌ها نیز راه به‌جایی نبرده است.

با این وجود سازمان هدفمندی یارانه اعلام کرده تمامی افرادی که بعد از شهریورماه از لیست دریافت حذف شده‌اند پیامک دریافت کرده‌اند و افرادی که نسبت به حذف شدن از لیست دریافت یارانه اعتراض دارند مربوط به ماه‌های قبل از شهریور بوده و پس از آن برای تمامی حذف شدگان پیامک ارسال شده است.

البته حذف یارانه ثروتمندان با سرو صداهای زیادی همراه است چرا که معترضان معتقدند که این پول حق همه مردم است و باید همانند مردم عادی تا زمان توزیع یارانه نقدی مشمول این طرح شوند.
 
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به معیار حذف یارانه پردرآمدها اظهار داشت: براساس  قانون یارانه باید به افرادی تعلق بگیرد که با میزان درآمد آنها سنخیت داشته باشد، از این رو معیارها و روش های اجرایی حذف یارانه پردرآمد ها در قانون مشخص و دولت مکلف به اجرای آن است.

وی با اشاره به معیار حذف یارانه 24 میلیون نفر از اقشار پردرآمد گفت: بخش عمده حذف یارانه بگیران مربوط به  دهک های بالای جامعه می شود که شامل گروه های تجار،صاحبان مشاغل آزاد با درآمد سالیانه بیش از 35 میلیون تومان،نمایندگان مجلس، اعضای هئیت علمی دانشگاه و پزشکان می شود.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه حذف یارانه پردرآمدها 30 درصد منابع را به دولت باز می گرداند، ادامه داد: با توجه به پرداخت سالانه 42 هزار میلیارد تومان یارانه به اقشار جامعه باید گفت که با حذف دهک های پردرآمد 12 هزار میلیارد تومان منابع در اختیار دولت قرار می گیرد که این رقم را می تواند به طرح های عمرانی، تولید و حوزه اشتغال جوانان اختصاص دهد.

***مالیات راهکار مناسب شناسایی افراد پردرآمد
مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به عادلانه ترین روش حذف یارانه اقشار پردرآمد گفت: با وجود آنکه تمامی اقشار جامعه اعم از کارمند، تاجر،پزشک و... مالیات بر درآمد پرداخت می نمایند از این رو مالیات یکی از عادلانه ترین روش های حذف دهک های پردرآمد است.

وی افزود: یارانه مدیران،پزشکان، تجار و اعضای هئیت علمی دانشگاه ها باید قطع شود و به امور عمرانی و دهک های پایین جامعه اختصاص یابد.

بائوج لاهوتی با اشاره به اینکه حذف یارانه اقشار پردرآمد نیازی به شفاف سازی ندارد، بیان کرد: پرداخت یارانه یکسان به ازای هر نفر 45 هزار و 500 تومان به افراد تحت کمیته امداد، بهزیستی و طبقات مرفه جامعه یک نوع بی عدالتی است که هر چه سریع تر باید دولت به حذف یارانه اقشارپردرآمد اقدام نماید.

***سرکشی در حساب بانکی روش مناسبی نیست
بهرام پارسا عضو کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اقشار پردرآمد جامعه برای برقراری عدالت اجتماعی، خود باید نسبت به حذف یارانه اقدام نمایند و در غیر این صورت دولت باید به دنبال راهکارهای مناسب و عادلانه حذف یارانه دهک های بالای جامعه باشد.

وی با اشاره به اینکه دولت از طرق مختلف می تواند نسبت به حذف یارانه افراد پردرآمد اقدام نماید، افزود: با وجود آنکه دولت از طریق شاخص های سطح درآمد، شغل و دارایی می توانند اقشار پردرآمد را شناسایی نماید اما باید به دنبال راهکاری مناسب باشد بی آنکه به زندگی افراد سرکشی نماید.

پارسا با اشاره به اینکه تشخیص افراد پردرآمد از طریق حساب بانکی روشی غیر عادلانه است، بیان کرد: طبق بانکداری جهانی سرکشی در حساب افراد کار درستی نیست از این رو راهکار دیگری برای این امر باید اندیشیده شود به طوریکه یارانه اقشار آسیب پذیر قطع نشود.

به گفته وی در صورت حذف یارانه در بلند مدت باید جایگزین دیگری برای اقشار آسیب پذیر به کار گرفته شود.

عضو کمیسیون اصل 90 با اشاره به مصوبه مجلس در برنامه ششم توسعه در خصوص هدفمندی یارانه ها بیان کرد:مجلس در برنامه ششم توسعه دولت را مکلف کرده که یارانه افراد نیازمند را به سمت و سوی سازمان بهزیستی  و کمیته امداد هدایت کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران