رضا برجی مستندساز با اشاره به نقش مستند در انتقال مفاهیم ارزشمند، گفت: مستند اثرگذاری بالایی دارد و حتی فیلمهایی که با محوریت و فضای مستند ساخته میشوند نیز بیش از دیگر آثار سینمایی میتوانند اثرگذار باشند.
وی افزود: هنر میتواند مفاهیم را در اوج نگه دارد؛ متأسفانه سینمای قصهگوی جنگ تحمیلی مورد غفلت قرار گرفت و بهنوعی میتوان ادعا کرد سینمای ایران نتوانست آنچه را در جنگ اتفاق افتاد بهخوبی منتقل کند. بعد از جنگ با بیمهری و بیانصافی برخی، تلاش شد سینمای جنگ نیز همزمان با پایان جنگ، پایان یابد در حالی که اثرگذاری فیلم، غیرمستقیم است و میتواند بهخوبی مخاطب خود را در ضمیر ناخودآگاهش با مفاهیم و ارزشهای مدنظر همراه کند.
این مستندساز شاخص حوزه مقاومت تأکید کرد: انبار مهمات فرهنگی کشور بلااستفاده افتاده است و نهادهایی مانند تلویزیون آنچنان که باید و شاید به مفاهیم ارزشمند دوران دفاع مقدس نمیپردازند. اگر این روند ادامه یابد دیری نخواهد شد که هنر سینما به بیهویتی ملی و در نهایت ابتذال کشیده میشود.
گرجی در پایان یادآور شد: در حمله به بغداد و تنها در یک هتل، بیش از 60 خبرنگار فرانسوی حضور داشتند تا جنگ را آنگونه که میخواهند و از آن زاویه که میخواهند به تصویر بکشند. در چنین شرایطی اگر غفلت کنیم، ارزشها و آرمانهایمان به راحتی از بین خواهند رفت.