به گزارش کارگرآنلاین، هادی ساداتی ، عضو هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری سراسر کشور در گفت وگو با تسنیم،درباره آخرین نتایج یکصد و ششمین اجلاس سازمان جهانی کار ILO در خرداد 96 گفت: این اجلاس با حضور کلیه اعضا از یکصد و هفتاد و سه کشور در سالن مرکزی اجلاس واقع در ساختمان UNسازمان ملل متحد در ژنو سوئیس آغاز به کار کرد.
وی ادامه داد: پس از اجلاس افتتاحیه کمیته های چهارگانه به طور رسمی جلسات خود را شروع کرد و طبق برنامه ریزی گروه اعزامی کارگری ایران اینجانب به عنوان مسئول در کمیته migrotion(کار مهاجران) انتخاب و فعالیت خود را آغاز کردم.
ساداتی اظهار داشت: در هفته اول با برگزاری روزانه حداقل سه جلسه تناوبی به نمایندگان سه جانبه از کشورها اجازه دادند که نقطه نظرات خود را بیان نمایند. بعضی از کشورها به دلیل جنگ داخلی و مسائل اقتصادی ومعیشتی مردم با مهاجرت های داخلی روبرو هستند که این مهاجر تنها نظم و ترتیب شهرهای بزرگشان را مختل می کند و باید امکانات رفاهی و قابل توجهی را برای مهاجرین مد نظر قرار دهند.
عضو هیات مدیره کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری سراسر کشور افزود: بعضی از کشورها ذاتاً به دلیل نقصان جمعیتی خود مهاجرپذیر هستند و با تلفیقی از قوانین بین المللی و قوانین داخلی برای جذب مهارج اعم از نیروهای کاری و متخصص تلاش می کنند و برای جلب مهاجرین واجد شرایط هم تبلیغات گسترده و هم شرایط رقابتی با سایر کشورها را سرلوحه کار خود قرارداده و در این زمینه گزارشات خود را به سازمان جهانی کار ارائه می نمایند.
وی بیان کرد: در این بین کشورهایی هستند که جنگ فقر و مشکلات اقتصادی از ناحیه همسایگان بر آنها تحمیل می شود. و این گروه از کشورها مهاجر پذیر نیستند، بالعکس نیازمند یا پناه جو پذیر هستند. یعنی به دلیل جنگ مردم سایر کشورها برای نجات خود و خانوادهایشان به مناطق امن آن کشورها پناهنده می شوند. اکثر این پناهندگان بدون داشتن امکانات زیستی – هستی و درمانی از مناطق خود فرار کرده و به سایرین برای د ریافت کمک های بشر دوستانه پناهنده می شوند.
ساداتی اظهار داشت: دولت ها هم در این امور وارد شده و برابر با کنوانسیون های بین المللی باید به آنها کمک نمایند که البته اکثر کشورها از جمله کشورهای پیشرفته اروپایی و غربی سعی می کنند در نقاط صفر مرزی خود اردوگاه های قابل کنترل و مهار شده ای را به وجود آورند واجازه ورود پناهندگان جنگی را به داخل سرزمین های خود نمی دهند.
وی ادامه داد:شرایط زندگی، کمبود امکانات فقر گرسنگی و بیماری موجب می شود که پناهندگان جنگی پس از اقامت کوتاه مدت یا اتمام مناقشات و جنگ بلافاصله به مناطق خود بر گردند. در این کمیته مباحث کشورهای متعدد بررسی شده و بر اساس آن بیانیه مقدماتی تدوین شد در هفته دوم کمیته های تخصصی معروف به draeting graut یا گروه تهیه پیش نویس تکمیل شد که مطالب کمیته را مورد نقد و بررسی قرار دادند و همراه با جمع بندی جلسات عمومی و تخصصی چندین ساعته و متوالی متصل به جسات تخصصی هم تکمیل شدند و اصلاح مطالب به صورت صفحه ای یا خطی یا حتی یک جمله یا واژه انجام پذیرفت. در نهایت بیانیه پایانی چند صفحه ای جهت ارائه به هئیت رئیسه برای تدوین راهکار آتی دستورات سازمان ملل متحد و عملیاتی نمودن این دستورات ارائه شد.
این فعال کارگری با بیان اینکه ایران از جمله کشورهایی است که مهاجر پذیر نیست ادامه داد: ایران مهاجر پذیر نیست، اما در عوض جزو معدود کشورهایی است که به دلیل مناقشات جنگی در کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان پناهنده پذیراست. در حال حاضر بیش از 2میلیون پناهنده جنگی در ایران به صورت اردوگاهی و یا فعالیت آزاد زندگی می کنند.
ساداتی ادامه داد:روال پذیرش و حضور پناهندگان در کشوهای دنیا اینگونه است که پناهندگان پس از اتمام مناقشات یا جنگ در مناطق خودشان باید به کشور خود باز گردند، اما متأسفانه به دلیل عدم وجود امکانات لازم رفاهی و همچنین تداوم درگیری های داخلی در کشورهای همسایه ایران موجب اسکان طولانی مدت پناهندگان در ایران می شود. همین امر بار مالی فراوانی بر دولت وارد می کند بلکه پیامدهای عدیده ای را نیز برای مردم ایران به وجود می آورد.
همچنین با ورود پناهندگان به بازار کار داخلی و ارائه کار ارزان قیمت جهت انجام کارهای بسیار سخت و جایگزینی آنها به جای کارگر ایرانی زمینه بیکاری نیروهای داخلی فراهم شده و پیامد آن فقر و بیکاری و تنگدستی کارگران ایران و خروج ارز از کشور و تزلزل اقتصادی و معیشتی در بازار کار علی الخصوص کارگران ساختمانی می شود. در حال حاضر حضور اتباع بیگانه به کارگران ساختمانی کشور در بعضی از استان ها صدماتی وارد کرده و حتی در مناطقی از شهرها حتی اردوگاه هایی هم برای اتباع بیگانه وجود دارد./تسنیم