به گزارش کارگرآنلاین، رضا راعی در جلسه ای با حضور نمایندگان صندوق بین المللی پول و مدیران سازمان تامین اجتماعی، افزود: بیش از نیمی از جمعیت کشور تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی هستند.
وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی دارای ٣ بخش بیمه ای، درمانی و اقتصادی است، گفت: بخش اقتصادی این سازمان در حوزه های مختلفی فعالیت می کند.
راعی با اشاره به پرداخت ٣٠ درصد حق بیمه از سوی بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: ٧ درصد حق بیمه توسط بیمه شده، ٣ درصد توسط دولت و ٢٠ درصد توسط کارفرما پرداخت می شود.
قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: سازمان تامین اجتماعی از این میزان، ٩ درصد را در بخش درمان و ٢١ درصد مابقی را در بخش مستمری ها و تعهدات کوتاه مدت هزینه می کند.
وی با بیان اینکه صندوق های بازنشستگی در سالهای ابتدایی تاسیس با منابع مازاد مواجه هستند، اظهار داشت: از این رو این صندوق ها رو به سرمایه گذاری می آورند که سازمان تامین اجتماعی نیز همین گونه عمل کرد تا در سالهای بعد بخشی از هزینه ها را از راه منابع سرمایه گذاری تامین کند.
راعی گفت: در شرایط کمبود نقدینگی کشور یک روز هم پرداخت مستمری و ارائه خدمات به مخاطبان این سازمان با تاخیر مواجه نشده است.
قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه بودجه سازمان تامین اجتماعی امسال، ٨٠٠ هزار میلیارد ریال است، اظهار داشت: این رقم یک سوم بودجه کل کشور است.
وی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی برای اولین بار در تاریخ خود دارای برنامه ریزی استراتژیک شد، گفت: برای بخش های بیمه، درمان و سرمایه گذاری در ٥ سال آینده برنامه داریم و بر اساس برنامه حرکت می کنیم.
راعی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی عضو اتحادیه بین المللی تامین اجتماعی(ایسا) است، گفت: تمامی گایدلاین های ایسا در حوزه سرمایه گذاری و بیمه را رعایت می کنیم.
وی تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی قصد بنگاه داری ندارد و آمادگی پذیرش سرمایه گذار داخلی و خارجی برای شرکت های این سازمان را داریم.
قائم مقام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از مذاکره با سه کشور خارجی در یکی از شرکت های پتروشیمی خبر داد و گفت: توسعه گردشگری از استراتژی های سازمان تامین اجتماعی است و در این حوزه نیز آماده مذاکره با سرمایه گذاران هستیم.
تمرکز بر فعالیت های سودآور
معاون اقتصادی و برنامه ریزی سازمان تامین اجتماعی نیز در این جلسه با بیان اینکه این معاونت مسئولیت مدیریت مجموعه امور اقتصادی این سازمان را برعهده دارد، گفت: سازمان تامین اجتماعی دارای ٤ هلدینگ بزرگ اقتصادی است.
مهندس ولی الله افخمی افزود: شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی (شستا)یکی از هلدینگ های سازمان تامین اجتماعی است که بخش بزرگی از شرکت های این سازمان در این مجموعه قرار دارند.
وی با بیان اینکه هلدینگ خانه سازی، مسئولیت ساخت و ساز بیمارستان ها و ساختمان های مورد استفاده سازمان تامین اجتماعی را برعهده دارد، گفت: دیگر هلدینگ این سازمان هگتا نام دارد که مربوط به امور گردشگری است که شرکت هتل های هما و قطار مسافربری رجا در این بخش جای گرفته اند.
مهندس افخمی، هلدینگ درمان را دیگر هلدینگ سازمان تامین اجتماعی عنوان کرد که اخیراً بوجود آمده است و ٥ بیمارستان که به صورت شرکتی فعالیت می کنند جزو این هلدینگ قرار دارند و سایر بیمارستان ها و مراکز درمانی بتدریج به صورت شرکتی اداره خواهند شد و جزو این هلدینگ می شوند.
وی افزود: سازمان تامین اجتماعی شرکت های مستقلی نیز دارد که امور مربوط به این سازمان را انجام می دهند به عنوان نمونه می توان به شرکت های املاک و مستغلات و انتشارات سازمان اشاره کرد.
معاون اقتصادی و برنامه ریزی سازمان تامین اجتماعی گفت: نظارت بر فعالیت شرکت های اقتصادی این سازمان توسط این معاونت انجام می شود.
مهندس افخمی افزود: صددرصد سهام بانک رفاه کارگران متعلق به سازمان تامین اجتماعی است و این بانک کمک کننده خوبی برای مسائل مالی سازمان است.
وی با بیان اینکه بهینه ساختن پرتفوی سازمان تامین اجتماعی از استراتژی های مهم این سازمان است، اظهار داشت: تمرکز بر فعالیت های سودآور از دیگر برنامه های این حوزه است.
فعالیت ٩ هلدینگ شرکت سرمایه گذاری اقتصادی سازمان تامین اجتماعی
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی(شستا) نیز در این جلسه گفت: این شرکت بر سه محور بهره برداری واحدهای موجود، سرمایه گذاری جدید و بازار جدید فعالیت می کند.
مهندس نوروززاده افزود: وظایف مذکور در قالب ٩ هلدینگ نفت، گاز و پتروشیمی، معدن، سیمان، بانک و مالی، انرژی، آی سی تی، داروئی، عمران، حمل و نقل و صنایع عمومی انجام می شود.
وی با بیان اینکه شرکت های متعددی در زیرمجموعه شرکت های سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی حضور دارند، گفت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس بندرعباس یکی از این پروژه ها است که تاکنون برای آن ٤ میلیارد یورو هزینه شده است و در ١٨ ماه آینده فازهای بعدی آن تکمیل می شود.