تاریخ : 09:50 - 1400/01/25
کد خبر : 700651
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

 توزیع واکسن ایرانی کرونا از نیمه اردیبهشت

توزیع واکسن ایرانی کرونا از نیمه اردیبهشت

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام بیان کرد: مرحله دوم تست انسانی رو به پایان است و امیدواریم با ارائه مدارک در اوایل اردیبهشت فاز سوم تست انسانی را شروع کنیم. خط تولید سه میلیون دز در ماه تکمیل شده و تا اول اردیبهشت‌ماه یک میلیون دز واکسن تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد.

۲۴ ساعت پس از اعلام نیاز وزارت بهداشت، ظهر دیروز در جلسه مشترکی با حضور وزیر بهداشت و رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، حواله ۴۰ دستگاه اکسیژن‌ساز ۶۰۰ لیتری و ۲۰۰ دستگاه بای‌پپ بیمارستانی جمعا به ارزش حدودی ۵۰ میلیارد تومان ازسوی محمد مخبر، به سعید نمکی اهدا شد. همچنین رئیس ستاد اجرایی فرمان امام دستور داد تا برای مقابله با موج جدید کرونا و کمک به جامعه سلامت، بزرگ‌ترین بیمارستان فوق تخصصی سیار ساخته‌شده توسط ستاد، در دو بیمارستان مسیح دانشوری و بوعلی مستقرشوند.

محمد مخبر در این جلسه اظهار کرد: مقام معظم رهبری روی بحث‌های سلامت بسیار حساس هستند و بر توجه به تصمیمات وزارت بهداشت به ویژه درایام کرونا تاکید دارند، ستاد اجرایی نیز در این یک‌سال با تمام قدرت درخدمت وزارت بهداشت بوده و هست و امروز هم پیرو مطلبی که آقای نمکی درخواست کردند، حواله ۴۰ دستگاه اکسیژن‌ساز ۶۰۰ لیتری برای بیمارستانهای مناطق محروم و ۲۰۰ دستگاه «بای‌پپ» به وزارت بهداشت اهدا شد که در مجموع ارزش این دستگاه‌ها حدود ۵۰ میلیارد تومان است.

وی ادامه داد: بیمارستان سیار فوق تخصصی و مجهز ستاد هم که چندهفته پیش افتتاح و رونمایی شد با ۱۲۰ تخت ظرف ۲۴ ساعت آینده در کنار بیمارستان مسیح دانشوری و بوعلی مستقر خواهد شد و ارائه خدمات خواهد کرد. سعید نمکی وزیر بهداشت نیز در این نشست با بیان اینکه اولین نهاد و گروهی که در ایام شیوع کرونا باعث دلگرمی ما شد ستاد اجرایی فرمان امام بوده است، گفت: از ابتدای شیوع ویروس کووید-۱۹ و در اوج تحریم‌ها، برای تولید ماسک، گان، محلول ضدعفونی، دارو و ونتیلاتور ستاد اجرایی بلافاصله به میدان آمد و کمک‌های قابل‌توجهی به ما کرد و ازبسیاری از تنگناها نجات‌مان داد که این اقدامات در تاریخ جمهوری اسلامی ایران خواهد ماند.

نمکی با بیان اینکه ستاد جزو اولین گروه‌هایی بود که به بحث تولید واکسن ایرانی کرونا ورود کرد، تاکید کرد: ما از هیچ تلاشی برای واردات واکسن دریغ نکرده و نمی‌کنیم البته برای من مثل روز روشن بود که واردات واکسن مشکل خواهد بودو لذا معتقد بودم و هستم واکسن ایرانی کرونا بزرگ‌ترین حربه نجات ما خواهد بود. وی افزود: لحظه به لحظه روند پیشرفت واکسن‌های ایرانی را رصد و دنبال می‌کنم، واکسن کوو ایران برکت به مراتب از همه واکسن‌های ایرانی جلوتر حرکت می‌کند.

وی تاکید کرد: همان‌طور که وعده داده بودیم، در بهار سال جاری واکسن ملی به مردم تزریق خواهد شد. وی با اشاره به برخی اظهارنظرها درخصوص واکسن ایرانی گفت: برخی واکسن کرونا را به حربه سیاسی تبدیل کرده‌اند و به جای تقویت غرور ملی و حمایت از دستاورد بزرگ و ارزشمند دانشمندان ایرانی، تشکیک ایجاد می‌کنند و امید مردم را خدشه‌دار می‌کنند که البته این روسیاهی هم در تاریخ خواهد ماند، ادعا می‌کنند علم پزشکی می‌دانند اما این افراد، تاریخ پزشکی درایران را مطالعه نکرده‌اند ما سال ۱۳۰۳ در انستیتو رازی و در ۱۲۹۹ در انستیتو پاستور شروع به تولید واکسن کرده‌ایم. افرادی که عظمت و غرور ملی را به‌خاطر خوشامد فلان جریان سیاسی تخریب می‌کنند و به واکسن برکت و دانشمندان دارویی حمله می‌کنند، یا مغرض‌اند یا بی‌اطلاع هستند.

وزیر بهداشت تاکید کرد: قصد داریم به محض اینکه نتایج فاز دوم مطالعه بالینی واکسن مشخص و تایید شد، برای فاز سوم اجازه بدهیم که جمعیت انبوهی را با واکسن ایرانی واکسینه کنیم و واکسیناسیون عمومی را از نیمه اردیبهشت آغاز کنیم.

در حاشیه این مراسم محمد مخبر در پاسخ به سوال خبرنگاران درخصوص اظهارنظری مبنی بر بروز مشکل در روند تولید واکسن برکت اظهار کرد: نه تنها تولید واکسن ایرانی به مشکل نخورده بلکه در هفته گذشته یکی ازموفق‌ترین ایام درمدت چندماهه تولید واکسن را پشت سر گذاشتیم. وی افزود: مرحله دوم تست انسانی رو به پایان است و امیدواریم با ارائه مدارک در اوایل اردیبهشت فاز سوم تست انسانی را شروع کنیم. رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه بحث تولید انبوه بسیار مهم‌تر از بحث تولید آزمایشگاهی است، بیان کرد: خط تولید سه میلیون دز در ماه تکمیل شده و تا اول اردیبهشت ماه یک میلیون دز واکسن تحویل وزارت بهداشت خواهیم داد.

مخبر گفت: تا سه هفته پیش محققان دارویی ما ۱۰۰ دز واکسن از هر لیتر ویروس می‌گرفتند که به لطف خدا و تلاش شبانه‌روزی جوانان نخبه ستاد در روزهای اخیر این عدد جهش قابل توجهی یافت و به ۱۰۰۰ دز واکسن از هر لیتر ویروس رسید و این عدد قطعا افزایش خواهد یافت.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام تصریح کرد: خط دوم کارخانه واکسن برای تولید ۱۲ تا ۱۵ میلیون دز واکسن کروناست که تجهیزاتش در حال نصب است و مصمم هستیم نصب و راه‌اندازی آن تا پایان خرداد تمام شود و در پایان تیرماه ۱۸ تا ۲۰ میلیون دز ظرفیت تولید واکسن کرونا خواهیم داشت. او خاطرنشان کرد: دو کشور اروپایی و سه کشور منطقه به‌طور مکتوب و رسمی از ستاد اجرایی درخواست واکسن برکت را کرده‌اند، البته همانطور که قبلا هم به مردم اعلام کردیم اولویت اول ما مردم کشورمان خواهند بود و پس از تامین نیاز داخلی، صادرات را هم بررسی خواهیم کرد.


منبع : تجارت نیوز