تاریخ : 15:33 - 1397/08/29
کد خبر : 71240
سرویس خبری : کارگری و اقتصادی
 

اعتراض کارگران به عقب‌ماندگی دستمزد به سازمان برنامه و بودجه رسید

تجمع کارگران در سالروز تصویب قانون کار

اعتراض کارگران به عقب‌ماندگی دستمزد به سازمان برنامه و بودجه رسید

جمعی از کارگران امروز در سالروز تصویب قانون کار در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند؛ اجرای مواد مغفول مانده قانون کار، ساماندهی به قراردادهای موقت و احیای قرارداد دائم و مهمتر از همه رسیدگی به عقب‌ماندگی مزد کارگران از تورم مهمترین مطالبه آنها بود.

به گزارش کارگرآنلاین، جمعی از کارگران کشور امروز در سالروز تصویب قانون کار در مقابل سازمان برنامه و بودجه تجمع کردند.
 
علی خدایی، عضو هیات مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار سراسر کشور، تجمع کارگران مقابل سازمان برنامه و بودجه کشور نشان دهنده بلوغ جامعه کارگران برشمرد و گفت:  آنجا که سیاست‌گذاری‌های بودجه‌ریزی صورت می‌گیرد و لایحه‌هایی علیه کارگران نوشته می‌شود، همین جاست. استارت بحث تفکیک سازمان تامین اجتماعی از همین جا کلید خورد. عدم پرداخت بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی علتش همین ساختمان است. ما امروز اینجا جمع شده‌ایم چراکه می‌دانیم مشکلات‌مان از کجا نشات گرفته است. آنجا که برای کل کشور تصمیم‌گیری می‌کند، همین‌جاست و من خوشحالم که اینجا جمع شدیم. این یعنی می‌دانیم مشکلات‌مان از کجاست.
 
عضو هیات مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار سراسر کشور با اشاره به سبد حمایتی دولت برای اقشار نیازمند جامعه افزود: اخیرا شنیدیم برای اینکه سبد حمایتی دولت برای کارگران و بازنشستگان در نظر گرفته شود، آقای رئیس‌جمهور زیر آن لایحه را پاراف کرد که چرا کارگران و بازنشستگان دیده نشده‌اند.
 
خدایی تصریح کرد: سیاست‌گذاری‌های غلط اقتصادی چه در حوزه وزارت اقتصاد و چه در این ساختمان باعث شده که امروز تورم افسار گسیخته‌ای به جامعه ما تحمیل شود. چهار سال شبانه‌روز تلاش کردیم و تنها 13 درصد از عقب افتادگی‌های مزدی کارگران را توانستیم، جبران کنیم. با یک سیاست‌گذاری غلط و با مجوزی که آقایان صادر کردند 29 درصد از هزینه زندگی افزایش پیدا کرد و در بودجه‌هایشان چیزی را برای این خسارتی که خود وارد کرده‌اند، درنظر نمی‌گیرند.
 
عضو کارگری شورای عالی کار با اشاره به جلسه دیروز این شورا تاکید کرد: ما دیروز مجددا در جلسه شورای عالی کار مفصل بحث کردیم اما دولت حاضر نیست هیچ سهمی را از این فلاکتی که بر ما تحمیل کرده، برعهده بگیرد. آن محلی که باید این سهم را درنظر بگیرد همین ساختمان است.
 
خدایی ادامه داد: امسال جامعه کارگری غفلت نخواهد کرد اگر مجددا در بودجه سال 98 در لایحه بودجه مورد غیرشرعی و ضدقانون اساسی وجود داشته باشد و تکرار شود، ما هیچ جایی را جز این ساختمان و این در نمی‌شناسیم. اگر بحث بدهی‌های سازمان تامین اجتماعی که در مجلس تصویب شد و چه 50 هزار میلیارد تومان که باید از بدهی‌های تامین اجتماعی پرداخت شود، صورت نپذیرد، جایی جز این ساختمان را نمی‌شناسیم. این چه رویه‌ای است که باید از آقایان طلبکار باشیم اما مجبوریم برای امورات روزمره خود وام بگیریم.
 
خدائی در پایان تاکید کرد: ما به عنوان نماینده معتقدیم کارگران شهروند درجه دو نیستند و ما نیز به اندازه تک تک مردم این کشور از بودجه عمومی و درآمدهای ملی سهم داریم. چرا نباید در تخصیصاتی که صورت می‌گیرد قسمتی برای کارگران درنظر گرفته شود؟ 
 
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری نیز طی سخنانی در این تجمع گفت: قانون کار حداقل حمایت‌ها را از کارگران انجام داده است. این قانون آمد تا نگاه اسلامی و انسانی را در حوزه کار حاکم کند و جلوی تبعیض را بگیرد.
 
وی در ادامه گفت: امروز که در دهه چهارم انقلاب هستیم، شاهدیم که به خاطر نوع نگاه مجلسی‌ها به قانون کار مشکلات بسیاری در اجرای مواد آن وجود دارد.
 
وی تصریح کرد:‌ ما معتقدیم که رشد اقتصادی باید تبدیل به توسعه شود. توسعه امنیت شغلی و اقتصادی ایجاد می‌کند. چرا فکر می‌کنند که با فروش نفت می‌توانند رشد اقتصادی را محقق سازند. توسعه متوازن کلیه اجزای کشور را به حرکت وامی‌دارد، مسئولان راه را گم کردند و کارگران را در این میان مقصر می‌دانند.
 
صادقی با انتقاد از بی‌مهری به تامین اجتماعی گفت:چرا تمام صندوق‌های بازنشستگی کشور از کمک‌های دولت برخوردار هستند اما سازمان تامین اجتماعی که متعلق به مستضعف‌ترین قشر این کشور یعنی کارگران است برخوردار از این حمایت‌ها نیست. مگر ما متفاوت از سایر گروه های کشور هستیم؟
 
وی خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: در ردیف بودجه امسال 50 هزار میلیارد تومان برای پرداخت به تامین اجتماعی قرار داده شده است. چرا آن را اجرا نمی‌کنید؟ چرا به تعهدات خودتان نسبت به کارگران عمل نکردید؟ به لحاظ نگاه سرمایه‌سالاری که در مدیریت کشور حاکم شده است شما این سازمان را زمین‌گیر کردید.
 
صادقی در بخش دیگری از صحبت هایش خطاب به نمایندگان مجلس درخصوص خروج کارگران کشاورزی از شمول قانون کار که این روزها در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت: از قانون کار چه مانده که شما می‌خواهید عده‌ای را از آن خارج کنید؟ چرا قصد کنار گذاشتن کارگران کشاورزی از قانون کار را دارید؟ این اقدامات موجب می‌شود که هیچ قاعده‌ای بر جا نماند. 
 
وی تاکید کرد: اگر واقعا معتقد به اصلاح قانون کار هستید فصل شش  آن را دریابید. آنجا قلب تپنده قانون کار است. اینکه امروز کارگران قراردادی را حذف کنید، فردا به دنبال حذف کارگران کشاورزی باشید، کار درستی نیست.
 
سهیلا جلودارزاده، نماینده تهران نیز در این تجمع با بیان اینکه کارگران مظلوم‌ترین و وفادارترین قشر به این انقلاب و نظام بوده‌اند، تصریح کرد: 12 میلیون نفر در شرایط کنونی و در جامعه ما در حال کار و کشیدن رنج و مشقت هستند و جامعه 80 میلیونی از قبل این کار و تلاش می‌خورند. اگر کارگران نتوانند درست زندگی کنند جامعه نیز از هم خواهد پاشید.
 
وی با اشاره به تجمعات اعتراضی کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت تپه و بازداشت تعدادی از آنها گفت: در جنگ همین کارگران بودند که به جبهه رفتند. آنها در خوزستان تلاش‌های بسیار زیادی کرده‌اند. کارگران، استان‌های مرزی کشورمان را از قبیل ایلام، کرمانشاه و خوزستان را حفظ کردند. آنها شبانه‌روز در کارخانه‌ها به تولید دارو، اسلحه و سایر نیازهای کشور پرداختند. فرزندانشان نیز در جبهه‌ها مشغول جنگ و حراست از مرزهای کشور بودند و مجروح و شهید می‌شدند.
 
جلودارزاده گفت: ما خواستار این هستیم که قانون کار به درستی و به‌طور کامل اجرا شود. نمایندگان و برخی مسئولان می‌آیند و می‌گردند تا ببینند هرکجا که این قانون به نفع‌شان نیست، آن بخش‌ها را حذف کنند. چرا برای مثال در این روزها به دنبال کنار گذاشتن کارگران کشاورزی از قانون کار هستیم؟
 
نماینده مردم تهران، اسلامشهر، شمیرانات، پردیس و ری گفت: این روزها ما دچار تحریم‌های همه‌جانبه هستیم. در این شرایط ما باید قدر نیروهای کار و سرمایه‌های ارزشمند خود را بدانیم. کسانی که در طی این چهل سال به شکل‌های مختلف به نظام کمک کردند. باید قدر مردم به خصوص کارگران و کشاورزان را بدانیم. آنها ولی‌نعمتان این نظام و کشور هستند.
منبع: فارس