چین نخستین محصول برنج فضایی را برداشت کرد. این محصول به دانههای برنجی تعلق داشت که سال گذشته در یک مأموریت به ماه برده و بازگردانده شده بودند.
محققان امیدوارند با کمک این تحقیق انواع جدیدی از گیاهان را پرورش دهند و امنیت غذایی کشورشان را تأمین کنند.
محصول برنج مذکور مربوط به کشت ۴۰ گرم دانهای است که همراه کاوشگر چانگ ۵ در نوامبر سال گذشته میلادی به ماه سفر کرده بود.
سفینه فضایی چینی حامل سه فضانورد در ایستگاه فضایی پهلو گرفت
چین از سال ۱۹۸۷ میلادی تاکنون برنج و دانههای دیگر را به فضا برده است. هم اکنون بیش از ۲۰۰ نوع گیاه فضایی از جمله پنبه و گوجه فرنگی برای کشت در زمین تأیید شدهاند. در سال ۲۰۱۸ میلادی کل زمین تحت کشت برای محصولات فضایی تأیید شده در این کشور به ۲.۴ میلیون هکتار رسید.
البته آزمایشها و تحقیقات بیشتری لازم است تا بهترین انواع برنج که به ارتقای برداشت محصول کمک میکند، شناسایی شود.
برخی دانهها پس از قرار گرفتن در معرض اشعههای کهکشانی و گرانش صفر، با جهش ژنتیکی روبرو میشوند و هنگام کشت در زمین محصول بیشتری تولید میکنند. البته ممکن است ۳تا۴ سال طول بکشد تا برنج فضایی به بازار عرضه شود.