تاریخ : 10:00 - 1400/04/23
کد خبر : 739547
سرویس خبری : اجتماعی
 

بالاخره نفهمیدیم کدام سؤال کنکور اشکال داشت

بالاخره نفهمیدیم کدام سؤال کنکور اشکال داشت

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره ادعای وجود مشکل در سوالات کنکور گفت: بالاخره نفهمیدیم کدام سؤال کنکور مشکل دارد و ۸ روز است که منتظر ارائه مستندات هستیم.

بالاخره نفهمیدیم کدام سؤال کنکور اشکال داشت اقای دکتر ابراهیم خدایی ضمن بیان این مطلب در خصوص حواشی اخیر سؤالات آزمون سراسری ۱۴۰۰ اظهار کرد: من بالاخره نفهمیدم چند سؤال کنکور اشکال دارد؟ زیرا دوستانی که معتقد هستند سؤالات کنکور ایراد داشت فقط در رسانه صحبت می‌کنند. در واقع ما سه‌شنبه هفته گذشته از طریق رسانه‌ها با خبر می‌شویم که سؤالات کنکور ایراد دارد و الان هشت روز است که منتظر هستیم به صورت مستند این ایرادات به ما اعلام شود که هنوز خبری نیست.

وی در ادامه تاکید کرد: در رابطه با سؤالات کنکور دو مطلب را مطرح می‌کنند اول اینکه خارج از کتاب است و دوم اینکه مغایر با اهداف آموزش است که باید بگویم اهداف آموزشی دو وزارتخانه علوم و بهداشت با آموزش و پرورش متفاوت است. ما یک آزمون رقابتی برگزار می‌کنیم که شرایط متفاوتی دارد. بنابراین طبیعی است که اهداف آموزشی ما متفاوت و آزمون نیز دشوار باشد.

آقای دکتر خدایی تأکید کرد: ما منتظر هستیم دوستان ما به صورت مستند اعلام کنند کدام یک از سؤالات کنکور مشکل دارد. در واقع این دوستان از حدود ۱۵۰۰ سؤال کنکور اعلام می‌کنند که ۱۰ سؤال خارج از کتاب است. لذا ما منتظر این می‌مانیم که این ۱۰ سؤال را مستند برای سازمان سنجش اعلام نمایند.

رئیس سازمان سنجش در ادامه گفت: ما در کنکور همانطور که عنوان کردیم مجموعه سه هزار سؤال طرح کردیم سیستم و ساز و کار طراحی سؤال به این شکل است چون سیستم این سؤالات رو انتخاب میکند قاعدتا ممکن است دو یا سه سؤال پاسخ صحیحی نداشته باشد و یا اینکه پاسخ‌های مشترک داشته باشد که این هر ساله بوده و امسال نیز اتفاق خواهد افتاد.

آقای دکتر خدایی تاکید کرد: اما به طور کلی سؤالات خارج از کتاب نداشتیم. با این وجود اگر این سؤالات به ما اعلام شود و بگویند کدام سؤال در سرفصل نبوده ما حذف و به طور مثبت به نفع داوطلب اعمال خواهیم کرد.

روز گذشته آقای دکتر حسن ملکی معاون وزیر آموزش و پرورش ضمن تشریح مشکلات سؤالات کنکور سراسری ۱۴۰۰ و میزان سؤالات طراحی شده از بخش حذفیات کتب درسی و یا خارج از کتاب های درسی، با تأکید مجدد بر تشکیل کارگروهی مشترک برای رسیدگی به اعتراضات دانش آموزان بیان کرد: پیشنهادم این است که کارگروهی با حضور کارشناسان سازمان پژوهش، صاحب نظران و سازمان سنجش تشکیل شود و به طور دقیق و علمی مشخص شود کتاب های درسی در سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی تولید شده و خانواده‌ها و دانش‌آموزان نیز از ما انتظار دارند مدافع منافع یادگیری آنها باشیم، ما قبلاً حذفیات را به سازمان سنجش اعلام کرده بودیم اگر این طور نبود سازمان سنجش می ‌توانست بگوید که حذفیات را به آنها اعلام نکرده بودیم یا دیر اعلام کردیم؛ انتظار نداشتیم این موارد مورد بی اعتنایی قرار بگیرد.

وی در خصوص اینکه با توجه به اتمام کنکور انتظارتان از سازمان سنجش چیست و آیا آنها می توانند در پذیرش داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ تغییراتی ایجاد کنند؟ افزود: انتظار داریم تدبیری بیندیشند. مسأله دار بودن این سؤالات را سازمانی بیان می کند که کتابهای درسی را تالیف کرده است. وقتی سازمانی که خودش کتاب های درسی را تولید کرده به این نتیجه رسیده که برخی از سؤالات خارج از اهداف کتاب و برخی از سؤالات از بخش حذفیات اعلام شده طراحی شده؛ بر خودمان وظیفه می دانیم از منافع دانش آموزان دفاع کنیم. فکر می‌کنم کارگروه مشترک ما و سازمان سنجش و تعدادی از صاحب نظران موارد را بررسی کرده و با توجه به قوانین موجود راهکارهایی ارائه دهند؛ آنچه مسلم است هرگز صلاح نمی دانم که این قضیه به سال آینده موکول شود چون الان خانواده ها و دانش آموزان نگران هستند و الان باید به آنان پاسخ داد.


منبع : IRIB NEWS AGENCY | خبرگزاری صدا و سیما