آیا اقدام متولیان فرهنگی در شهر تهران متناسب با اولویت نیازهای مردم است؟
نتایج یک تحقیق جالب/21 اولویت فرهنگی مردم شهر تهران را بشناسید
واژه فرهنگ در کتابهای لغت فارسی علاوه بر علم، فضل، دانش، عقل، ادب، تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش به معنی شاخه درختی است که آن را بخوابانند و بر آن خاک بریزند تا ریشه بدهد و سپس به جای دیگر نهال کنند.(دهخدا، ذیل واژه فرهنگ) معادل فرانسوی واژه فرهنگ واژه کولتور است که از نظر لغوی به معنی کشت و زرع است و امروز نیز مشتقّاتی از این کلمه به معنی کشت و زرع به کار می رود. معادل انگلیسی آن واژه کالچر است که به معانی مختلفی چون رشد دادن باکتری در لوله آزمایش و کشت زمین به کار رفته است. (اسپردلی و، 1372،ص25) وجه تشابه معانی قدیم و جدید فرهنگ و معادلهای فرانسوی و انگلیسی آن مفهوم رشد یافتن و شکوفا شدن است. گویا همچنان که با پرورش و تربیت ویژه، کشت و زرع به بار می نشیند و محصولی نیکو می دهد، انسان نیز با پرورش و تربیت ویژه، شکوفا شده، استعدادهایش رشد می یابد
به گزارش سرویس فرهنگی کارگر آنلاین ، در پژوهشی علمی و میدانی مهم ترین مسائل فرهنگی شهر تهران در افق 5 ساله به ترتیب اهمیت اینگونه آمده است :
-
قانون گریزی
-
دروغ گویی
-
تخریب محیط زیست
-
مسئوولیت پذیری
-
سطح پایین مدارا
-
خشونت گرایی
-
دورویی
-
بی اعتمادی
-
ناامیدی
-
منفعت طلبی
-
انتقاد ناپذیری
-
غم پرستی
-
مجازی شدن ارتباطات
-
مصرف گرایی
-
تجسس
-
مستهجن پسندی
-
زود باوری
-
علم زدگی
-
عدم تعهد جنسی
-
تعصب قومیتی
-
دین گریزی
حال این گونه سئوال می تواند پرسیده شود که نتایج دستگاه های فرهنگی در شهر تهران با کاهش این اولویت های پژوهش شده چقدر ارتباط دارد ؟
منبع : مرکز مطالعات فرهنگی شهر تهران سال 1396