تاریخ : 13:11 - 1398/11/05
کد خبر : 76902
سرویس خبری : بهداشت و درمان
 

علائم ویروس کرونا را چگونه تشخیص بدهیم؟ / سالمندان بیشتر در خطرند

علائم ویروس کرونا را چگونه تشخیص بدهیم؟ / سالمندان بیشتر در خطرند

کارگر آنلاین: کرونا تمام جهان را نگران کرده است. این بیماری مرموز از چین آغاز شده و به دلیل شیوع آن بیش از 11 میلیون نفر در چین قرنطینه شده اند.

به گزارش کارگر آنلاین،  گزارش هایی نگران کننده در رابطه با ویروس کرونا به گوش می رسد. این ویروس از مرزهای چین عبور کرده و وارد دیگر کشورها شده است. نخستین عامل انتقال این ویروس خطرناک به دیگر کشورها مسافران چینی هستند.
 
 
این هیولای بی سر و صدا کم کم به تمامی کشورهای اروپا و آسیا نفوذ می کند و می تواند یکی دیگر از طاعون های هزاره سوم باشد.
 
اما واقعا ویروس کرونا چیست و چگونه انسان را به دردسر می اندازد؟
 
در این رابطه با ایرج مظاهری دکتر متخصص داخلی گفت: کرونا سه نوع مختلف دارد که هر سه خطرناک هستند. در صورتی که از بروز بیشتر آن جلوگیری نشود فاجعه ویروس سارس را به بار می آورد و جان صدها انسان را می گیرد.
 
مظاهری عنوان کرد: کرونا مشکلات تنفسی را در انسان به وجود می آورد. این نوع ویروس در بخش بینی و سینوس ها عفونت به وجود می آورد. تنگی نفس، ذات الریه و از طرف دیگر مشکلات کلیوی از شایع ترین علائم ویروس کرونا به شمار می روند.
 
این پزشک متخصص داخلی با بیان اینکه ویروس کرونا از حیوان به انسان انتقال پیدا می‎کند افزود: کرونا از بیماری های نادری به شمار می رود که از طریق حیوان به انسان منتقل می شود. این بیماری فعلا به هیچ آنتی بیوتیکی واکنش نشان نمی دهد.
 
وی با بیان اینکه مصرف گوشت حیواناتی مثل خوک، گوسفند و شتر و دیگر جانداران از عوامل اولیه به وجود آمدن ویروس کرونا است ادامه داد: علائم کرونا همانند سرماخوردگی و حتی آنفولانزا است. این ویروس در دستگاه تنفسی انسان مشکلاتی را به وجود می آورد. فردی که به ویروس کرونا مبتلا شده در مراحل اولیه دچار آبریزش بینی می شود و سرفه‏ های مکرر دارد. او تب می کند و عارضه های دیگری نیز مثل سردرد نیز دارد. لرزش دست هم در این افراد دیده می شود.
 
دکتر مظاهری با تاکید بر اینکه کرونا در افراد ضعیف تر علائم شدیدتری دارد بیان داشت: ذات الریه مهم ترین عارضه ای است که در افراد ضعیف تر همانند سالمندان اتفاق می‎افتد. در برخی از موارد یک هفته طول کشیده تا فرد متوجه شود که به ویروس کرونا مبتلا شده است.
 
این پزشک متخصص داخلی گفت: نه تنها حیوان که لمس شی آلوده به ویروس کرونا و همچنین زباله ها نیز در شیوع این ویروس بسیار خطرناک نقش دارند که البته این موارد در کشوری همچون چین رخ می دهد که اکنون با بحران درمان و نگهداری بیماران کرونایی روبرو هستند.
 
وی یادآور شد: در صورتی که علائم سرماخوردگی در خود دیدید و این علائم تشدید شد حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک معمولا برای چنین علائمی داروهای مسکن و یا تب‎بر تجویز می کند. مایعات در تقابل با کرونا زیاد باید نوشیده شود و خواب کافی نیز اهمیت دارد.
 
مظاهری خاطرنشان کرد: ویروس کرونا فعلا واکسن ندارد. تهیه واکسن برای این ویروس پروژه ای زمان بر و هزینه بر است. به هر حال برای کاهش ریسک ابتلا به این ویروس از تماس اعضای بدن به خصوص دهان و بینی جلوگیری کند و مدام دست های خود را بشویید. اگر هم فکر می کنید علائم ویروس را دارید در هنگام عطسه و سرفه به شدت جلوی خود را بگیرید و تا آنجایی که می توانید از دیگران فاصله تان را حفظ کنید.
 
این پزشک متخصص داخلی تاکید شدید کرد: سگ و گربه احتمال ابتلا به ویروس کشنده کرونا را دارند.
 
مظاهری در پایان گفت: در شرایطی که کرونا کم کم به همه کشورها می رسد بهتر است از مسافرت های غیرضروری حتی داخلی خودداری شود.